Modele potworów z Arcania: Gothic 4 1688 3

O temacie

Autor Miamian

Zaczęty 1.06.2017 roku

Wyświetleń 1688

Odpowiedzi 3

Miamian

Miamian

Użytkownicy
posty10
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć,

Chciałbym zapytać czy po dekompilacji i rozpakowaniu plików *.pak można dostać się do plików z modelami potworów? I czy będą do nich animacje?

Już wyjaśniam o co mi chodzi.

Robię właśnie modyfikację do Skyrima, która będzie odświeżoną wersją Gothic I (te same postacie, dialogi i zadania - właśnie kończę tworzyć misje z pierwszego rozdziału w Starym Obozie) no i pomyślałem, że przydałyby się jakieś potwory do zabicia  :)

No a że samemu ciężko stworzyć wszystkie modele i animacje (zajęłoby to mnóóóóóstwo czasu) to pomyślałem, żeby jakoś ułatwić sobie pracę. Tylko nie wiem czy jest sens kombinować i próbować, jeśli ktoś już może tego próbował i wie, że się nie da. A jeśli jest to możliwe to prosiłbym o jakieś podpowiedzi jak się do tego zabrać.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Wydaje mi się, że modele jeszcze wyciągniesz, ale z animacjami chyba może być mały problem. Nie wiem, w Arcanii nigdy nie grzebałem, ale wydaje mi się, że nawet jak te animacje jakoś wyciągniesz, to nie zaimplementujesz ich do Zwojów Dziada. Chociaż nie wiem, nie jestem specjalistą :lol:

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Wszystko da radę wyciągnąć, gorzej z konwersją. Animacje mogą być "zabezpieczone" poprzez nowy format wymyślony przez twórców (tak jest np. w G3, czy Cultures).

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Miamian

Miamian

Użytkownicy
posty10
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedzi, chociaż miałem nadzieję, że uda się coś z tym zrobić....
Ale mimo to, jeśli dobrze zrozumiałem, mogę wyciągnąć modele i będę musiał "tylko"dorobić do nich animacje, tak?
Zawsze to trochę roboty mniej :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry