[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 459087 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 459087

Odpowiedzi 1735

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie rzecz ujmując to u Constantina też jest bardzo dobry zarobek przez sprzedawanie roślin ( ma taką opcję w dialogu o grzybach ). Jak nie gra się np. pod siłę to każdy smoczy korzeń jest warty u niego 250 golda, tyle samo co 50 roślin leczniczych. Dla maga dodatkowo daje bodajże +20 many, co w pierwszym rozdziale jest bardzo dużą ilością.
EDIT:
Za 50 roślin leczniczych jest 500 golda*, 250 dostaje się za rośliny many ( te najsłabsze ).

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zamierzam rozpocząć nową grę zręcznością, 2h czy 1h? i pytanie czy Bosper czy jednak Harad ( z możliwością nieograniczonego zarobku)

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zamierzam rozpocząć nową grę zręcznością, 2h czy 1h? i pytanie czy Bosper czy jednak Harad ( z możliwością nieograniczonego zarobku)
Ja zacząłem grać pod zręczność, pograłem godzinę jako czeladnik Bospera i jednak to nie jest dla mnie, wolę jednak Harada mimo wszystko, więc wczytałem zapis gry. Przyjemniej mi się kuje miecze, a darmowa siła z kowalstwa zawsze może się do czegoś przydać. Co prawda, za trzy podstawowe łuki u Bospera dostałem 150 złota, a za trzy pierwsze miecze u Harada 84 złota, to na późniejszych etapach bardziej się opłaca jednak Harad. Skóry wolę sprzedawać niż zostawiać je na robienie łuków.

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć gdzie w AB jest ten alchemik-pustelnik? Gdzieś czytałem, że jest przeniesiony ale nie wiem gdzie.

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy Texture Replacer jest kompatybilny z AB?

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ej bo mam problem z wczytywaniem przeciwników, ustawione mam że obiekty widzę z oddali na 140% i wszystko jest ok ale nie widzę potworków dopiero muszę podejść blisko żeby zauważyć wie ktoś może jak to naprawić dodam że nawet jak ustawie widziane obiekty na 300% to jest cały czas to samo

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Bartczenkooo w opcjach, w kategorii optymalizacja masz na samym końcu "detailing world" czy coś w tym stylu. To najbardziej wpływa jak szybko pojawiają Ci się potwory

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Bartczenkooo w opcjach, w kategorii optymalizacja masz na samym końcu "detailing world" czy coś w tym stylu. To najbardziej wpływa jak szybko pojawiają Ci się potwory
faktycznie pomogło, dzięki mordo

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Alchemik jest w jaskini koło dzików za Onarem na nowym terenie.
Czy ktoś wie jak ulepszać ognika? Przykładowo węglem z kapitana Teacha.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Changes on 01/25/19
Fixed a bug where the hero sometimes resurrected after death and immediately died again
Scar added to the dialogue 100 experience, if the hero recognizes him
Added a new task from pirate Silver, taken after you cleared the north beach
Undead two-handed hammers replaced with cursed two-handed swords
Fixed a bug where the goods were not updated after the quest of the pirate Bartholomew
Teleport to the camp of pirates has now become more convenient by location
Fixed a bug where bosses protection scaling was 1000%, not 150% (feil). Scripts updated from 15:50 Moscow time. Pump over

Changes on 01/26/19
Reinforced necromancer skeletons (who do not die on bosses) now carry a two-handed weapon
The army of darkness now looks like the guardians of Xardas at the tower and use two-handed weapons
Increased mana consumption by army of darkness 2 times
Summoning fire and ice golems now deal correct damage.
Enhanced Rudar (nps on the killer quest)
Fixed a bug in the new quest with Silver, now the reward for the task is correct
Luthero on sale added 3 new labels, will appear in the next chapter or immediately
Meat soup and stuff can now be cooked 10 pieces at a time --> i to jest zmiana :D
For extra soul crystals, xardas will give you 300 experience each, if you pass them to the Dark Soul potion.
Slightly increased ext. damage onion ErHazir
The guard at the gates of Khorinis can no longer die before chapter 7 (new game)
In the canyon Yarkendara removed several orcs, which constantly fell through the ground

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po jednym z ostatnich updatów gra zaczęła mi się wieszać w losowych momentach, też tak macie?

Deviusowaty

Deviusowaty

Użytkownicy
posty55
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Alchemik jest w jaskini koło dzików za Onarem na nowym terenie.
Tam gdzie był boss goblinów z zadania dla Pepe? W takim razie gdzie jest teraz ten Goblin?

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Deviusowaty Goblin jest tam gdzie był. To pewnie inna jaskinia, sam jeszcze nie znalazłem ale gdzieś w tym lesie jest.

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Deviusowaty Jak masz ten opuszczony obóz za pepe to idź w głąb nowego terenu i trzymaj się prawej strony w końcu natrafisz na jego jaskinię
@Ventrue Ognika jeśli się nie mylę Riordian ulepszał

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś może linka do najnowszej wersji AB? Albo gdzie jej szukać, żeby jeszcze po angielskiemu było

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na stronie 58 tego tematu masz samouaktualniające się linki do zangielszczenia AST i nowych skryptów. Plik AB_Scripts.vdf zangielszczasz ręcznie programem od Sargona - szukaj go gdzieś na WoGu.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Changes on 1/28/19

Damage to Hubaxis became partly fiery (was cutting)
Fixed a bug in the quest with the judge when his guard was already dead
Damage to the paladin and guardian runes is now scaled from half the hero's strength.
Damage on the combat runes of the guards is now updated in the description for the rune.
The draft skeleton warrior now uses two-handed weapons by default.
Drag-Nimrod crossbow damage increased from 425 to 450
Jack's silver sword now also deals extra damage to the undead
The key of the Orc messenger can no longer be used, the quest is taken automatically after receiving the key

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy grając nekromantą dostaje się nową szatę po osiągnięciu 4 kręgu magii? Czy dopiero w 4 rozdziale po naprawie oka Innosa? Dary od Beliara brać na inteligencje czy manę?

Sznuk

Sznuk

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktoś lokalizację tabliczek w khorinis? Może ślepy jestem, ale gram już jakiś czas i ani jednej tabliczki jeszcze nie widziałem. Jestem nadal w 1 rozdziale.

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy grając nekromantą dostaje się nową szatę po osiągnięciu 4 kręgu magii? Czy dopiero w 4 rozdziale po naprawie oka Innosa? Dary od Beliara brać na inteligencje czy manę?

Dobrą szatę można kupić od Kreola za 30k golda jak dobrze pamiętam, ale nie pamiętam od którego kręgu/rozdziału jest dostępna. Opłaca się ją bardziej niż tą ulepszoną duszą Senyaka, bo jedyna lepsza szata jest z Zaginionego Brata.

Post połączony: 2019-01-31, 15:16
Ma ktoś lokalizację tabliczek w khorinis? Może ślepy jestem, ale gram już jakiś czas i ani jednej tabliczki jeszcze nie widziałem. Jestem nadal w 1 rozdziale.

Jeżeli się nie mylę to tabliczki z Khorinis usunęli. Teraz są tylko w miejscach związanych z Budowniczymi ( np. przy portalu w Khorinis nadal można znaleźć, ale to są może 3-4, z czego dwie (?) są na trupach kamiennych strażników ).

0 użytkowników
Do góry