Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria] 272400 471

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.05.2018 roku

Wyświetleń 272400

Odpowiedzi 471

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W patchu będą zawarte poprawki spolszczenia jak i bugów w modzie. Co prawda na razie bierzemy się za takie, które mogą uceglić wątek ale na wog.ru jest taki obszerny spisik błedów do poprawy, że grzechem byłoby nie skorzystać. Jak wiadomo wersja 66.3 będzie wydana dopiero z Goecją więc nie widzę sensu zostawiać bugi skoro naprawa ich to nie jest jakieś rebalansowanie a uszczelnienie rozgrywki.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Gdzie napisałem ze coś dodamy? ( poza jedna rzeczą ) nigdzie znowu wyolbrzymiacie fixy które są zamiany typu qulity  life są wymagane.
Moze nie wiecie ale polny pełzacz podstawowy potwor z jarka ma hp na poziomie 800+ brzytwiaki i pantery które są w jarku maja hp na poziomie 200 i 400 to nie jest normalne te same brzytwiaki  są w dolinie cienia tez maja 200+ to jest błąd który wymaga poprawy to nie jest zmiana w balansie, jarek robimy po khorinis wiec dlaczego potwory tam maja być słabsze niż w khorinis skoro my mamy lepsza postać?

Cały czas mowa o fix patchu które nie będzie zawierał zmiany w Pn czy system nauki kręgów na manę itp to już by był zmiany w balansie.

Cały log mam wam teraz rozpisać dla uspokojenia czy jak?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Kategorycznie zaznaczam  nikt nie chce zmian w samej grze.  Widzę, że Tizgar dalej ciągnie swój temat pseudo poprawek tłumaczenia i chce tam wepchnąć swój nieudolny balans. -_- Jest mi niezmiernie przykro, że muszę pisać to w taki sposób, lecz trzeba to zaznaczyć w bezpośrednio.   Patch do gry to patch do gry, patch do spolszczenia to patch do spolszczenia., nie mieszajcie tego, co najwyżej zróbcie osobno.

Wiem, że już ktoś pisał by nie robić patcha do gry w spolszczeniu, lecz sądzę, że trzeba o tym doinformować mocniej, by nie było żadnych niedomówień. Od poprawek moda są twórcy, ewentualne polskie zmiany tylko w osobnym patchu niż patch do spolszczenia.

Oczywiście pochwalam ludzi, którzy chcą ręcznie załatać moda :ok:, który ma problemy, ale to musi być osobno od spolszczenia.

Down:

Pochwalam sam pomysł poprawek modyfikacji, ale osobno od spolszczenia. Oczywiście w  pierwszej kolejności należy wprowadzić poprawki spolszczenia

A czemu nie może być poprawek bugów w spolszczeniu?  :facepalm: Właśnie że powinny być, co innego zmiany w balansie rozgrywki, tu powinna być możliwość wyboru.

@Venture

Całkowita ich liczba to 184 (bugów), zamierzasz naprawić je wszystkie xD? / To zamiast nowej wersji spolszczenia będzie oddzielny patch?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Czy byłby wielkie sprzeciwy gdybym dodał więcej opcji teleportacji? (tak jak w ab)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Czy byłby wielkie sprzeciwy gdybym dodał więcej opcji teleportacji? (tak jak w ab)
napewno nie,teleport na poludniową brame khoronis/port itp byl bardzo pomocny,wpienia chodzenie za kazdym razem ze wschodniej bramy do gornego miasta  :antyprops:

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jesteśmy za a nawet przeciw.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jedyne co jest realnie potrzebne to tp gdzies blizej orków  bo zapylanie za każdym razem od nowego obozu to lipa

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Przecież jest teleport od Khash-Gora. Serio nie odkryliście, że działa w GD, mieście orków i kopalni? xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
moment w  którym go zdobywasz to moment już po fakcie gdzie wszystko u orków masz complete wiec nawet nie idzie go użyć xd

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na pewno? Mi się zdaje, że cmentarzysko można spokojnie wyczyścić przed zadaniami. :P
Majes tam ma już tę runę, a dalej zapierdziela pół mapy xD

You didn't grow.
You didn't improve.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież jest teleport od Khash-Gora. Serio nie odkryliście, że działa w GD, mieście orków i kopalni? xD

?? gdzie niby, jaka runa? skąd?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Nie, jeśli to by była rzecz opcjonalna, już o tym pisałem. Jak chcecie pododawać rzeczy własne róbcie osobne patche.

Gdzie napisałem ze coś dodamy? ( poza jedna rzeczą ) nigdzie znowu wyolbrzymiacie fixy które są zamiany typu qulity  life są wymagane.
Moze nie wiecie ale polny pełzacz podstawowy potwor z jarka ma hp na poziomie 800+ brzytwiaki i pantery które są w jarku maja hp na poziomie 200 i 400 to nie jest normalne te same brzytwiaki  są w dolinie cienia tez maja 200+ to jest błąd który wymaga poprawy to nie jest zmiana w balansie, jarek robimy po khorinis wiec dlaczego potwory tam maja być słabsze niż w khorinis skoro my mamy lepsza postać?

Cały czas mowa o fix patchu które nie będzie zawierał zmiany w Pn czy system nauki kręgów na manę itp to już by był zmiany w balansie.

Cały log mam wam teraz rozpisać dla uspokojenia czy jak?

@Tizgar tak, dokładnie tak zrób, żeby potem była ta świadomość, gdzie znowu coś zepsułeś :C

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Simen Ja nie rozumiem dlaczego usilnie chcesz aby było od zajebania bugów w grze.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czy Ty czaisz, że ja po prostu nie chcę, żebyś grzebał w statystykach potworów/zwiększał liczbę roślin/dodawał itemy tylko skupił się na faktycznej naprawie bugów? Czy jeszcze nie jesteś na etapie, gdzie takie proste zwroty ogarniasz?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A gdzie ci napisałem ze to będę robił, czytać nie potrafisz?

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Każdy ma prawdopodobnie w pamięci spierdolonego R1 :F

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Jak dla mnie to róbcie chłopaki co chcecie, ale zapakujcie nowe skrypty do innego .vdfa. Nawet jak będzie to domyślnie w instalatorze, to zawsze będzie można to wywalić, jakby komuś przeszkadzało i przywrócić oryginał. I wilk będzie syty i owca cała.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Chwilę temu pisałeś o wzmocnieniu panter i brzytwiaków. W spolszczeniu JUŻ mamy zwiększoną liczbę roślin u handlarzy, co nawet nie jest opcjonalne, więc czytać umiem doskonale, w przeciwieństwie do Ciebie najwidoczniej.

Hudof

Hudof

Użytkownicy
Dragonslayer
posty145
Propsy17
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Dragonslayer
Ja tylko dodam od siebie że jak zjebiecie moda to prokurator.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry