[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 424002 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 424002

Odpowiedzi 1735

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Bo do miasta nie wchodzi się przez bramę :]

darkpraiser

darkpraiser

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18 A więc jak? xd W sensie, drogą morską udało mi się dostać ale no jakoś trzeba te bramę otworzyć xd

minecraftkoxik2008

minecraftkoxik2008

Użytkownicy
tak było
posty28
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • tak było
@garry18 A więc jak? xd W sensie, drogą morską udało mi się dostać ale no jakoś trzeba te bramę otworzyć xd

tylko i wyłącznie tak  :trollface:
https://www.youtube.com/watch?v=ZAn4-Va3MRM

ps: to ze brama sie nie podnosi to raczej bug, dobrze zainstalowales wszystko na pewno?

darkpraiser

darkpraiser

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdążyłem już ogarnąć, że skrypt nie działa. Własnie nie jestem pewien, bo na yt ludzie coś wpominali o dodatkowych skryptach osobno do pobrania a na stronie z linkami tego nie widziałem.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam takei pytanko, nigdy nie grałem na "slash n craft" fajnie gra się w ten sposób, czy lepiej klasyczny?

Kassian

Kassian

Użytkownicy
posty30
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam takich kilka wątpliwość:

1. Czy Waszym zdaniem warto w tym momencie bardziej zagrać w AB czy zwykłego R 2.0?  Poczytałem trochę i wychodzi mi, że AB jest chyba lepszym wyborem - pytanie tylko, czy ta wersja spolszczenia i ogólnie moda jest już w miarę ostateczna i grywalna, czy warto by jeszcze chwilę poczekać?

2. Jaki poziom trudności polecacie dla gracza, który na Gothicu oraz różnych modyfikacjach zjadł niejeden ząb, ale jednocześnie nie lubi się zarzynać - chodzi o to by trudność była ale też 'bez przesady' ;)

3. Co z ta fabułą? Spotkałem opinie, że zarówno Ret jak i AB bardzo mocno idą w stronę naparzanki a nie w stronę ciekawej fabuły zgodnej z lore - jak to z tym jest? Mam świadomość, że jest to wszystko bardzo daleko od lore, ale czy jest aż tak źle??

Dzięki z góry za Wasze sugestie

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
1. Oczywiście, że AB jest jak najbardziej grywalne.
2. Sam se dostosujessz.
3. Returning nie ma fabuły.

Kassian

Kassian

Użytkownicy
posty30
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

3. Returning nie ma fabuły.

Co dokładniej przez to rozumiesz? Że jest aż tak fatalnie? Czy może jednak jak się poluźni nieco przywiązanie do lore to da się przeżyć?
Jakoś nie widzi mi się grać 200h w moda który nie trzyma się logiki fabularnej choć w minimalnym stopniu...

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Jakaś jest ale jak to mawiał Tizgar, to nie jest mod fabularny.

Kassian

Kassian

Użytkownicy
posty30
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To co w takim razie jest jego najmocniejszą stroną zachęcającą do spędzenia tam 200h? ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Cyferki to jest  główny atut moda, sam mod jest kierowany do specyficznej grupy odbiorców a takich najwięcej jest właśnie u rusków
Returning fabuła nie błyszczy jako takiej jej nie ma to zlepek kilku wątków fabularnych z innych gier  ni chuja nie pasujących do siebie w logiczny sposób ale trzymają się jakoś dupy kupy.
Od strony innowacyjnej to tu tutaj mamy najmocniejszy pkt returninga gdyż mamy ta naprawdę sporo ciekawych rozwiązań technicznych.
Technikalia i maxowanie  statow albo próba granie na jolo jak najtrudniej i jak najszybciej to są zalety returninga tu nie  fabuła odgrywa role a to jak dobrze i  z głowa potrafisz rozwijać postać to wpływa najbardziej na grę im bardziej robisz to chujowy tym bardziej mod staje się trudniejszy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. :) Wiecie może jak przywrócić oryginalną muzykę z Returninga 2.0 oraz tą bujną trawę? :) Niestety, ale twórcy uznali, że oryginalna muzyka jest lepsza oraz, że trawa każdemu przeszkadza..

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Prosto, zainstaluj starsza wersje :]

No wiesz ta zajebista trawa przeszkadza tylko 95% graczy gotika...
Chyba że lubisz gdy nic nie widać, wtedy okej.

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tylko, że starsza wersja to sporo dobrych ułatwień w plecy. ;) No kurcze, to pytanie było na serio. :D Nie bawił się nikt choćby w przywrócenie oryginalnej muzyki z R2.0?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A jakie to "dobre" ułatwienia bo mam jednak starsza wersje r2.0 AB?

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A to jest tak, że ta trawa i muzyka wchodzi w którejś wersji AB? Ja sądziłem, że trzeba całkowicie z dodatku zrezygnować na rzecz czystego Returninga 2.0..

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 robie.

g-ryznar

g-ryznar

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

miqku

miqku

Użytkownicy
posty34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Guys gram 1 raz magiem,nekromantą mam 2 pytania. (końcówka 3 rozdziału)
1)runa krótkiej teleportacji kiedy będzie dostępna (wymagania?)
2)wiecie jak ulepszyć szatę nekro?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Wypada z zabójcy Lothara.
2. Opiszę jak to wygląda na podstawce, bo w AB nekromantą nie grałem: po nauczeniu 4. kręgu i zdobyciu szaty u Xardasa jest opcja dialogowa - musisz wtedy zebrać dwie części przepisu (jeden z zombie-bossa w Jaskini Bólu, drugi z Hoshkara w świątyni Śniącego) i dać Xardasowi, a ten zrobi miksturę. Z nią idziesz do posągu Beliara i ofiarujesz najlepiej duszę S'enyaka w zamian za ulepszenie szaty (alternatywą była jakaś tam ilość zwykłych dusz, ale tych na AB nie ma, więc nie wiem, może trzeba oddać tylko karmę).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry