[G2NK] Turniej Mocy 3754 2

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 4.08.2018 roku

Wyświetleń 3754

Odpowiedzi 2

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6467
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Opis:  
Drobna modyfikacja wzorowana ostatnim arcem anime "Dragon Ball Super". Wcielamy się w Son Goku i mamy za zadanie pokonać wszystkich zawodników w turnieju. Sam turniej to jedno wielkie battle royale na 80 osób. 

Cechy: 
- mod na 5-10min, 
- możliwość zagrania każdą formą Super 
Saiyanina (każda forma to inne statystyki i umiejętności),
- 80 unikatowych zawodników, ze swoimi stylami walk, umiejętnościami i sekretami, 
- każda nowa gra to inne podejście, gdyż ustawienie zawodników na arenie (i nasze wejście) jest generowane losowo (jest 8 wejść na arenę i 78 rozstawień zawodników),
- podczas walki może dojść do zjawisk losowych, które mogą kompletnie zmienić rozkład sił na arenie

Screeny:
Spoiler

Parę słów od autora: Osobiście polecam grać w moda na wersji BEZ DX11. Co prawda DX ładniej będzie renderował modele nie z Gothica, ale mamy tu do czynienia z 80 NPC na ciasnej arenie, gdzie ciągle coś się dzieje. Jeżeli uważacie, że wasz komputer to udźwignie (a niektórzy moi testerzy mocno na to narzekali) to śmiało, grajcie z DX11. Raczej to jest oczywiste, ale napiszę, ponieważ obowiązkowy jest System Pack (nie ważne jaka wersja, testowałem na 1.1 i 1.7). Problemem jest to, że bez jego pomocy nie pojawi nam się model jednego zawodnika ((a możliwe, że nawet więcej) w wersji 1.7 uruchomcie tarcze w ini)). Zdaję sobie też sprawę, że licznik zawodników nie działa w 100% dobrze, ale zazwyczaj buguje się jak zostało 2-3 zawodników, a lepiej mieć informacje ilu mniej więcej przeciwników zostało więc zostawiłem go. 

Opis pochodzi z forum Bractwa Gothica, autorem moda i opisu jest @milo3481.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No proszę. Sam swojego czasu planowałem coś podobnego xD

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Benku

Benku

Użytkownicy
posty131
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten mod jest genialny xd

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry