Małe oświadczenie
Ogólnie zauważyłem, że powstało małe zamieszanie wokół moda, nawet Archi zagrał w niego na apokalipsie modów co było dla mnie nie małym szokiem i gdyby nie ta sytuacja, pewnie nawet nie pisałbym tego wszystkiego. Chciałem anonimowo wypuścić moda i zniknąć a potem obserwować reakcję ale jak widać, przyjął się on nawet dobrze, chociaz krytykowano go najczęściej za przekleństwa. Powiem, że sam nie byłem do nich przekonany ale myślę że nadało to jakiś klimat, bez nich byłoby gorzej, przynajmniej ja tak uważam.
A dlaczego taka fabuła? Z dwóch powodów. Po pierwsze jest bardzo mało modów które mają bardzo luźną fabułe, taką bez rycerzyków, jakiś wojen bogów i innych rzeczy typowo gothicowych albo nawet RPGowych. Chciałem coś do czego każdy będzie mógł się jakoś przywiązać w tym modzie. Po drugie w mojej głowie kłębi się mnóstwo dziwnych pomysłów dlatego też niektóre z nich przelałem do tego moda XD
Na czacie padła też propozycja o dubbing, bodajże Ortega zaproponował. Nie wiem czy mówiłeś to na poważnie ale jeśli tak to oczywiście jestem za i mogę jakoś w tym pomóc. Przyznam się, że początkowo miałem w planach zrobić dubbing w ivonie ale to by już totalnie zaniżyło poziom tego moda XD
Czy będzie kontynuacja? Miałem tego nie robić ale skoro mój mod został aż tak wypromowany to chyba będzie trzeba zrobić. Na razie mam tylko zarys fabuły, to by musiała być jakaś bezpośrednia kontynuacja bo wątek faktycznie ma jakiś potencjał i można go spokojnie rozwinąć. Bedą dwa światy, najpierw zaczniemy w tym starym i dobrze znanym a potem będzie jakaś inna wyspa. Będzie też nieco mniej przekleństw bo przyznaje, w niektórych dialogach nie były tak mocno potrzebne. Pojawi się też nowa "Natalia" ale to będzie na drugiej wyspie a bohater nie będzie do niej negatywnie nastawiony.
Odezwę się jeszcze gdy będzie jakiś postęp prac.