Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z błędem związanym z edycją poprzez blender z mapami z modów. Mianowicie, odpalam mapę z moda w blenderze (niezależnie od jej wielkości 1,5mb czy 33mb) to przy zmianie w Edit Mode na Face/ściany oraz Edge/linie, blender momentalnie mi się zawiesza. Oczywiście próbowałem czekać kilkukrotnie nawet do kilku godzin, ale na nic to się zdało. Oczywiście próbowałem edytować mapę na upartego także przez usuwanie Vertices/punktów, ale przy zaznaczeniu ich delikatnie większej ilości blender znowu mi się ścina i zawiesza na dobre.
Oczywiście próbowałem problem odwrócić, wpierw zaznaczyłem face/ściany i edge/linie, ale problem powielał się, jak przechodziłem w Edit Mode po importowaniu mapy do blendera.
Posiadam wszystkie potrzebne wtyczki, blender bezproblemowo działa w trybie Edit Mode na chociażby pełnej mapie Colony.zen (35mb). Nawet przy zazneczeniu 1/2 mapy przy ściankach, liniach i punktach, blender mi się nie zawiesza... Oczywiście tylko podczas ładowania, czyli na jakieś max 5 min.
Jakieś sugestie w kwestii rozwiązania problemu?
Słyszałem, że
@Preriowy ścierwojad dobrze się orientuje w tym, więc jak cóś to go oznaczam