Zapis Moda 4685 8

O temacie

Autor Ravofficial

Zaczęty 8.03.2019 roku

Wyświetleń 4685

Odpowiedzi 8

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie zapisania mojego moda. Mam zamiar przeinstalować Gothica 2 NK jednak nie chciał bym utracić stworzonych tam postaci dialogów ect. Czy wystarczy ze za pomocą GothicVDFS to spakuje i po przeinstalowaniu rozpakuje ? Nie tracąc nic ? Mam zamiar to zrobić ponieważ nikt na forum nie jest w stanie mi pomóc z tym błędem spacera....
https://themodders.org/index.php?topic=29894.msg1349961#lastPost

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co prawda z paczki z modem można wyciągnąć skrypty za pomocą Gothic Sourcera, to jednak to co otrzymasz trochę się różni. Logicznie będzie to samo, ale utracisz chociażby komentarze w kodzie.  Ja w takiej sytuacji zapisałbym sobie folder Content ze Scripts. Oprócz niego to już zależy co więcej robiłeś. Jeśli masz jakieś tekstury, animacje, również można je zachować. Do paczki trafiają bowiem już skompilowane wersje, a oryginały dobrze byłoby mieć, jakbyś chciał je później obrobić. Świat z kolei można wyciągnąć z paczki z modem.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No niestety nie pomogło nadal błąd z linku powyżej ....

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ktokolwiek poradzi Ci z tym błędem coś innego niż "zgodność z xp i uruchom jako administrator".

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy zobaczyłem ten błąd to od razu próbowałem zgodności.

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli jak rozumiem , przez tyle lat moddowania Gothica nikt nie poradził sobie z tym błędem ? Ehh..... ja to mam zawsze pecha.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No powiem Ci całkiem szczerze, że odkąd zainstalowałem fixa i systempacka, to jedyne błędy jakie mam, mają źródło tylko i wyłącznie u mnie.

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja posiadając fixa i syspatch nadal mam ten błąd. No nic może kiedyś ktoś znajdzie na to sposób i dokończę moda :D

Ravofficial

Ravofficial

Użytkownicy
posty62
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ravofficial

Zapis Moda
#8 2019-03-17, 00:24(Ostatnia zmiana: 2019-03-17, 10:27)
Okej instalując program w innym dysku zadziałał sam gothic. Teraz najprawdopodobniej psuje mój folder data. Po wrzuceniu go do folderu z grą wywala ten błąd. Ale przed całkowitym wywaleniem tego błędu to jedyne co edytowałem to dialog jednej postaci, którą teraz wywaliłem całkowicie i nadal jest ten błąd...

Post połączony: 2019-03-17, 10:27
Teraz to mnie zniszczyło totalnie to G2MDK mi psuje Spacera. Odinstalowałem i wszystko śmiga ale nie wrzucę teraz swojego świata....

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry