[G2NK] Mroczny Szabat 6334 6

O temacie

Autor Anonimus14

Zaczęty 12.04.2019 roku

Wyświetleń 6334

Odpowiedzi 6

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mroczny szabat! Mod, który na pewno musisz mieć! Zagraj, a nie pożałujesz!

Download

Spoiler
Dobra, teraz na poważnie XD
Przeglądałem sobie kiedyś youtube i natknąłem się na czytanie creepypasty "Gothic 3 - Mroczny Szabat" bodajże przez Kairosa. Kojarzyłem tę pastę, nawet czytałem ale uważam ją za nieco lipną, taką z niewykorzystanym potencjałem. Zjechałem jednak do sekcji komentarzy i pojawiało się dużo opinii w których ludzie pisali, że chętnie by w takiego moda zagrali. Pomyślałem sobie "Hmm... Pasta nie jest za długa, roboty za dużo nie będzie a widzę, że jakieś zainteresowanie jest więc dlaczego nie miałbym przysłużyć się jakoś społeczności Gothicowej?" Tak oto w parę dni zrobiłem takiego moda biorąc jako scenariusz pastę którą znajdziecie pod tym linkiem https://creepypasta.fandom.com/pl/wiki/Gothic_3_-_Mroczny_Szabat
Z oczywistych względów nie mogłem zrobić tego na silniku Gothic 3, ponieważ Piranie nigdy nie wydały narzędzi modderskich no i trójka jest przeze mnie niezbyt lubianą częścią. Tak więc tworzyłem na platformie którą wszyscy dobrze znamy czyli Gothic 2 NK.

Co mogę jeszcze powiedzieć o modzie? Wzorowałem się na paście tak jak tylko się dało i myślę, że może i na piśmie pomysł na moda nie był najgorszy, tak uważam że już gotowy produkt jest bardzo słaby. To jest chyba ta drobna różnica pomiędzy opowiadaniem przy którym trzeba ruszyć wyobraźnią a grą/filmem/sztuką gdzie nic nie trzeba sobie wyobrażać i mamy wszystko pod nosem.
Sam mod jak mówiłem jest tylko ciekawostką, egranizacją najsłynniejszej pasty (no niestety słabej) o gothicu. Nie chciałem za bardzo dodawać nic od siebie ponieważ chciałem aby było wszystko 1:1 chociaż są drobne zmiany ale niewielkie.
Można to porównać do sonic.exe i innych gier/filmów które mają za zadanie niby udawać prawdziwe dzieło z creepypasty.
No i nie bierzcie też tego moda na poważnie, zdaje sobie sprawę że ciężko jest to pozytywnie ocenić ale jak mówiłem, było zainteresowanie a ja tę niszę chciałem wypełnić.

Mod trwa max 10 minut a solucją niech będzie ta pasta którą podałem wyżej.
Na odczepnego dam też jeden screen choć nie ma zbyt większego sensu pokazywać tego co jest w tym modzie.

Mod oczywiście nie współpracuje z DX11. Jeśli nie czujesz się dobrze oglądając Screamery to nie odpalaj tego moda ponieważ jest tu ich trochę.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeczytałem tą creepypaste i wolę nie grać w tego moda xd, ale szacunek że zrobiłeś coś takiego

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

JNG

[G2NK] Mroczny Szabat
#2 2019-08-25, 20:25(Ostatnia zmiana: 2019-08-25, 20:41)
Zagrałem i z ciekawości po oryginalnym zakończeniu wziąłem z jednego domku kilof i zaciukałem tamtego jełopa, liczyłem na coś innego. Z resztą przed tym jak zabiłem tamtego gościa ruszyłem na eksplor. Powiedz mi, po co zostawiłeś pierścień +4 do siły i zręki, pierścień +20 do życia, eliksir zręczności i eliksir ducha?

Post połączony: 2019-08-25, 20:25
A, jeśli ciekawi Cię jak wyszedłem z miasta, to przez mury, żeby mnie nie pokierowało na śmierć

Post połączony: 2019-08-25, 20:41
I moja ostatnia uwaga, ścieżka dźwiękowa odtwarza się tylko raz, a potem jest tylko cisza.

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zagrałem i z ciekawości po oryginalnym zakończeniu wziąłem z jednego domku kilof i zaciukałem tamtego jełopa, liczyłem na coś innego. Z resztą przed tym jak zabiłem tamtego gościa ruszyłem na eksplor. Powiedz mi, po co zostawiłeś pierścień +4 do siły i zręki, pierścień +20 do życia, eliksir zręczności i eliksir ducha?

A, jeśli ciekawi Cię jak wyszedłem z miasta, to przez mury, żeby mnie nie pokierowało na śmierć

I moja ostatnia uwaga, ścieżka dźwiękowa odtwarza się tylko raz, a potem jest tylko cisza.

A przeczytałeś creepypaste? Bo autor wiernie się wzorował na niej.

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

A przeczytałeś creepypaste? Bo autor wiernie się wzorował na niej.

Czytałem, ale chodziło mi o to, że liczyłem po cichu że walnął jakiegoś easter egga. Poza tym w creepypaście nic nie ma o pierścieniach i potku, więc nie odpowiada to na moje pytanie, po co zostały tam umieszczone?
Poza tym w creepypaście chyba było doprecyzowane, że Bezimienny miał 1 w każdej statystyce łącznie z życiem.

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod wstawiony na steam :)
Wersja na steam zawiera ekskluzywny dodatek: dubbing AI wykonany przy użyciu głosów z ElevenLabs.

Kaznodziej

Kaznodziej

Użytkownicy
posty15
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zajebiscie. Będzie grane🥳

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry