[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1329197 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1329197

Odpowiedzi 5178

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warto dodać, że zęby/kły uczy za darmo ork w Orkowym Mieście.
Tyle, że do tego czasu to sporo lokacji już wybitych będzie do cna :) Co z rogami smoczych zębaczy i cieniostworów oraz z płytkami pełzaczy? Za każdą z tych umiejętności trzeba płacić aż 3 pn a dotyczy to tylko jednego stwora. Można się bez tego obejść? Nie robi się z tego żadnych statów itp?

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co bardziej się opłaca zrobić że szponem Beliara, ulepszyć duszą czy unicestwic Senyaka?

Dobra nie ma pytania. Przeczytałem cała solucje i sfery powinno się oddać stonnosowi aby zakończyć wątek opiekunów.

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam czy do stałych miksturek na życie jest potrzebny szczaw? Bo jeśli tak to chyba nie opłaca się ich robić

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co bardziej się opłaca zrobić że szponem Beliara, ulepszyć duszą czy unicestwic Senyaka?

Dobra nie ma pytania. Przeczytałem cała solucje i sfery powinno się oddać stonnosowi aby zakończyć wątek opiekunów.

Lepiej zrobić tę runkę na potem, a snyaka zabić ręcznie. Nie musisz oddawać tych sfer stonnosowi. Zadanie zaliczy i tak.

Da się jakoś ustawić w opcjach aby wszystkie statystyki pod literką I (życie/mana/wytrzymałość/dzień/głód/pragnienie/zmęczenie/życie przeciwnika itp.) nie znikały co 5 same z siebie? W starszych wersjach wystarczyło kliknąć raz a teraz co chwile. Nie ukrywam jest to trochę męczące

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Prokhorovoka Znika jak masz spadki wydajności i podczas teleportowania się, a tak naciskasz klawisz I i masz spokój.
@Grzybu564 Tak, jest potrzebny. Jak grasz pod siłę i zręczność, to tak ci zostaną i można robić mikstury pod życie. Jak grasz manę to tylko mana, a życie olewasz.

hefajstos999

hefajstos999

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z misją "Zaginieni nowicjusze". Mianowicie wykonałem zadania dla Balema i Tiraksa oprócz "Owczych skór dla strażników" bo taka mi się nie pojawia. Problem jest taki że nie następuje atak zabóców Masjafu gdy rozmawiam z Balemem po godzinie 22 00 (jak jest napisane w poradniku). Macie jakieś pomysły jak to ruszyć ?

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie w forcie azgan jest smoczy korzeń?

Edit: Znalazłem. Jest na drodze która schodzimy na plażę, skrajnie na lewo wychodząc z fortu. Rośnie przy drzewie na zakręcie. Rośnie tak trochę poziomo i nie rzuca się w oczy ^^

Skad wziąć klucz do skrzyni w skrytce Salandrila? Wcześniej chyba nie był wymagany. Ewa może puchar znajduje się gdzieś indziej?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Klucz do skrzyni trzeba ukraść Salandrilowi. W podstawce rzeczywiście nie był wymagany, bo puchar był w ratuszu.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie w 4r znajdują się magowie wody?

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao już mam ;) Nie trzeba go okradać, wystarczy pobić jak komuś szkoda pnow na zręczność i kradzież :P

Dobra, jednak to tak nie działa. Po pobiciu Salandrila traci cały asortyment. Zostaje mu tylko antidotum. Da się to jakoś przeskoczyć? Zwoju niepamięci użyłem.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nikomu nie powinno być szkoda PN-ów na kradzież. A zręczność można wbić bonusami, nie potrzeba jej wiele. Profity z kradzieży kieszonkowej są zbyt duże, żeby z niej rezygnować.

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kradzież jest darmowa, bo się zwraca i to z kolosalna nawiązka i nie jest powiązana z zręcznością tu jest logika nawet im więcej udanych kradzieży tym jesteśmy w tym lepsi nawet mając zawsze 1 zreki.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kradzież jest darmowa, bo się zwraca i to z kolosalna nawiązka i nie jest powiązana z zręcznością tu jest logika nawet im więcej udanych kradzieży tym jesteśmy w tym lepsi nawet mając zawsze 1 zreki.

A to nie jest tak, że rozwijanie kradzieży tak jak np reotyrki(tzn jest te progi 30/60/90) to jest tylko kosmetyczne?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie w AB zostało to zmienione kilkanaście razy sam skill jest aktualnie nieskończony a szansa na kradzież danego npca zależy od ilości skilla przy czym 100 skilla nie oznacza 100% sa npc wymagający po 300+ aby gra ukazała na nich 100%

Takze to nie jest tak ze nauka kradzieży to marnotrawstwo pnów wręcz odwrotnie nie nauczenie się kradzieży jest marnotrawstwem.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie testuje i masz rację. A jak w ab z mutagenami? Bo zaraz trzeci rozdział a jeszcze żadnego nie spotkałem.

Jeszcze dwa pytania:
W returningu za latarnia morska Jacka był taki pustelnik zielarz co zawsze mial pełno ziółek na sprzedaż. Został usunięty, czy przeniesiony? Jeżeli przeniesiony, to gdzie?

Kawałek za nim na górze są trzy imienne trolle, jak zbije któremuś HP do zera, to zaraz się regeneruje. Ktoś to dokładniej wytłumaczy? Domyślam się, że trzeba je miarodajnie tłuc.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Nie ma mutagenów.
2. Przeniesiony za farmę Onara do lasu, jest tam dużo dzików, on sam znajduje się w jaskini chronionej przez ich bossa.
3. Dobrze się domyślasz.

Maggi0

Maggi0

Użytkownicy
posty15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie mogę połączyć 5 tabliczek od strażników w jedną na pustyni adanosa. Po prostu nie mogę ich przeczytać i dublują się
EDIT: Dobra mam

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam jeszcze taki problem że mam 103 karmy u innosa a nie mogę odebrać daru. Chyba że trzeba przy jakimś specjalnym pomniku odebrać. Z góry dzięki za pomoc

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Dary możesz odbierać tylko w kaplicy pod klasztorem. Dostaniesz się tam w ramach misji od grabarza w 2 rozdziale.

You didn't grow.
You didn't improve.

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie są magowie wody w 4r ?

0 użytkowników
Do góry