Możliwość zdjęcia/założenia hełmu w pancerzach 1798 3

O temacie

Autor Neck

Zaczęty 1.10.2018 roku

Wyświetleń 1798

Odpowiedzi 3

Neck

Neck

Użytkownicy
posty82
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, mam do was pytanie dotyczące pancerzy z G2NK które posiadają hełmy. Mianowicie planuję dodać opcje aby dało się je zdjąć/założyć/zamknąć, na początku planowałem dodać hełmy jako osobne itemy, czyli np. Hagen daje nam pancerz rycerza, i do tego hełm jako osobny item, ale jako osobny item hełm nie zmienia swoich rozmiarów zależnie od grubości postaci, i w przypadku hełmu paladyna Bezimiennemu wystaje kucyk. Myślałem też nad dodaniem jakiejś opcji skryptowej oraz kilka modeli pancerzy 1. Oryginalny 2. Zamknięty hełm 3. Bez hełmu tak dla przykładu, jednak nie mam pomysłu jak można bo to zrobić, nwm może jakiś item który odpala opcję dialogową i tam Zdejmij/załóż hełm, macie jakieś pomysły? I ogólnie co sądzicie o takiej opcji?

|-Aragnis-|

|-Aragnis-|

Użytkownicy
posty16
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opcja ogólnie spoko, mógłbyś zrobić co prawda to tak jak w L'hiverze ale to trochę głupie biegać do stołu tylko po to by zdjąć/założyć hełm.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A nie lepiej po prostu wywoływać to poprzez klawisz?

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Jeśli nie podoba się hełm na jakieś głowie, zawsze możesz zapisać wygląd do niewykorzystanej zmiennej npc po nałożeniu, zmienić głowę, na model który pasuje, a po odłożeniu hełmu zmienić z powrotem. Tyczyłoby się to tylko hero, bo inne npc mogą mieć głowę "bald" lub inną, pasującą, albo być bez hełmu. Bezimienny zaś może zmienić model głowy na "bald" (z tego co pamiętam albo sie nie różni, albo tylko delikatnie) i po problemie.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry