[G2NK] Grupy Oszustów 9416 21

O temacie

Autor Anonimus14

Zaczęty 28.07.2018 roku

Wyświetleń 9416

Odpowiedzi 21

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Opis

W modzie tym wcielamy się w postać młodego chłopaka który pragnie zdobyć nieco pieniędzy.
Postanawia więc udać się do najbogatszego człowieka w mieście. Nie wie jednak w co się wpakuje...

Co oferuje mod?
-Nowy świat znany z moda "W poszukiwaniu Skarbów"
-Ponad 10 zadań
-Około godziny rozgrywki
-Ciekawe dialogi
-Nowe tło oraz logo w menu

Instalacja

Wypakuj pliki w głównym folderze Gothica 2 NK.

Screeny

>>> DOWNLOAD <<<

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

[G2NK] Grupy Oszustów
#1 2018-07-28, 15:46(Ostatnia zmiana: 2018-07-28, 15:55)
Okej, jestem pod wrażeniem.
EDIT: Jednak nie jestem, cofam propsa. Cofiemy się do 2008 roku czy co?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę nietypowe zakończenie.
Czy będzie kiedyś kontynuacja?

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Bardzo pszna modyfikacja. Czekam na więcej.

while(false) Do();

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty358
Propsy298
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Przyznam, że mod jest rewelacyjny. Brakowało mi tylko dubbingu ivony :/

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Małe oświadczenie

Ogólnie zauważyłem, że powstało małe zamieszanie wokół moda, nawet Archi zagrał w niego na apokalipsie modów co było dla mnie nie małym szokiem i gdyby nie ta sytuacja, pewnie nawet nie pisałbym tego wszystkiego. Chciałem anonimowo wypuścić moda i zniknąć a potem obserwować reakcję ale jak widać, przyjął się on nawet dobrze, chociaz krytykowano go najczęściej za przekleństwa. Powiem, że sam nie byłem do nich przekonany ale myślę że nadało to jakiś klimat, bez nich byłoby gorzej, przynajmniej ja tak uważam.
A dlaczego taka fabuła? Z dwóch powodów. Po pierwsze jest bardzo mało modów które mają bardzo luźną fabułe, taką bez rycerzyków, jakiś wojen bogów i innych rzeczy typowo gothicowych albo nawet RPGowych. Chciałem coś do czego każdy będzie mógł się jakoś przywiązać w tym modzie. Po drugie w mojej głowie kłębi się mnóstwo dziwnych pomysłów dlatego też niektóre z nich przelałem do tego moda XD
Na czacie padła też propozycja o dubbing, bodajże Ortega zaproponował. Nie wiem czy mówiłeś to na poważnie ale jeśli tak to oczywiście jestem za i mogę jakoś w tym pomóc. Przyznam się, że początkowo miałem w planach zrobić dubbing w ivonie ale to by już totalnie zaniżyło poziom tego moda XD
Czy będzie kontynuacja? Miałem tego nie robić ale skoro mój mod został aż tak wypromowany to chyba będzie trzeba zrobić. Na razie mam tylko zarys fabuły, to by musiała być jakaś bezpośrednia kontynuacja bo wątek faktycznie ma jakiś potencjał i można go spokojnie rozwinąć. Bedą dwa światy, najpierw zaczniemy w tym starym i dobrze znanym a potem będzie jakaś inna wyspa. Będzie też nieco mniej przekleństw bo przyznaje, w niektórych dialogach nie były tak mocno potrzebne. Pojawi się też nowa "Natalia" ale to będzie na drugiej wyspie a bohater nie będzie do niej negatywnie nastawiony.

Odezwę się jeszcze gdy będzie jakiś postęp prac.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ehhh.. Jakby to powiedzieć. Ludzie, którzy tutaj piszą korzystają w stu procentach z ironii. Wiem, bo z nimi gadam na Discordzie. Poza tym przeszedłem tego moda i jest okropny i będzie nawet w Przeglądzie Modów.

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Niech Pan nie słucha @Simen i robi dalej. :>
On bezpodstawne oszczerstwa rzuca w stronę moją(że używam ironii ja) i Pana.  :lol:  :ok:

while(false) Do();

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mówiąc szczerze to mod nie jest specjalnie ambitny, ale ja zawsze łagodnie oceniam początkujących modderów. Dlatego staram się być pozytywnie nastawiony. Bo jakoś specjalnie zły nie jest. No ale dla kogoś, kto już swoje zagrał, nie jest to coś niezwykłego.

To teraz garść porad na szybko.

Sęk w tym, że na ogół mody z przekleństwami nie przyjmują się za dobrze, a starym wyjadaczom nie imponują proste questy typu przynieść/pójdź do miejsca/zabij.

Dobrze jest czasem puścić gracza na głębokie wody, zostawić z paroma wskazówkami i zmusić do myślenia. Innym razem stworzyć rozbudowaną rozmowę, która ma konsekwencje moralne. To tak dla przykładu. Możesz spojrzeć na np. Z życia złodzieja, który ma dużo unikalnych questów. Tam nigdy nie będziesz miał uczucia, że "kiedyś robiłeś już takie zadanie, ale dla innego NPC".

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty358
Propsy298
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Simen, ten mod jest spoko. Tylko dlatego, że użyty jest w nim taki dosyć specyficzny humor od razu go skreślasz? Zadanka gut, poza bieganiem, przekleństwa jak mówię, nie każdemu może się to podbać, ale według mnie taki płytki humor jak zostanie dobrze przedstawiony to wygląda dobrze. Po prostu w moda trzeba grać z przymrużeniem oka.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Ehhh.. Jakby to powiedzieć. Ludzie, którzy tutaj piszą korzystają w stu procentach z ironii. Wiem, bo z nimi gadam na Discordzie. Poza tym przeszedłem tego moda i jest okropny i będzie nawet w Przeglądzie Modów.

Mimo, że w większości kwestii zgadzam się z twoja opinią, jednakowoż teraz muszę być za tą modyfikacją, ponieważ nawet mi sie spodobała. Fakt, pod względem fabuły i drewnianych zadań nie jest zbyt zachwycająca, aczkolwiek, jak to powiedział autor - miał bardzo dużo dziwnych pomysłów i przelał je na tego moda. Można odczuć dużą swobodę gry, choćby ze względu na bohatera, który jest typowym karkiem co biłby wszystko i wszystkich. Jeżeli chodzi o wersję moda alfa, która ma być rozwijana i była zrobiona na pokaz, to wygląda nieźle, ale akceptuję twoją decyzję i mam nadzieję, że ty zaakceptujesz moją.

Pozdrawiam
Autora zachęcam do kontynuowania oraz sporego dopracowania moda ;)

@Ortega Widzę, że rozumiesz moje podejście (oprócz zadań, mogłyby być bardziej skomplikowanie oraz mogłoby być ich więcej ;P)

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

[G2NK] Grupy Oszustów
#11 2018-07-31, 12:57(Ostatnia zmiana: 2018-07-31, 13:08)
Przeszedłem tego moda, jest fatalny. Nazywanie go spoko jest obrazą dla wszystkich modów, które faktycznie są "spoko". Nie skreślam czegoś z góry, pograłem, przeszedłem i wiem jaki jest. Ależ ja nic też nie mam przeciwko przekleństwom, tylko te muszą zostać użyte z głową, a nie rodem z filmów Patryka Vegi. Zadanka nie są gut, to jest dosłownie pójdź tam i zrób to i wróć do mnie. Z przymrużeniem oka się gra, by udawać, że błędów nie ma itd, a jaki jest temu sens? Nie lepiej po prostu powiedzieć, że mod jest fatalny i napisać mu porady, co zrobić, by następna historia wyszła lepiej? Bo teraz z autora śmieszkują, mówią mu, że to fajny mod, i prawdopodobnie Ty tylko masz o nim faktycznie dobrą opinię, a on zamiast pomyśleć co zrobić lepiej, zrobi następnego identycznego moda i po prostu zmarnuje swój czas. A za parę lat będzie kompletnie mieszany z błotem, bo o ile żarty użyte w modzie są przynajmniej współczesne, za parę lat w ogóle wypadną z łask. Więc najwyższa pora rzucać konstruktywne komentarze, a nie zachęcać go do taśmowej produkcji crapu.

EDIT: @Grahtnakk takie na pokaz robi się wśród testerów, a nie wypuszcza jako moda do reszty graczy. Ja chcę, by autor wyniósł jakąś naukę z tego, co zrobił, a Wy go jedynie zachęcacie do powielania tego samego.

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszedłem tego moda, jest fatalny. Nazywanie go spoko jest obrazą dla wszystkich modów, które faktycznie są "spoko". Nie skreślam czegoś z góry, pograłem, przeszedłem i wiem jaki jest. Ależ ja nic też nie mam przeciwko przekleństwom, tylko te muszą zostać użyte z głową, a nie rodem z filmów Patryka Vegi. Zadanka nie są gut, to jest dosłownie pójdź tam i zrób to i wróć do mnie. Z przymrużeniem oka się gra, by udawać, że błędów nie ma itd, a jaki jest temu sens? Nie lepiej po prostu powiedzieć, że mod jest fatalny i napisać mu porady, co zrobić, by następna historia wyszła lepiej? Bo teraz z autora śmieszkują, mówią mu, że to fajny mod, i prawdopodobnie Ty tylko masz o nim faktycznie dobrą opinię, a on zamiast pomyśleć co zrobić lepiej, zrobi następnego identycznego moda i po prostu zmarnuje swój czas. A za parę lat będzie kompletnie mieszany z błotem, bo o ile żarty użyte w modzie są przynajmniej współczesne, za parę lat w ogóle wypadną z łask. Więc najwyższa pora rzucać konstruktywne komentarze, a nie zachęcać go do taśmowej produkcji crapu.

EDIT: @Grahtnakk takie na pokaz robi się wśród testerów, a nie wypuszcza jako moda do reszty graczy. Ja chcę, by autor wyniósł jakąś naukę z tego, co zrobił, a Wy go jedynie zachęcacie do powielania tego samego.

Jesteś jedyną osobą, której ten mod nie podobał się w 100%. Możliwe, że większość ocenia tego moda ironicznie, wziąłem i taką opcję pod uwagę ale oglądałem apokalipsę modów, sam Archi ocenił go jako dobry i nie wyczułem tutaj ironii. Wiele osób śmiało się z tekstów i sytuacji które były podczas rozgrywki szczególnie teksty Kowala i o to też mi właśnie chodziło. Chciałem przedstawić nieco przerysowany świat, taki w którym są postacie normalne jak i te które mają nie równo pod sufitem, z nieco absurdalna fabułą no i to mi się udało. Może sposób jak i dialogi nie oddały tego dobrze ale też nie jestem pisarzem i nie mam w tym wprawy. To był mój pierwszy mod i trochę też taki pokaz moich możliwości. Co do żartów to fakt, są współczesne i za parę lat będą nieaktualne, ale postacie które nawiązują do tych żartów w tym modzie przedstawione są jako idioci a robienie z siebie idioty zawsze będzie modne, więc myślę ze nie będzie to kłuć w przyszłości w oczy.
Może po prostu nie lubisz tego typu modów?

Ale wziąłem wszystkie wasze uwagi co do tego moda do siebie i druga część (tak druga, bo tego moda czyli części pierwszej już nie ruszam, chyba że będzie dubbing) będzie na bank bardziej rozbudowana, jak mówiłem będą dwa zeny, długość rozgrywki będzie dalej około godziny.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wręcz przeciwnie, na 100% to nie podobała mi się Dolina Złota. Twój mod miał parę nienajgorszych momentów, ale to dalej klasyfikuje go jako fatalny. W recenzji będzie o tym, co mógłbyś zmienić.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Anonimus14 Nie traktuj jego opinii jako atak na Ciebie, albo Twojego moda. Czasem właśnie tak to wygląda, ale w rzeczywistości jego jedyną intencją jest aby wyłapać Twoje błędy, żebyś wiedział jak zrobić coś lepszego. Nawet jak sam wspomniał, w swojej recenzji wskaże Ci konkretne przykłady co mógłbyś zmienić. Wiele tutejszych osób ma już swoje lata w moddingu dzięki czemu wyrobili sobie dość dojrzałe podejście. Jedni wytykają błędy w bardziej przyjacielski sposób, inni w ciężki i odbierany przez wielu jako agresywny. Ale to że wytykają jakieś błędy nie jest powodem do obrażania się, tylko do nabrania pokory i spokojnego wysłuchania sugestii.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Znaczy on nie napisał nigdzie, że uważa to za atak, akurat nawet charakteryzuje się dość zdrowym podejściem do krytyki :P

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie nie, nie traktuje tego jako atak. Po prostu tak to trochę zrozumiałem, bo każdy wiedział o co chodzi w tym modzie, że to tak trochę dla beki i że na luźno. No ale dobrze, jeśli będzie już ten przegląd modów to chętnie go obejrzę. Jestem otwarty na krytykę bo dzięki temu część druga będzie lepsza.

Anonimus14

Anonimus14

Użytkownicy
posty89
Propsy78
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od dzisiaj moda można pobrać przez Spine :)

Ravvis

Ravvis

Użytkownicy
posty2
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie ograłem modyfikację. Może i jest kapkę za dużo wulgaryzmów, ale mod jest fajną małą odskocznią od docelowej formy gry :D Zabieram się za drugą część  :ok: :trollface:

PanPink

PanPink

Użytkownicy
posty34
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grupy Oszustów to tzw. gównomod albo mózgotrzep. Taki sobie modzik który można przejść w godzinkę i zapomnieć. Grając zastanawiałem się co ja odpierdalam, bo zamiast grać w rdr 2 na pees cztery to naparzam w jakiegoś gównomoda. xd Nie należy podchodzić do tej modyfikacji na poważnie, dialogi są takie w stylu Gothic prawdziwa historia, mogą się podobać albo nie. Wg mnie takie dresiarskie dialogi, kiedy postacie jadą po sobie jak typowa patola są lepsze od takich przeciętnych i bez polotu. Mnie chyba najbardziej rozwalił chrumkający kowal :D Całkiem spoko że gramy dobrze rozwinietą postacia i nie musimy się męczyć z przeciwnikami tego nie cierpię w takich krótkich modach. Modzik kończy się takim cliffhangerem, że chyba zacznę zaraz drugą część. :P

PS. Podczas rozgrywki zayebałem ok. 5 dzików. Czy jestem pisoskim satanem? :D

Może i ten sweter jest wieśniacki, ale taki właśnie ma być.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry