[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 491906 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 491906

Odpowiedzi 1735

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie bugi, tylko będziesz miał ruski dubbing w dodanych dialogach, a swój w oryginalnych, co może przeszkadzać :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Działa, dzięki.

Czego wymagają dwie bronie? Walki dwuręczną czy jedno? Siły czy zręki?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Szczerze nigdy nie grałem, ale chyba lepiej iść w 2h, w każdym razie wymagają zręki.
Osobiście nie polecam, bo mają niemożliwie powolne animacje, lepiej już grać lancą.

You didn't grow.
You didn't improve.

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wymagają o ile sie nie mylę 90% dwuręki, no chyba że jeszcze coś zmienili :D a na każdej broni masz wypisane czego wymagają, najczęściej sporej ilości zręki, siły też niestety w AB (np kolo 100,150, 175 sily) oraz wytrzymalosci.

@Jao
z dualami jest jedna metoda - załóż sobie tylko lewe ostrze - bardzo przyjemnie się gra a damage jest taki sam ;))

ja aktualnie gram pod zrękę 1h, 50%expa z potworów, 150%siły potworow. jest ciezko, a ciekawi mnie jak bedzie dalej, np w 3 rozdziale... i czy będę miał jakąś broń 1h pod zrękę która będzie na duchy :D

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pod zręke najlepszy miecz 2 rozdziale, no chyba że upierdolisz Azgalora :F A pod duchy tak samo w 2 rozdziale, za pomyślne wykonanie zadania z latarnią Jacka

Duale wymagają walki w jednoręce

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@bcklvr Chyba raczej tylko prawe xD No, ale może faktycznie, pamiętam, że tak się bawiłem jednym z mieczy, jakie dropnęły z ostatniego bossa, ale zdaje mi się, że do tego nie trzeba się nawet uczyć duali (przynajmniej ja nie byłem nauczony). Tym niemniej i tak wolę animacje lancy, ale to już kwestia indywidualnych upodobań :D
Tak czy inaczej, w 0066.2 bez AB do NAUCZENIA się duali potrzeba tylko 150 zręki.

You didn't grow.
You didn't improve.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
w AB granie lancami jest o tyle problematyczne ze pozmieniali umiejscowienie większości włóczni

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zawsze to podnieta do dokładnej eksploracji :F

You didn't grow.
You didn't improve.

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
serio w AB zmienili, że duale zależą nei z dwuręcznych a z jednoręcznych? xD
@Loop 
jestem w 2 rozdziale, zostaje mi przyzwanie quarhodrona i zaraz Kruk, mam 180 zreki a nadal nie mam lepszego mieczyka niż taki co zadaje 110dmg(90 zreki wymaga). Wszystkie zadania ze zlodziejami wykokane (tylko statuetka barona mi leży w dzienniku)

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A no zmienili, ponieważ w Goetii tak będzie :)

A no właśnie, po Jarku robisz szybko następne quest do gildii złodziei (wyuczasz się kolejnych mieczy) jak już wyuczysz się wszystkich do Ramirez da questa, potem Fort Azgan znajdujesz Rączke ( próbujesz go okraść ) daje klucz do swojej skrzyni w swojej chatce w GD i tam będzie najlepszy jednoręczniak pod zręke na dłuższą część gry :) (tak samo pancerz, również fajny) Pamiętaj że reputacje dostajesz za 100 kradzieży, a także 100 otwartych skrzynek

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Loop dzieki, to kojarze wlasnie. uwazam jednak ze troche niezbalansowane jest granie 1postacia pod zreke, chociaz golden needle jest kozackie, trzeba wydac sporo PN zeby miec bronie.. lacznie z uczeniem sie przetapiania rudy i zlota (bez umiejetnosci wydobywania bo nie tracilem pn) to kolo 40pn a wydobywaniem to nawet do 70PN zeby miec najlepsza bron..
no i tez przeskoki w broniach.. na etapie rozwalania Kruka w jarku najlepsza bron z gildii zlodziei wymaga 90zreki a zadaje 110dmg, a wystarczy oddać chwile pozniej statuetka barona Cassii i nagle mozesz 3 kolejne miecze robic gdzie juz dmg jest 210 xD

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nowa wersja AB jest już dostępna (22.04) strona 8 na worldofgothic

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Podaj link przynajmniej proszę :)

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jakby ktoś był ciekaw to lekką ręką można zrobić wszystkie ulubione lokacje (pustynia Adanosa, ŚŚ, Dolinę Cieni, obóz na bagnie,itp) w 2 rozdziale :F i wychodzi około 430~ siły (z pnów pakowana oczywiście max do 100) co ciekawe w teorii Uriziel powinien być mocniejszy od Szponu Beliara z duszą Senyaka, ale w praktyce szpon bije troche więcej (+ to leczenie to też fajna sprawa)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co mniej ciekawe, wtedy lepiej już skończyć grę, zanim umrzemy z nudów z powodu banalnych następnych rozdziałów :F

You didn't grow.
You didn't improve.

bcklvr

bcklvr

Użytkownicy
posty109
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pokonać Azgalora w 2 rozdziale XDD bez bugowania :D kurde serio ja czasem przy demonicznym szkielecie potrafie wczytywać grę 5 razy mając 350zreki i 3000hp xD

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja do tej pory pokonałem koło 10 bossów bez bugów - reszta na bugi xDDD

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co mniej ciekawe, wtedy lepiej już skończyć grę, zanim umrzemy z nudów z powodu banalnych następnych rozdziałów :F

boje się że tak może być  :lol2:

Nie bugowałem niczego, prócz jednego bossa, mianowicie tego demona co wychodzi po zabiciu Kruka, jak się ten demon respi to wytrzymałość spada do 0 ( bo ma taką aure niewiadomo czemu) co jak łatwo się domyślić ubicie takiego bydlaka co ma 30k HP bez wytrzymałości jakkolwiek graniczy z cudem  :F

Jeżeli chodzi o ekwipunek to miałem tak

Zbroje Actora
Korone Adanosa
Pierścień nietykalności ( po 15 do obrony przed wszystkim )
Pierścień od Alberta ( po 20 do obrony przed wszystkim )
Pas Berserkera (ten od Ur-Thralla)

Co ciekawe Azgalor nie był taki trudny, podchodzę do niego mając ~4k HP i po prostu bije na lewo prawo tak długo aż mnie nie odrzuci (spada do około 2,8k HP, albo koło 3K), robię uniki przed tym niebieskim promieniem, heal i tak do zabicia

Its Mre

Its Mre

Użytkownicy
posty258
Propsy16
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jaka to zbroja actora?

0 użytkowników
Do góry