Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 271700 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 271700

Odpowiedzi 471

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar,
Nawet jeśli te potwory mają złe statystyki to Twoim zdaniem jakie powinny mieć? Podkręcisz je tak, że będzie się z nimi walczyło jak z wargami w R1.32, a może tylko troszeczkę że niewiele się zmieni? Pewnie, że lepiej aby miały właściwe statystyki - tylko jakie? Właśnie dlatego lepiej nie "uszczęśliwiać" na siłę.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
No simeno zluzuj. Roślinki pierwszego i drugiego typu nie mają wpływu na stałe statystyki więc jak ktoś ma hajs a lubi chlać mikstury to może sobie kupić i robić.

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Poza tym lepiej zróbcie polskiego sub moda osobnego od spolszczenia, i będzie dobrze. A tak to powodzenia w poprawianiu spolszczenia.

Zresztą sądziłem, że "poprawki moda" i "patch" z mojego poprzedniego posta zostaną zrozumiane raczej jako zmiany balansu, myliłem się XD. Oczywiście to moja wina,  następnym razem będę musiał bardziej zastanowić się w jaki sposób ludzie będą odpierać moje wiadomości, tamtą wiadomość pisałem na szybko, więc nie rozmyślałem nad nią.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Ventrue dla tego te rośliny potrafię jeszcze przeżyć, ale jak już mówiłem, nie chcę dalszych tego typu zmian przymusowych :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Frizbick
  • Gość
Jak dla mnie takie rzeczy jak mikstury szybkości, runy i w pewnym sensie mikstury leczenia powinny być łatwo i ogólnie dostępne (w większości modów mamy zwykle pod dostatkiem żarcia albo możemy się po prostu przespać tylko zajmuje to dużo czasu i jest irytujące). Nie ma to dużego wpływu na rozrywkę a mi osobiście latanie w tę i z powrotem nie sprawia żadnej przyjemności.

Druga sprawa, nie znam się na strukturze plików Returninga ale czy jest to problem zrobić ewentualne zmiany w balansie jako osobny patch?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jaki znowu patch balansujący. Powtarzam, że jedynie co mamy zamiar robić to poprawiać błędy spolszczenia i bugi returningowe, które są w stanie uceglić zadania.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
I za tym jestem jak najbardziej, ale Tizgar twierdzi co innego, więc dobrze było się określić czy zmiany, które Tizgar chce wprowadzić to rzeczy opcjonalne czy jednak nie?

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Ja sobie wrzucę na chomika te wszystkie pliki... w ramach backupu, sądząc po tym co zostało zrobione z R1, wszystkiego można się spodziewać, może np pan @Thompson zaserwuje nam drugi patch 1.3.2 z R1  :facepalm:

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
No ale bez takiego pierdolenia. Nikt ci nie kazał go instalować.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie żeby coś, ale pokasowałeś linki do wszystkich pozostałych wersji, o ile dobrze pamiętam xD

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Simen, nie galopuj... do 1.3.1 link był :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
No ale bez takiego pierdolenia. Nikt ci nie kazał go instalować.

No spoko, gdyby nie fakt że 1.3.1 był wcale nie lepszy, ale za to jak 1.3.2, zawierał także zwyczajne poprawki, razem dużo poprawek  ^^ , mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Simen, nie galopuj... do 1.3.1 link był :F

I tak już to była wersja niezjadliwa. Patch 1.1 da best :D

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Akurat znaczną część poprawek Dimmel zalecił także wystarczy.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Chyba był pijany jak takie zmiany zalecił  :lol2:

geronimo

geronimo

Użytkownicy
posty23
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
"Stary! Ale jazda! Należę do Wodnego Kręgu!"

Może już wystarczy wałkowania tego tematu, każdy chyba wyraził swoją opinię.
Odpuście Panowie jeśli łaska. Chodź by z tego względu, że nie chcę aby z tą modyfikacją porobiło się tak jak z tak długo oczekiwanymi Dziejami Khorinis.
Myślę, że Panowie Moderatorzy wiedzą co robią, a i wezmą sobie wasze sugestie pod uwagę o ile będą takie mieć miejsce.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Primo ja nie miałem nic wspólnego z patchem 1.3.2.
Sekundo kurwa simen naucz się kurwa mac czytać czy dla ciebie zmiana życia bo to zostanie zmienione bo jest błędem to koksanie potworów mam w dupie ile te brzytwiaki maja siły i ochrony jedyne co im się zmieni to życie zamist 200- 300 będą miały od 1200-1300 podobnie pantery zamiast mieć 400-500 będą miały 1400-1500 a to  czy maja sile 1 i ochronę przed wszystkim po 1 czy ile tam ustawili mnie wali i będą miały dalej tyle samo bo nie jest to błędem.

- Fix gildia kupców ( nawet poz zakończeniu questa w r3 lutero da questa na sare w r4 i normalnie otrzymamy pierścień gildii kupców )
- Fix hagena można mu oddawać pierścienie paladynów więcej niż jeden raz
- Fix sagita  można ja poprosić o przygotowanie więcej niż jednej mikstury z aloesu jeśli takowe posiadamy
- Szpon  beliara z dusza senyaka będzie miał staty 400/250 zamiast 325/250 mowa o 2h ale analogicznie będzie dla 1h  dzięki czemu ulepszanie go dusza senyaka będzie miało logiczny sens bo obecnie nie ma, ten bez duszy jest lepszy co jest błędem
- Fix życia brzytwiaków i panter tylko i wyłącznie życia
- Dodanie do erola 2h to będzie ten toporek co sprzedaje Khaled 170 dmg, z tym ze on go sprzedaje tylko najemnikom ( którzy i tak mogą sobie wykuć coś lepszego ) przez co paladyn czy ss który chce grac pod 2h w r1 najlepsza bron ma zadając ledwo 120 dmg gdzie najemnicy maja bronie po prawie 200 dmg zmiana pod wyrównanie tego
- Fix gallahada aby była opcja handlu po wybraniu opcji z potkiem.
- Kosmetyka w broniach w kwestii wyświetlania w poprawnej kolejności  informacji
- Pierdołko fix w dmg Uriziela stary 340/150 nowy 350/150 nikt tego nawet nie odczuje
- Pierdołko fix w dmg Amu'rat stary 475/250 nowy 500/250 tez nikt tego nie odczuje
- Dodanie nagrody dla maga za quest pajęczyna ciemności prawdopodobnie jakiś pierścień który jest możliwy do zdobycia z jubilerstwa prawdopodobnie stalowy lub złoty na pewno nie z rudy.   
- Byc może bo nad tym się zastanawiamy zwiększenie tylko i wyłącznie hp bloodwyna bo sry ale 600 życia, jego można pokonać bez broni chociaż żeby z 2000 miał

Chyba wszystko na obecna chwile być może coś jeszcze jeśli znajdzie się coś co wymaga fixa.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czyli sagita zrobi mi w obecnym stanie tylko RAZ potke z alloesu? :(

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ja sobie wrzucę na chomika te wszystkie pliki... w ramach backupu, sądząc po tym co zostało zrobione z R1, wszystkiego można się spodziewać, może np pan @Thompson zaserwuje nam drugi patch 1.3.2 z R1  :facepalm:

Wypowiedziałem się na temat patchy w tym temacie, jak i temacie Nieoficjalnych patchy Nergala. W skrócie powiem, że wyszło mi to bokiem. Przeczytaj i nie oznaczaj mnie niepotrzebnie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
- Szpon  beliara z dusza senyaka będzie miał staty 400/250 zamiast 325/250 mowa o 2h ale analogicznie będzie dla 1h  dzięki czemu ulepszanie go dusza senyaka będzie miało logiczny sens bo obecnie nie ma, ten bez duszy jest lepszy co jest błędem
Jak to błędem? :F To jest wynagrodzenie za to, że ludziom chce się latać i zbierać te dusze zamiast iść na łatwiznę. W AB i potem w 0066.3 będzie można włożyć duszę S'enyaka dopiero po maksymalnym ulepszeniu zwykłymi. Jeśli już chcecie koniecznie fixować Szpon, to tylko tak. BTW ponoć Szpon z duszą S'enyaka nie pozwala wejść do dungeonu i to FAKTYCZNIE jest błąd. (chyba, że już naprawiony, czytałem to na RPGRussia)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników
Do góry