Trudno się pisze "grę RPG" btw.
Szukam jakieś gry (nie Dark Souls, Shadow of Mordor czy TES) RPG podobnej go Gothic (1-3), Risen (w sumie w niego nie grałem, lol), Arcania, Dark Souls, Divine Divinity, Divinity 2 Ego Draconis/Flames of Vengeance. Może zawierać elementy hack 'n slash, ale żeby nie był to typowy Titan Quest, Grim Dawn, PoE czy Diablo.
Można sypnąć też fajnymi modami do G1, bo te do G2 jakoś mało mnie przekonują.
Dobrze by było, żeby gra ta nie była tak łatwa jak chociażby Divinity (w sumie, Divine Divinity jeszcze na poziomie trudnym było wymagające z początku) czy Gothic. Nie jest to mój wymóg. Najważniejsze, żeby gra była grywalna i nie miała gorszej grafiki od Divine Divinity.
O! Losowość itemów i ich statów jak w Divinity byłoby masywnym plusem - czyli przedmioty dodają różne bonusy, są dwa te same, jeden dodaje do siły, drugi np. manę albo siłę i zręczność. I nic typu strzelanki (jeśli pojawi się tam jedna pukawka czy dwie, typu ELEX to jest ok, ważne, żeby miecze, topory, łuki i kusze przeważały). Chyba tyle, jakby co to edytuję ten post i powiem, co mi się jeszcze nie godzi.