[G2NK] L'Hiver Edition v1.3 PL 240574 466

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 3.05.2018 roku

Wyświetleń 240574

Odpowiedzi 466

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I jak sobie poradzileś z Amorthem z tym buildem? Bo mi się cudem udało go pokonać tylko dlatego, że przyzwał demona do pokoju obok... a to chyba on ma na sobie wzór najlepszego pancerza w grze.

Czy nadal najlepszym orężem jest to czego uczy nas Bennet? Bo nie chce znowu grać najemnikiem ;)

Tak w ogóle jak wytapia się sztaby w tej grze? Bo jak podchodziłem do pieca z 7-8 bryłkami rudy to nic mi nie pokazywało w opcjach "dialogu"

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co napisał Preriowy ścierwojad grałem w inna wersję niż wy a więc wychodzi na to że moje porady mogą być nieaktualne. :)

Co do Amrthema to też go ledwo pokonałem. Za pierwszym razem w 2 rozdziale padłem chyba na 2 strzały. Dopiero w 4 po pokonaniu smoków i wyczyszczeniu całej GD postanowiłem się zemścić. Ogólnie walka wręcz nie jest z nim trudna pod warunkiem że ma się wyuczone bloki. Ale ten motyw z przywołaniem demona potrafi nieźle zaskoczyć. Gdy widziałem że będzie go przyzywał odbiegałem trochę od niego i starałem się aby demon był pierwszy a bos zaraz zanim. Dzięki temu mogłem atakować demona i być w stanie blokować szkieleta ciągle mając zaznaczonego demona. :)

Nie wiem czy u ciebie też ale u mnie bos po przyzwaniu pomocnika regenerował całe hp a gdy po pokonaniu jego pupilka dalej nadszarpnęliśmy mu trochę zdrowia to rzucał czar który nas przewalał na podłogę. Padło kilku kur... gdy ja mogłem tylko bezradnie leżeć a on spokojnie podchodził do mnie i mnie dobijał. To było na maksa nie fer. Gdy tylko udało mi się jakimś cudem to przeżyć odrazu zapisałem grę  w trakcie walki z tym że pozostała jej część była już bez niespodzianek. :)

Z resztą odpowiedzi się wstrzymam bo nie mam teraz pewności czy graliśmy w te same gry. :)

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Preriowy ścierwojad

Wygląda na to, że problem rozwiązany, bardzo dziękuję za znaleziony czas.

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Preriowy - coś jest chyba nie tak z tą wersją, w ogóle nie można obracać postacią za pomocą myszki. To jest jakiś błąd, czy domyślnie tak ma być?

Tej, serio WTF? Nawet ciosów w lewo i prawo wyprowadzać teraz nie można naciskając na strzałki, animacja bronią 2h nadal totalnie popsuta na poziomie mistrzowskim.... co jest kurła z tą wersją? Przecież w to się grać nie da...

@Łatwopalny - Tak, regenerował całe swoje hp, a ja po jakimś zaklęciu padałem z 1hp na ziemię i mnie dobijał. W sumie tylko dzięki szczęściu miałem czas żeby się podleczyć i ubić go w walce wręcz. Walka szalenie trudna, przydałoby się go trochę znerfić bo szału szło dostać prze  ilość zgonów. Nawet w Dark Souls nie było tyle frustracji...

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Obracanie kamerą można zmienić w ustawieniach gry opcją "Prędkość kamery".

Padałeś po jednym zaklęciu (błyskawicy) już na samym początku walki? Czy przypadkiem nie korzystasz ze starszej wersji moda, w której tej błąd występował?

Wyślij mi swoje zapisy gry.

How can I see roses... and only feel thorns...

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapisy skasowałem niestety wczoraj, wyczyściłem folder z grą i zainstalowałem Spine. Na razie jeszcze nie próbowałem ponownie instalować L'hivera i pykam sobie w Atariara... który dosłownie co pół godziny albo przestaje działać, albo mam Access Violation >_>

Padałem od błyskawicy jeżeli podchodziłem do Amortha z wyciągniętym zaklęciem, lub gdy przyzywałem golema/demona jeszcze przed rozpoczęciem dialogu.

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Kruszak

A na początku gry też miałeś crashe? Spróbuj tego, nie zaszkodzi bardziej, a może pomóc.

z WoG

[Optional] Download CRASH FIX and make a backup of shw32.dll in GothicII\system (just in case something goes wrong), extract 'Gothic_1_2_mem_fix_v06.zip' and move the 2 files 'libhoard.dll' and 'Shw32.dll' in GothicII\system, extract the other .rar file and open '4gb_patch.exe', select the Gothic2.exe (GothicII\system\Gothic2.exe) and press Ok. This fix modifies the .exe file, allowing it to use 4gb of Virtual memory instead of 2, lowering to 0% the crashes. (Even the save-crash-bug). Highly Recommended.

https://mega.nz/#!SUMxCJiT!Bo76ZVQIjDQkfNXjW8tCBsoBFP3ceyLDagIzF-PqgnE

EDIT:

Jak tam skoczyć nie umierając? z tego co wiem, są tam cenne przedmioty.

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem  na nowo Gothica i l'hivera i teraz już wszystko działa. Zero crashowania i działa prawie dobrze... poza tymi spadkami fpsów 😊

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Kruszak

Ten crashfix pomógł? W sumie pytanie retoryczne, bo reinstalacja nie rozwiązuje żadnych problemów. Poprawić wydajność można poprzez wyłączenie wszystkiego w ustawieniach zaawansowanych oprócz dźwięków otoczenia, czyli fale, mgłę, wiatr itd. Do tego Zalecane ustawienie Disable_D3DVBCAPS_WRITEONLY = 0 w SystemPack.ini, ponieważ funkcja ta zjada 10% fps. Widoczność ustawić na 120%. Więcej już się nie zrobić.

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
EDIT:

Jak tam skoczyć nie umierając? z tego co wiem, są tam cenne przedmioty.
@hake Skaczesz na belkę, która wystaje z wieży na której jesteś (jest na lewo od okna w którym stoisz), a potem z owej belki na tę niższą wieżę. Jest to trudne do zrobienia, ale jak najbardziej wykonalne. 

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Preriowy ścierwojad

Jakie są konsekwencje tego że jemy/pijemy gdy miniaturka jest czerwona? po pewnym czasie umieramy, czy mikstury/jedzenie wówczas nie regenerują nam HP?

Misiek12

Misiek12

Użytkownicy
posty12
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest ten mod w wersji z samymi texturami bez zmian terenu itd. jezeli tak prosze o linka.

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@hake - L'hiver mi w ogóle nie crashuje - tylko są dwie lokacje w grze (kopalnia złota i świątynia adanosa w Jarkendarze), gdzie po wejściu na te lokacje dostaję Access Violation przy próbie wczytania gry. Bardzo to dziwne, ale że tylko w tych dwóch miejscach, to było do przeżycia.

@Preriowy - wywalisz kiedyś te dziwaczne skrypty robiące z wilków i wargów zwierzęta cyrkowe? Naprawdę jest to strasznie męczące...

A tak w ogóle to widzę że Khorinis się trochę pozmieniało :) Te mury obronne, na których czuwają strażnicy są na wypasie i dodają bardzo fajnego klimatu. W wersji, którą właśnie skończyłem tego nie było. Jak grałem przez parę godzin w Atariar to Khorinis wyglądało tam po prostu biednie w porównaniu do L'hivera. Jeszcze tylko urozmaicić teren przystani i rejonów alternatywnej ścieżki do GD i byłoby po prostu mega.

P.S. Zauważyłem że po podniesieniu broni 2h do 25% już mam lepszy move set, ale nadal piszę, że jestem nowicjuszem. Rozumiem że teraz od 25% jest już poziom "wojownika"?

Widzę też że kowal Carl i Fenia mają dialogi bez głosów, to chyba jakiś błąd?

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
Nie wywalać żadnych animacji! ja tam żadnych problemów z wilkami nie mam  ^^

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak w tej wersji zrobić żeby kolumny ekwipunku były ułożone  klasycznie w prawym rogu ekranu a nie zajmowały dosłownie cały ekran? Wszystko jest zasłonięte, nie widać postaci, nie widać co się otrzymuje z przedmiotów typu muszle, mikstury z bonusami itp.

gothic22

gothic22

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Preriowy ścierwojad Witam, mam pytanie.
Gdy probuje nauczyc sie jak kuc bronie, wyskakuje mi komunikat ze musze sie nauczyc kowalstwa chociaz juz sie nauczylem kuc najprostrze bronie.
A gdy probuje bron wykuc, to wyskakuje mi komunikat ze musze najpierw skonczyc te czynnosc. wiec najpierw ide do kowadla, pozniej do wiadra z woda i po tym nic nie moge zrobic(w tej kolejnosci bo inaczej nic nie moge zrobic). Probowalem juz wszystkiego ale nic nie pomaga.
Jest moze jakis sposob zeby ten bug naprawic?

A tutaj jeszcze pare ss'ow.
https://imgur.com/a/jKpVH3E
Z gory dzieki.

hake

hake

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Kruszak

W opcjach, wiersze 6, kolumny 6.

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gothic22 - a w ogóle robiłeś jakieś miecze? Bo chyba trzeba fizycznie wyrobić jeden, zanim będziesz mógł się nauczyć następnego.

@hake - dzięki :)

gothic22

gothic22

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kruszak
No wlasnie nie zrobilem, bo sens w tym ze nie moge zadnego zrobic.
Jak kupuje potrzebne materialy i chce je rozgrzac, to nie da rady. Jedyne co moge zrobic to isc do kowadla, po czym wyskakuje mi komunikat ze ostrze jest gotowe i dostaje Niewykonczone ostrze(rozgrzane).
Po tym moge je tylko do wiadra z woda wrzucic i dostaje wtedy Niewykonczone ostrze i tyle, nic innego nie moge po tym zrobic, wiec wydaje mi sie ze jest to jakis bug.

Kruszak

Kruszak

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A na osełkę je dawałeś? Niewykończone ostrze trzeba jeszcze naostrzyć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry