Gothic II NK crash po próbie rozpoczecia nowej gry w każdej modyfikacji 2563 3

O temacie

Autor Patrix9999

Zaczęty 30.12.2017 roku

Wyświetleń 2563

Odpowiedzi 3

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, od jakiegoś czasu próbuje uporać się z pewnym problemem, otóż po próbie rozpoczęcia nowej gry w jakimkolwiek modzie otrzymuje tytułowego "Access Violation". Problem ten występuje na każdej zainstalowanej kopii Gothic'a II NK, próbowałem go rozwiązać na różne sposoby:

*reinstalacja gry
*instalacja system packa
*uruchomienie gry w trybie zgodności
*uruchamianie startera w trybie zgodności
*wypakowanie moda i uruchomie go "na sztywno"

Obecnie mam zainstalowanego tylko system pack'a i modyfikacje "nordstern". Uruchomienie singla nie powoduje żadnych problemów, działa on perfekcyjnie. Poniżej zamieszczam odsyłacz do screenów i logu, które mogą pomóc w ustaleniu źródła problemu.

Pobierz

Z góry przepraszam jeśli nie zastosowałem się do jakiegoś wzoru lub założyłem temat o podobnym problemie, rzadko wypowiadam się na forum.

@Edit:
Uruchomiłem grę na maszynie wirtualnej, wydaje się to być bardzo dziwne rozwiązanie, wiem, ale tam działa wszystko bez zarzutu, zatem można śmiało powiedzieć, że wina nie leży po stronie gry..

Lobart

Lobart

Użytkownicy
Unlimited Team
posty17
Propsy7
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Unlimited Team
W moim przypadku było to spowodowane własnie nieodpowiednią wersją systempacka co do modyfikacji .

Zapraszam na oficjalną stronę Unlimited Team.
Znajdziecie tam informacje i screeny z naszych projektów m.in. Remake Mod.
http://unlimitedteam.y0.pl/

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrze wiedzieć, nie mniej jednak problem odziwo nie występuje na maszynie wirtualnej co jest w cholerę ciekawe. Później spróbuje dojść do tego, co jest przyczyną, jak znajdę rozwiązanie, dam znać, bo może nie tylko ja mam ten problem.

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem źródło problemu!

Nim podam rozwiązanie, wspomnę iż na swoim komputerze korzystam z Windows'a 7, a teraz do szczegółów.

Otóż jakiś czas temu postanowiłem pobawić się trochę kompozycjami pod windows'a 7 wykonanymi przez innych użytkowników (nie tymi domyślnymi windowsowskimi, a takimi, które dosyć mocno wpływały na zmianę oprawy graficznej w systemie, jak np: https://www.deviantart.com/art/Dark-Agility-Visual-Style-148691785), jednak by móc takową kompozycje "używać", wymagana jest instalacja dodatkowego oprogramowania, gdyż normalnie windows nie wspiera takich kompozycji.

Używałem dokładnie Universal Theme Patcher, i to on powodował problemy i jego typu podobne programy w moim wypadku. Do rozwiązania doszedłem eksperymentując na czystej kopii windows'a, po formacie.

I to w zasadzie tyle, mam nadzieję że komuś pomoże ten post.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry