[G2NK] Wiedźma Ognia/Hexenfeuermod Dubbing PL 4367 13

O temacie

Autor misiekgrabo

Zaczęty 16.01.2011 roku

Wyświetleń 4367

Odpowiedzi 13

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy

Poranek jak każdy inny (myślisz), wychodzisz ze swojej chaty i od razu zagaduje cię mężczyzna z twojej wioski. Ma dla ciebie zadanie a ten dzień jest szczególny, mężczyzna przygotowuje się do wyprawy...

SCREENY

Nazwa moda: Hexenfeuermod

Twórca: Lord Helmchen

Tłumaczenie:

- WonderiuS/Fraser(60 % moda spolszczonego)
     - Misiekgrabo98/Huntik2009(40 % moda spolszczonego, startscreen, loadscreen, logo i poprawki)

Dubbing polski:
Bohater moda - IVONA - Jan
Fred - IVONA - Jacek
Gabi - IVONA - Maja
Jonas - Misiekgrabo98
Susann - Ruda
Victor - Misiekgrabo98

Mod oferuje:

- Przerobiony świat Freddyego (Neujahrs.zen);
     - 2 nowe przedmioty;
     - 10 zadań;
     - 6 postaci i 2 zmienione monstra;
     - Kilka ciekawych pomysłów.

https://chomikuj.pl/gothicwarrior/Gothic+-+Modyfikacje/Gothic+II+NK/Hexenfeuermod+-+Wied*c5*bama+Ognia+Dubbing+PL
https://mega.nz/#!Yp5ynSiZ!aj3f6jx3K5c3RN6sFipWmcwMo_LeqkXp8zwc9QIZZNs

PREMIERA POLSKA: 16.01.2011
Mod do Gothic 2 Noc Kruka.

Miłego grania :)

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6469
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
brawo dla ciebie za spolszczenie i dubbing props

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

Hexenfeuermod PL
#2 2011-01-16, 14:43(Ostatnia zmiana: 2011-01-16, 14:46)
Jako pierwszy piszę komentarz więc : Mod NUUUDNY jak flaki z olejem pod względem fabularnym, albo jak patrzenie się na rosnącą trawę czy na schnięcie farby. Zadania TYYPOWE - przynieś , upierdziel, wynieś - dla sagi gothic i dla modów krótko fabularnych ,ale naprawdę CHOĆ PO JEDNEJ OSOBIE spodziewałem się czegoś więcej(choćby jakiegś zwrotu akcji jak przypłynięcia łodzią jakiegoś tajemniczego kolesia). Co do samej wyspy - ciekawa dobrze zrobiona i obrotna. Tłumaczenie - Dobre i do tego wraz z dubbingiem więc Za moda 4/10 (za fabułę odjąłem 6 ,dlatego że, kiczowata fabuła i kiczowate zakońćzenie, durne, nudne dialogi ,zero jakiegokolwiek rozwinięcia fabuły pod względem historycznym danej wyspy .6 bohaterów i oprócz amuletu i stogów siana wszystkiego jest po 6 i po tyleż też trzeba tego znosić) ,a za tłumaczonko - 9/10 (półprofesjonalny dubbing ,trochę za cichy) i profesjonalne tłumaczenie bez błędów.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

FraseR
  • Gość
Zaraz, zaraz czyli nie spolszczaliście od nowa tego moda tylko dokończyliście moje spolszczenie sprzed roku?

Winning

Winning

Użytkownicy
posty36
Propsy6
  • Użytkownicy
Po screenach mod zapowiada się dobrze i jeszcze dubbing duży props :D

Ernesto Guevara

W walce na śmierć i życie nie ma granic. Nie możemy pozostać obojętni na to, co się dzieje w najdalszych zakątkach świata. Zwycięstwo jakiegokolwiek kraju w walce z imperializmem jest naszym zwycięstwem, podobnie każda klęska jest nasza klęską.

Adam Mickiewicz — Pan Tadeusz (VIII Zajazd, wers 807 (ostatni))

Tak zwycięzców zwyciężył w końcu sen, brat śmierci.

Antoine de Saint-Exupéry

Zwycięstwo może osłabić jeden naród, a klęska obudzić inny z uśpienia.[/b]

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Coś dziwny ten mod .Głupio sie kończy .Gdy sie zapala ten stos..... Props za spolszczenie.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Coś dziwny ten mod .Głupio sie kończy .Gdy sie zapala ten stos..... Props za spolszczenie.
mod jest o święcie obchodzonym w Niemczech 30. kwietnia Hexenfeuer, podczas którego wieczorem spotykają się ludzie przy piwie i palą wiedźmowe kukły :lol2:  ; nijak z fabułą gothica nie jest powiązany, może to Cię dziwi

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie o to mi chodzi.Tylko to jest dla mnie dziwny że kończy sie nagle kiedy się zchodzą na ten pagórek .Brak jakiegoś takiego zakończenia.

misiekgrabo

misiekgrabo

Użytkownicy
posty179
Propsy106
  • Użytkownicy
Zaraz, zaraz czyli nie spolszczaliście od nowa tego moda tylko dokończyliście moje spolszczenie sprzed roku?

Taaak. Admin Crip Softu - który jest teraz adminem naszej grupy modderskiej dał nam ten projekt do dokończenia. Powiedział że ty go spolszczałeś więc dałem cię do autorów. A że zobaczyłem że jest jeszcze trochę rzeczy do spolszczenia, kilka błędów ortograficznych, stylistycznych i słownych itp. - więc poprawiłem i stworzyłem paczkę z modem ;) Potem użerałem się z dwa tygodnie z dubbingiem...ale jest...bo powinien być do TAK KRÓTKIEGO moda. ;) Więc proszę - oto jest i spolszczenie. :)

Ale tam, gdzie stanął Adanos, ani Innos, ani Beliar nie mieli żadnej władzy. W miejscu tym ład i chaos współistniały w harmonii. Tak oto powstało morze.

Zapomnij... o wszystkim, co się działo w przeszłości.

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
Nom, można by jakiś fajny filmik zapuścić :P

W Hex...modzie nie podobał mi się dubbing, tzn. nie tyle dubbing, co szumy w niektórych głosach. Jak ktoś zajmuje się spolszczaniem modów + dubbingiem, powinien zaopatrzyć się w program typu Audacity. Estetyczniej oraz profesionalniej to wygląda.

http://gothicwarsteam.pl/ - Tutaj znajdziesz nasze modyfikacje. Nie jest ich wiele, ale pracujemy nad wieloma ^^

----

Było by dla ciebie lepiej, gdybyś tego nie zrobił!

----

To może tak - twój ojciec zabawiał się z Lordem Hagenem!

----

Patrz, chrząszcz!

----

FraseR
  • Gość
Pobrałem spolszczenie wraz z polskim dubbingiem no i instaluję oraz włączam, no i... startscreen tragiczny. Moglibyście chociaż wrzucić screena w dzień a nie w nocy. Dubbing, masakra, zwłaszcza dubbing Jonas'a i Susann, reszta ujdzie. Jest parę literówek w dialogach, ale pomińmy to. Jeżeli chodzi o zadania, to moglibyście dodać wzmiankę w niektórych wpisach i jakieś pkt. doświadczenia za zadania, bo np. Victor każe nam przynieść 6 sztuk siarki, a w dzienniku nie pisze gdzie ja mam tą siarkę szukać, lub gdzie ona się znajduje, nic. Przeszukałem całą wyspę i jej nie znalazłem, musiałem użyć kodów. Radziłbym to poprawić, a zwłaszcza dubbing. Co do menu to radziłbym zmienić startscreen na jakiś lepszy, a nie screen z gry, tak samo loadscreen, też można zrobić jakiś lepszy, a nie screen prosto z gry...

FraseR
  • Gość
1. Dwa bale siana i kilka uschniętych roślin
Zleca: Fred
Gdy rozpoczniemy grę, zagada do nas Fred i każe przynieść nam dwa bale siana i kilka uschniętych roślin. Wychodzimy, więc z jaskini i kierujemy się w stronę małego pola, znajdujemy tam dwa bale. Natomiast uschnięte rośliny znajdziemy w pobliżach jaskini, musimy je poszukać. Niektóre rośliny są zasłonięte przez inne, więc trudno je będzie znaleźć. Zebrane przedmioty zanosimy Fredowi.

2. Amulet Gabi
Zleca: Gabi
Rozmawiamy z Gabi, a ta mówi nam, że zgubiła swój amulet podczas ucieczki przed olbrzymim szczurem. Udajemy się, więc na plażę, po czym zabijamy szczura i zabieramy amulet. Amulet zanosimy Gabi.

3. Ból pleców
Zleca: Gabi
Po przyniesieniu amuletu, Gabi mówi nam, że bolą ją plecy i prosi nas o przyniesienie mikstury leczniczej. Idziemy na plażę i przy brzegu szukamy zniszczonej skrzyni, powinniśmy w niej znaleźć miksturę. Miksturę zanosimy Gabi.

4. Morskie śniadanie
Zleca: Susann
Susann prosi nas o przyniesienie 6 ryb oraz 6 muszli, które potrzebne jej są do zupy. Udajemy się na plażę i przeszukujemy calutką plażę, przy brzegu powinniśmy znajdować ryby oraz małże. Znalezione przedmioty zanosimy Susann.
W dodatku Susann może ugotować nam zupę.

5. Zabić owce
Zleca: Jonas
Jonas każe nam zabić trzy owce, które są obok niego. Zabijamy, więc owce i rozmawiamy z farmerem.

6. Flaszka od Susann
Zleca: Jonas
Po zabiciu owiec, Jonas prosi nas o przyniesienie flaszki grogu. Idziemy, więc do Susann i prosimy ją, aby dała nam flaszkę. Grog zanosimy Jonas'owi.

7. Pochodnie
Po wykonaniu zadania I, Fred prosi nas o przyniesienie siedmiu pochodni. Idziemy, więc na plażę i tam szukamy jaskini w której znajdziemy Victor'a. Rozmawiamy z nim, a ten da nam pochodnie, jeżeli przyniesiemy mu sześć sztuk pochodni. Samorodki siarki znajdziemy przyklejone do półki skalnej. Siarkę zanosimy Victor'owi. Zdobyte pochodnie zanosimy Fredowi.

8. Magiczny ogień
Po przyniesieniu pochodni Fredowi, Fred każe nam powiadomić Jonas'a, Gabi, Susann o spotkaniu na szycie góry. Rozmawiamy z nimi, po czym udajemy się na szczyt góry i kończy się mod.

Mam nadzieję, że przyda się niektórym ta solucja.

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
Czy ma ktoś może tego moda ? Zagrałbym ale linki do polskiej wersji nie działają.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry