[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 455294 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 455294

Odpowiedzi 1735

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Hm, ja tam mając renderowanie na średnim i podobną kartę spokojnie mam 50 klatek poza miastem, a o uczuleniu Gothica na Radeon nie słyszałem. Przeszukaj Gothic.ini i sprawdź, czy nie masz tam wpisanego limitu FPS'ów. W razie czego zawsze możesz zainstalować DX11.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Bartrko

Bartrko

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dobra po reinstallu i dodaniu dx11 jest 80 fpsów, dzięki wielkie :3 a powiesz mi czemu jak próbuję grę władować to po prostu się gdzieś blokuje na 80% i qniec

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chciałbym w AB spolszczyć kilka rzeczy m.in. menu, miejsca związane z teleportem i kilka pierdół - oczywiście dialogów bym nie tykał.
W tym celu chciałbym się dowiedzieć czy dałoby się edytować skrypty - jeśli tak to jakie i w jakim programie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To wszystko o czym piszesz, to lezy w AST jeśli się nie mylę

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok. A w jaki sposób mógłbym je edytować i czy w ogóle gotowe skrypty końcowe  można edytować?

GroBar

GroBar

Użytkownicy
posty152
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, jest jakiś program pozwalający na ingracje w save na AB? Jakaś zmiana statystyk/rodziału (coś jak ch w klasyku). Dzięki

Delth

Delth

Użytkownicy
posty194
Propsy48
  • Użytkownicy
Proste rzeczy, jak złoto czy punkty nauki możesz znaleźć i edytować w dowolnym edytorze pamięci (np. Cheat Engine) bez żadnego problemu. Inne rzeczy (jak stamina, punkty u bogów...) też są w tym do ogarnięcia, ale wymaga to doświadczenia (bo wszystko tymczasowo przechodzi przez te same adresy w pamięci, bardzo frustrujące). Jest Gothic Variable Editor (GVE) który pozwala zmieniać stan zmiennych w savie. Co ci się uda tam pozmieniać to twoje, nie wszystko jest możliwe (bo stan gry składa się z czegoś więcej niż stanu zmiennych). I to chyba tyle.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tedddy_bear

Alternatywny Balans
#747 2018-09-21, 11:27(Ostatnia zmiana: 2018-09-21, 12:22)
Najnowsza wersja AB plus PL:
https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1526602-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-17/page3?p=25912198&viewfull=1#post25912198

Post połączony: 2018-09-21, 12:22
Chciałbym w AB spolszczyć kilka rzeczy m.in. menu, miejsca związane z teleportem i kilka pierdół - oczywiście dialogów bym nie tykał.
W tym celu chciałbym się dowiedzieć czy dałoby się edytować skrypty - jeśli tak to jakie i w jakim programie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Post połączony: 2018-09-21, 12:21
Ok. A w jaki sposób mógłbym je edytować i czy w ogóle gotowe skrypty końcowe  można edytować?

Pomoże ktoś?

Zatsuu

Zatsuu

Użytkownicy
posty165
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może, czemu dane na ''B'' mam napisana nieczytelnym językiem a dany % po polsku? dodam, ze mam najnowsza wersje AB zainstalowana

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, próbuje ściągnąć AB, jednak za każdym razem wyskakuje mi komunikat o niewłaściwym formacie, bądź uszkodzonym. Jest jakaś inna strona, z której można pobrać?

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Widzieliście już nową Betę AB? Coś pięknego, 168 linijek kolosalnych zmian.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Widzieliście już nową Betę AB? Coś pięknego, 168 linijek kolosalnych zmian.

@Woad można link do tej listy zmian bo nie mogę znaleźć

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yINFuLADakVOHub8RvdThi_PrcAdRWtFtJOtgD_ETSA/edit#gid=918322555

Zakładka Changelog

Ale chyba nie wszystko jest wspomniane. Świat się drastycznie zmienił. Większość lokacji przebudowana. Sporo przeniesionych z L'Hiver i Requiem.

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Przydałby się jakiś konkretny poradnik do instalacji AB :D. Kolego, próbowałem to sobie z angielszczyć ale no niestety nie łapie tego już tłumacz. Znasz tak dobrze rosyjski czy po prostu ja coś źle zrobiłem?

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Musisz zaznaczyć część komórek i wrzucić do translatora. Wszystkiego na raz nie da rady, bo tłumacz ma limit 5000 znaków. Ale i tak ta wersja wymaga nowej gry, więc najciekawiej jest przejść się po świecie na nowym sejwie.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to na glownej stronie nie robia updateow?

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Nie, bo ta Beta jest niekompatybilna i sporo w niej bugów ze względu na ilość zmian.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie widziałem. Cóż, jestem w szoku że im się chce w to bawić. :D Co to będzie z Goecją dopiero! 168 planowanych zmian, 1000 bugów, 2500 fixów incoming XD

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szybkie pytanie jak poprawić czcionkę w najnowszym AB? bo jest strasznie nieczytelna odnośnie listów, wyborów dialogów itp?

Woad

Woad

Użytkownicy
posty82
Propsy11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ale w którym AB? W wersji październikowej, czy wrześniowej? Do wrześniowej pomoże większa czcionka wydana przez ekipę spolszczającą, a do październikowej mod z większą czcionką z cyrylicą: https://worldofplayers.ru/threads/25865/

0 użytkowników
Do góry