[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1323406 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1323406

Odpowiedzi 5178

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobra znalazłem dzięki

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Zapytam jeszcze raz - czy Raff uczy nas czegoś poza przebijającymi strzałami i unikami?
2. Najlepszy set pancerza pod zręke w 3 rozdziale jest od Er'Hazira?
3. Jak ulepszyć amulet wędrującego ognika? Jeden z magów wody wspominał o karmieniu ognika rudą, ale mam pojęcia, jak zainicjować z nim takową interakcję. Z kolei, Vatras miał przekazywać mi co jakiś czas notatki szkolące ognika, ale jestem w 3 rozdziale i jeszcze niczego nie dostałem.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hej trochę głupio ale mam już 4 rozdział. A nie mam zadań :nieskończona moc Trochę to dziwne. Nie pogadałem chyba z hokurnem a teraz jest łowcą smoków i nic nie mówi o tej nieskończonej mocy.Da się coś zrobić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nic po za faktem ze możesz grac od nowa.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Naprawde nic się nie da zrobić, żeby w 4 rozdziale dostać tego questa Nieskończona moc ?:(

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nic, co jest tak trudnego w zrozumieniu tego

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Można zawsze to inaczej napisać myślałem o jakimś kodzie może na przyzwanie starej wersji tego npc

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jak tak się chcesz bawić, to kod zawsze łatwo zdobędziesz, włączając nową grę i używając edit focus na Hokurnie na farmie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
a mogę poprosić o instrukcje z tym? Nie używałem wogóle kodów na returnie nie wiem jak je włączyć (normalny sposób nie działa)

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a mogę poprosić o instrukcje z tym? Nie używałem wogóle kodów na returnie nie wiem jak je włączyć (normalny sposób nie działa)
Wciskasz przycisk "pause" na klawiaturze -> wpisujesz "marvin" -> klikasz "ESC". Konsolę aktywujesz przyciskiem "F2". Pamiętaj, żeby wyłączyć marvina przed zapisaniem gry (F3).

Tak czy owak, wątpie, że samo przyzwanie postaci Ci pomoże. Ja bym pobawił się programem do edycji zmiennych GVE+. To powinno Cię uratować, jednak korzystanie z tego programu nie jest zbyt intuicyjne. Na Twoją korzyść Hokurn nie ma wiele udziału w grze, więc nie powinien mieć, aż tak dużo zmiennych do wyboru.

W skrócie: ładujesz swojego save'a do GVE+ i w wyszukiwarce wpisujesz frazę "Hokurn", albo inną kwestię związaną z tym questem. Musisz kombinować. Następnie szukasz linijek, które mogą mieć znaczenie i zmieniasz ich wartość z "0" na "1" albo na odwrót. Większość z nich to po prostu pisane razem słowa klucze po niemiecku/angielsku, ale da się załapać o co chodzi. Obstawiam, że znajdziesz linijkę, która dotyczy pierwszej rozmowy z Hokurnem i będzię ustawiona na "0"(nieaktywna). Polecam zrobić kopię zapasową zapisów gry, przed rozpoczęciem modyfikacji. Sugeruję także zmienianie jednej wartości na raz i testowanie gry, żeby się nie pogubić. Próbuj aż do skutku, w końcu coś załapie. Pamiętaj, że czasami, aby naprawić coś większego, trzeba zmienić w sumie kilka linijek.

Link do spisu kodów wszystkich postaci z Returna 2.0: https://rpgrussia.com/resources/vozvraschenie-2-0-marvin-imennye-personazhi.510/
Link do pobrania GVE+: https://rpgrussia.com/threads/gothic-variable-editor-plus-gve-redaktor-peremennyx-i-massivov.13788/

Google Translate dobrze sobie radzi z tłumaczeniem rosyjskiego na angielski, więc nie powinno być problemów ze zrozumieniem rosyjskiego forum :)

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do amuletu Drakili wszystko pozostaje tak samo? Po zrobieniu zadania "Problemy ze strażą" powinien się pojawić przy beczkach obok przeklętej latarni? Zrobiłem też zadanie z zupą farima, ale dalej amuletu nie ma, nawet jak znajdę jakąś inną część to nie pojawia się.

Schadel

Schadel

Użytkownicy
posty16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To ostatnie pytanie bo aż tak się bawić nie będę. Dużo stracę jak nie będę miał tego questa nieskończona moc?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ostatnie pytanie bo aż tak się bawić nie będę. Dużo stracę jak nie będę miał tego questa nieskończona moc?
wątek poboczny, który ciągnie się przez całego moda, sporo expa i nagrodę w postaci bonusu do wyboru.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po oddaniu Farimowi zupy trzeba do niego jeszcze raz zagadać i wybrać kwestię "masz coś ciekawego" wtedy opowie Ci o zatopionym statku i pojawi się amulet.

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po oddaniu Farimowi zupy trzeba do niego jeszcze raz zagadać i wybrać kwestię "masz coś ciekawego" wtedy opowie Ci o zatopionym statku i pojawi się amulet.

Też już próbowałem i dalej nie ma tego cholernego amuletu tam. Nawet żadnej kwestii takiej nie mam

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
gdzie ja gallahada znajde na ab ? :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W domku, gdzie normalnie był Lehmar.

You didn't grow.
You didn't improve.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Jest sens uczyć się usuwania smoczych płytek, jeśli nie gram Łowcą Smoków? (SŚ+łuk/duale) Przydaje się to do czegoś?
2. Czy warto zrobić duale Osaira z kamieni księżycowych, czy lepiej je zachować na coś potężniejszego?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Chyba nie. Łuski przydają się jak grasz pod siłę, do zrobienia zbroi w 6 rozdziale.
2. Tak. I tak później zostaniesz zalany księżycowymi kamieniami, a te duale są bardzo dobre (chyba, że jesteś już po lochu za Krukiem, to wtedy niekoniecznie, ale i tak z tymi kamieniami nie ma co robić).

You didn't grow.
You didn't improve.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem dwa tomy "Oddechu Śmierci". Do czego służy ta mikstura?

0 użytkowników
Do góry