g2nk nie widać błotnego węża 3108 3

O temacie

Autor Lobos

Zaczęty 20.01.2019 roku

Wyświetleń 3108

Odpowiedzi 3

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Zmieniłem wygląd błotnego węża w blenderze, zmieniłem teksture, zapisałem go jako nowego potwora, skopiowałem mds węża dla mojego nowego węża. Po odpaleniu gry wąż się pojawia ale jest niewidzialny. Widać tylko cień pod jego dupom. Ktoś wie w czym leży problem ?

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Zrobiłeś i wrzuciłeś pliki "WonszRzeczny-C.tex" do Textures\_compiled?

while(false) Do();

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko zrobione jak należy, robiłem wcześniej brzytwe i inne potwory i wszystko grało.

Zauważyłem że .ASC mi się zapisuje jako static model a nie dynamic. Sprawdziłem na innych asc, wszystkie się zapisują normalnie jako dynamiczne i działają a ten w dupe pchany wąż się nie chce zapisać jako dynamic. Nie wiem w czym tkwi problem. Dekompilowałem już mds tego węża z g1 i z g2 i jest to samo.

Dobra kij z tym, może ten model jest jakiś trefny. Zmieniłem teksturke tylko i powiekszylem weza i są dwa, o to mi chodzilo.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Musisz przełączyć mode w Blenderze. Ustaw mode dla robienia animacji, mi to pomagało. Druga opcja to overload trójkątów, w starszych wersjach Blendera jest, nie wiem czy błąd czy ograniczenie, że nie zapisze Ci tego jako Dynamic Model jeśli ma powyżej jakieś ilości trójkątów.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry