Granie i modowanie jednocześnie 1071 1

O temacie

Autor Reynevan

Zaczęty 8.03.2019 roku

Wyświetleń 1071

Odpowiedzi 1

Reynevan

Reynevan

Użytkownicy
posty45
Propsy5
  • Użytkownicy
Witam. Czy jest możliwość by na jednym komputerze modować i grać czasem w jakiegoś moda jednocześnie? Wiem że to teoretycznie możliwe ale chodzi mi o to czy nie będzie żadnych problemów, czy nie będą się pojawiały jakieś bugi w grze itd. Pozdrawiam :)

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teoretycznie można mieć wszystko nawet na jednym folderze, o ile nie masz zainstalowanego returninga 2.0 - choć dla upartego byłaby możliwość przerobić go w taki sposób, aby działał jak normalny mod, a nie "hurr durr, my tfoszymy dodateg, który nje jest jagimś tam modem".

Grając w moda musisz mieć zaznaczoną opcję, aby gra korzystała z paczek vdf w pierwszej kolejności. Natomiast przy tworzeniu  odznaczasz tę opcję, więc gra będzie poszukiwać assetów w folderach. Dodatkowo zaznaczasz opcję reparsowania skryptów, która przy graniu w mody oczywiście musi być wyłączona, aby nasze skrypty nie nadpisały nam moda. Oprócz tego czasem trzeba byłoby zmieniać rozszerzenia z .vdf na .vdf.disabled (niekoniecznie takie, ważne, aby paczka nie działała) kiedy przechodzimy w grania do produkcji.

Ja jednak preferuję mieć oddzielnego gothica do grania w mody i oddzielnego na każdy projekt moda (oraz dodatkowo oddzielnego, czystego gothica, który mogę dalej kopiować). Oczywiście płacimy za to pamięcią, ale oszczędza to paru problemów, no i oczywiście jest przejrzyściej.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry