[AB] Pytania i problemy techniczne 205554 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 205554

Odpowiedzi 779

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybko opiszę problem. Gram sobie, 50 h gry, 3r, wszystko śmiga jak po maśle. Nagle ni stąd ni zowąd przestaje mi działać ognik na shift + f5. Po naciśnięciu kombinacji nic się nie dzieje.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Hejka mial ktos taki problem z włączeniem gry:
Po włączeniu z pulpitu wyskakuje jak by była usunięta?
Pierwszy raz takie cos mam

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Co?
Napisz to normalnie.

I może nie odpalaj ze skrótu tylko z folderu z grą, pewnie skrót masz zły, a przynajmniej tak to zrozumiałem, bo ciężko zrozumieć jakbyś opisał problem dokładniej...

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Szybko opiszę problem. Gram sobie, 50 h gry, 3r, wszystko śmiga jak po maśle. Nagle ni stąd ni zowąd przestaje mi działać ognik na shift + f5. Po naciśnięciu kombinacji nic się nie dzieje.

2x Ogniki są teraz na nowej wersji połączone i musisz z nim porozmawiać. A jeśli naprawdę ci nie odpala ani na 8 ani na shift + F5 to spróbuj kombinacji alt + shit lub ctrl + shift już nie pamiętam i próbuj. Bo to coś zmienia w klawiaturze w języku czy coś i wtedy może nie zaskoczyć ognik.

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Ogólnie instaluje gierke to nawet nie wyskakuje mi skrót do włączenia gry. Ten z retruninga, wcześniej nie miałem z tym problemów. Nie mam nawet skrótu w folderze z grą. Skrot mam tylko na starcie paskowym po angielsku run i jak go włączam wyskakuje ast not loaded i wyłącza się

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Czyli wszystko jasne, coś źle instalujesz.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
inaczej sie tego nie da zainstalowac :Najlepsze jest to jak wlaczam ten plik instalacyjny retruninga 2 raz to wyskakuje mi
Obraz dysku nie został zainicjowany,zawiera petycje których nie można rozpoznać,lub zawiera woluminy bez przypisanych liter dysku.Użyj przystawki Zarządanie dyskami,aby upewnić się,że dysk,petycje i woluminy nadają się do użycia"
a jak wlaczam kompa znowu to moge instalowac normalnie itp

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Czyli masz coś nie tak w systemie albo coś ci się pobrało z błędem, tak czy siak wina lezy po twojej stronie, coś u ciebie jest zepsute, co? nie wiem, coś.

Na pewno masz zainstalowany czysty G2NK??

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Wypakuj WinRarem instalke Returing 2.0 na jakiś dysk i odpalisz, wtedy powinno pójść gładko. Bo mi też obraz nie chciał się nawet otworzyć. Instalujesz wszystko według instrukcji na czystego G2NK i niema prawa nie działać. A jak nie działa to twoja wina i nic się nieda zrobić. Wrócisz jak zmądrzejesz :D

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Mam już to ogarnołem, :D teraz mam problem ze nie moge zmienic rozdzielczosci :D,tzn na siłe edytujac plik już próbowałem<gothic> xD
To już tez mam musze grę włączać jako administrator uff 3 godziny z życia :)

Ymir6066

Ymir6066

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram w najnowszą część returninga i jestem na drugim rozdziale. Mam mały problem z ognikami. Posiadam dwa amulety ale wiem tylko jak przyzwać jednego za pomocą shift + f5. Niemam opcji przyzwania tego którego powinno przyzywać się siódemką. Niewiem też jak włączyć panel umiejętności dla ognika gdzie mógłbym ulepszać jego zdolności za rzeczy z bossów. Jak wchodzę z nim w interakcję to mam tylko opcje pokaż informacje o lokacji i szukaj ziół w bieżącej lokalizacji. Z magami wody póki co niemam żadnych przydatnych opcji dialogowych

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Gram w najnowszą część returninga i jestem na drugim rozdziale. Mam mały problem z ognikami. Posiadam dwa amulety ale wiem tylko jak przyzwać jednego za pomocą shift + f5. Niemam opcji przyzwania tego którego powinno przyzywać się siódemką. Niewiem też jak włączyć panel umiejętności dla ognika gdzie mógłbym ulepszać jego zdolności za rzeczy z bossów. Jak wchodzę z nim w interakcję to mam tylko opcje pokaż informacje o lokacji i szukaj ziół w bieżącej lokalizacji. Z magami wody póki co niemam żadnych przydatnych opcji dialogowych

Te dwa oginki są połączone(na 7 już nie działa) i wszystko jest w opcjach dialogowych z nim.

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka. Miałem zainstalowanego Returna 2, ponad 200h nabite. W międzyczasie zrobiłem reinstalkę systemu (Gothic pozostał nieruszony), próbuję włączyć nic- proces w tle i nic się nie dzieje. Myślę, przeinstaluję. Tak zrobiłem (prawidłowo) włączam z skrótu i nic. Pojawia się splash screen Nocy Kruka, inicjalizacja plików po czym wywala error vdfs32g.dll
Windows 10, stery aktualne, wszystko z iso Returninga zainstalowane (vcredisty itd), gra była na innym dysku niż systemowy ale to samo się dzieje, zgodność nic nie daje, nakładka steama i nvidii wyłaczona.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Ymir6066

Ymir6066

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem ale pisałem jakie mam opcje dialogowe. Są tylko pokaż informacje o lokacji i szukaj ziół w bieżącej lokalizacji. Niema nic więcej. No niewiem. Niema jakiegoś skrótu klawiszowego do opcji ognika ?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Shael Przeinstaluj to na dysk na którym masz system oraz wyczyść odpowiednio rejestr po dezinstalacji, bo coś mi tu wygląda na to, że masz po prostu z tym problem. Najlepszy darmowy program jaki znalazłem to Revo Unistaler ewentualnie CC cleaner i czyść. Potem czysta instalacja krok po kroku, powinno działać.

@Ymir6066 Nie wiem co pokręcili na nowych wersjach. Ale to musi działać, ewentualnie masz na full ognika, bo wtedy ta opcja dialogowa znika. Poklikaj też te opcje dialogowe u ognika bo może tam to jest, tylko na pierwszy rzut oka nie widać.

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz dx11?
Nie mam.

@Shael Przeinstaluj to na dysk na którym masz system oraz wyczyść odpowiednio rejestr po dezinstalacji, bo coś mi tu wygląda na to, że masz po prostu z tym problem. Najlepszy darmowy program jaki znalazłem to Revo Unistaler ewentualnie CC cleaner i czyść. Potem czysta instalacja krok po kroku, powinno działać.

Próbowałem różne dyski, czyszczenie różnymi programami, i nic :/ Jak do jutra nie wymyślę nic, to reinstall windy zrobię

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Masz dx11?
Nie mam.

Próbowałem różne dyski, czyszczenie różnymi programami, i nic :/ Jak do jutra nie wymyślę nic, to reinstall windy zrobię

Potrzebujesz dx11 bez tego nie uruchomisz.

Ymir6066

Ymir6066

Użytkownicy
posty28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to jeszcze mam taką drobną usterkę. Na początku trochę grzebałem w ustawieniach i teraz mój chowaniec demon ma taki gruby czerwony pasek życia który nigdy nie znika i widać go nawet jak się oddali. Gdyby jeszcze pojawiał się nad nim to może i byłoby nawet przydatne ale ten pojawia się pod jego głową co po dłuższym czasie jest ciut irytujące. Ktoś wie jak to wyłączyć ?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wyświetl pasek życia nad przeciwnikiem ustaw na nie i zrestartuj grę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry