[AB] Pytania i problemy techniczne 212224 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 212224

Odpowiedzi 779

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Woad Nie wiem czy to błąd czy nie, ale ja odniosłem wrażenie że chcieli tam zrobić taką niby mgłę na dużym obszarze i wyszło jak wyszło.
Poza tym,trzeba czekać aż skrypty zostaną zaktualizowane, by to sprawdzić.
Ale moim zdaniem nie jest to błąd.

opewopsiv

opewopsiv

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam ogromny problem, otóż po zabiciu bagiennego smoka gdy rozmawiam z garondem o tym wywala mi kamere na bagno i nic nie moge z tym zrobic. Da sie to jakos wyłączyć i co to wgl jest?

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam dziwny problem. Po zdjęciu amuletu nie mogę już założyć żadnego amuletu z powrotem, podobnie jest z pierścieniami, tyle że po zdjęciu pierścienia mogę nosić tylko jeden.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy zrobiłem coś źle ale nie wyswietlają sie nazwy czarów przy wduszeniu odpowiedniego skrótu do czaru. Czy tak ma być i jest to jeszcze nie spolszczone czy cos mam nie tak ?

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@quentin123 to jest sprawa spolszczenia. Tylko nw czy to wina jakiegoś konkretnego spolszczenia czy złączenia dwóch spolszczeń.

Mystoo

Mystoo

Użytkownicy
posty244
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kiedy włączam nową gre wyskakuje takie coś przeinstalowałem już 2 razy... https://imgur.com/a/qBFHDf6 i gra się wyłącza

MvcieG

MvcieG

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam takie pytanie gram nekromanta i pojawił sie pewien problem gdy przyzywam szkielety zombie etc. to one nie chcą atakować wrogów to jakiś bug czy da sie to wyłączyć skrótem klawiszowym?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z ekwipunkiem. Jak go otwieram to widzę tylko 2 słupy od lewej pionowo i kawałek 3. Nie ma również żadnego opisu przedmiotu np. ile przywraca PŻ mikstura życia.

Miał ktoś taki problem? Odpaliłem Ret 2.0 i ekwipunek był OK, zatem problem pojawia się zainstalowaniu AB.

Aha, mam zainstalowanego DX11 i na dniach przeinstaluje AB bez DX11 żeby sprawdzić czy to nie wina DX'a.

f4ble

f4ble

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,

niestety prawdopodobnie oddałem serce Lucjana Xardasowi. Czy znacie może kod na jego przywołanie, bądź na wykonaną już miksturę z drugiego zadania wątku opiekunów? Ponadto nie mogę uruchomić marvina - klikam pause, wpisuje marvin, następnie esc i nic się nie dzieje.

Pomocy, mam zablokowany wątek opiekunów :(

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie jak zmienic textury szat magów wody w Returnig AB ?
Uzywam programu GOman jednak po dodatniu innej tekstury ta sie nie wczytuje - jest nadal ta sama.
Mam dołożone texture replecment i tam proboje zaladowac plik do GoMana. Mam wrazenie ze cos robie zle i powinienem w innym pliku podmienic szate maga wody wiecie w którym ?

Jeszcze dopytam. Szata na która zmieniam ma miec jakies konretne rozszerzenie ? moze byc zwykle .jpg ?

Klaudek014

Klaudek014

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Otóż mam problem z wczytywaniem Returning 2.0 AB. Pierwsze wczytanie po uruchomieniu i następne odbywają się bez problemu a po następnym gra zaraz po załadowaniu się zawiesza lub zawiesza się pod koniec wczytywania. Byłby ktoś w stanie pomóc?

Fahrenheit

Fahrenheit

Użytkownicy
posty17
Propsy2
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Siemka, miał ktoś problem że przy wchodzeniu do Górnego Miasta Khorinis wywala mu Access Violation?

Edit: Dobra, reinstalacja wystarczyła :P

Stemp

Stemp

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wie może ktoś czemu w returningu 2.0 AB nie moge włączyć ustawień graficznych pod f11 a crtl+f11 juz działa i się pokazują te zaawansowane ustawienia? potrzebuje zmienić jasność bo ciemno w pizdu i nie da sie grac help

seba290669

seba290669

Użytkownicy
posty72
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra po uruchomieniu nowej gry zacina się,robi się czarny ekran i wyłącza się do pulpitu.Co robić?

Edit reinstal pomógł

Baszihter

Baszihter

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć.
Jestem nekromantą w 4 rozdziale i w końcu idę do Kruka. Jestem w jego Koszmarze i mam następujący problem. Jestem tuż przed Opatem, ale zrobiło mi się coś takiego:
Podszedłem do jego kraty powybijać nieumarłych przed przewidywaną walką,
Ale otworzyła mi się wtedy krata, jednak opat wywalał mnie do miejsca dwóch krat, gdy podchodziłem.
Poszedłem zatem jako chrząszcz do bosa z przełącznikiem.
pokonałem go, przełączyłem, zapisałem.
okazało się, że zamknąłem sobie kratę... Tak podejrzewam, bo jest zamknięta.
Czy też coś innego ją jeszcze otwiera? Jeśli nie to muszę w skryptach coś grzebać? Nie robiłem tego nigdy, mógłbym więcej jeszcze zepsuć.

Ktoś ma pomysł jak temu zaradzić? Próba znalezienia wyrwy w kracie nie udała się, a przemiany są zablokowane, jest chrząszcz, ale nie mam już zwoi.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z pomocnikiem Ignaza.

Zrobiłem to zadanie dawno temu i wszystko było dobrze. Sagitta poszła w 3 rozdziale do obozu. Teraz zaczyna się śmieszna sytuacja bo poszedłem do jaskinii Sagitty i okazuje się, że leży tam ten martwy cieniostwór...

Ide do obozu sprawdzić czy on jest i okazuje się, że żyje nadal czyli są dwa egzemplarze. Podchodzę do Sagi a ta oskarża mnie o zabicie tego pajaca i nie chce ze mną handlować.

Wie ktoś, która zmienna odpowiada za to w GVE?

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Zgubiłem gdzieś runę teleportacyjną od Xardasa, tę do kamieni druidów czy jest jakiś sposób by ją odzyskać/ dostac drugą /.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Jak zmniejszyć rozmiar interfejsu, bo miałem fajny mały przejrzysty, a wgrałem paczkę skryptów i mi się powiększył na wielki ? W ustawieniach gry nie działa

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podczas uruchamiania gry ze skrótu na pulpicie wywala mi błąd:

================================== UNHANDLED EXCEPTION OCCURED =================================================
================================== CRASH INFOS: ================================================================
Startup Options:-start
========================================== CALLSTACK : =========================================================
0023:0137275D (0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000) vdfs32g.dll

Zanim zacznę instalować na nowo, czego wolałbym uniknąć, chciałem się zapytać co może być problemem i jak to rozwiązać. Dodam tylko że instalowałem na nowo programy z Necessary Software moda. Kilka dni temu zainstalowałem Spine żeby ogarnąć co to za program że tak go ludzie chwalą ale wątpię żeby to on coś namieszał a dosłownie kilka minut przed próbą uruchomienia zaistalowałem update spolszczenia AB. Pamiętam że wcześniej na splash screenie pojawiał się Returning 2 a teraz pojawia się Gothic 2 Noc kruka po niemiecku.

Mam win10 i dam sobie uciąć nogę że uruchamiałem już moda na nowym systemie z faktu że chciałem sprawdzić czy działa po aktualizacji z win7, no i działał ale nie miałem ochoty na grę więc tak sobie czekało na lepsze czasy.

0 użytkowników
Do góry