Hearts of Iron IV:Other History 24589 58

O temacie

Autor RazorLive

Zaczęty 19.04.2017 roku

Wyświetleń 24589

Odpowiedzi 58

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy

RazorLive

Hearts of Iron IV:Other History
2017-04-20, 00:25(Ostatnia zmiana: 2017-04-20, 00:34)
Witajcie. O ile na tym forum miłośników strategii nie jest mało, to dlatego myślę że to może się Wam spodobać. Tym bardziej, iż pierwsza wersja moda jest pisana dla patriotów :D

Ale przechodząc do samego sedna, o co chodzi? Piszę moda do tej gry. Zakładane są trzy wersje. Pierwsza wyjdzie na 100%. Następne dwie zależą tylko i wyłącznie od późniejszego zainteresowania modzikiem.

CAŁA modyfikacja, no wiec nie pierwsza wersja zakłada, iż Józef Piłsudski nie zmarł w 1935roku i wraz z Adolfem Hitlerem idą na podbój całego świata(A przynajmniej Zwiazku Radzieckiego). Polska dostaje nowego przywódcę, właśnie Marszałka który dodaje bonusy.Nasz kraj dostaje także całkiem nowy National Focus Tree. Ale żeby gra była jeszcze bardziej urozmaicona, planowanych jest jeszcze 5 zupełnie innych dróg dla Naszego kochanego kraju. Druga droga, to pójście z Romanem Dmowskim na współpracę z Józefem Stalinem i utworzenie paktu militarnego Warszawa-Moskwa. Trzecia droga, to droga dla samotnych wilków, którzy będą chcieli pobawić się w lidera frakcji. Polska dostanie właśnie National Focus związany z Międzymorzem! Wiem, że to już było w podstawce gry, tyle że w tej modyfikacji ta droga jest jeszcze bardziej rozbudowana. Czwarta droga natomiast będzie oklepana, bo chodzi o powtórkę z 1939 roku, tyle że, w lekko podkręconej dawce.
Jest planowana jeszcze piąta, ale Ona jest przygotowywana dla drugiej wersji moda. A skoro nie mam pewności, czy ta modyfikacja wypali to i nie chce mi się za szybko o tym myśleć.
Ale wracając, bo wspomniałem właśnie jeszcze o dwóch wersjach tego moda. Druga wersja planuje dodania nowego National Focus Tree, dla ówczesnych mocarstw światowych. A Trzecia dla wszystkich ówczesnych krajów na świecie, które mogły zaistnieć. Chodzi międzyinnymi o takie państwa jak Brazylia, Australia itd.
Powiedźcie mi proszę, co o tym myślicie :) Możecie podawać mi swoje propozycje.

Ciekawostka - Juzio Stalin nie był złym człowiekiem. Głodził ludzi tylko po to, by nauczyć ich patriotyzmu i wzięcia w dłoń broni za obronę Ojczyzny.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Moglibyście dodać wątek polskiego separatyzmu na na górnym śląsku i mazurach plus jakieś eventy związane z wystosowaniem ultimatum llitwie kowieńskiej i jakaś inna droga zajęcia Zaolzia i możliwy sojusz polsko-węgierski
Sporo tego ale mówię tylko czego moim zdaniem brakuje a czego paradoks robić nie będzie

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moglibyście dodać wątek polskiego separatyzmu na na górnym śląsku i mazurach plus jakieś eventy związane z wystosowaniem ultimatum llitwie kowieńskiej i jakaś inna droga zajęcia Zaolzia i możliwy sojusz polsko-węgierski
Sporo tego ale mówię tylko czego moim zdaniem brakuje a czego paradoks robić nie będzie

Jasne, spoko. Dziek wielkie za propozycje i zainteresowanie się, to dużo dla mnie znaczy :)

Dodam też, że każda propozycja z Waszej strony zostanie przemyślana ^^

Ciekawostka - Juzio Stalin nie był złym człowiekiem. Głodził ludzi tylko po to, by nauczyć ich patriotyzmu i wzięcia w dłoń broni za obronę Ojczyzny.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Nareszcie jakiś mod co rozwija focus tree, powodzenia :) Jak będę miał jakieś pomysły to napiszę.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wątek UPA też mógłby się pojawić a mianowicie pojawiły by się dwie decyzje:posłać ich do pierdla albo wszystkich na szubienicę a jeśli byśmy zastosowali odpowiednią taktykę przesłuchania więźnia:zabić wszystkich poza jednym,
to dowiedzielibyśmy się że Rzesza Niemiecka finansowała ich działania i dawało by to casus beli na mazury i resztę górnego Śląska i jeśli bylibyśmy w sojuszu z Węgrami to można by zmusić Czechosłowację do odstąpienia części terytoriów Polsce i Węgrom(te same terytoria co w przypadku sojuszu z Hitlerem)
I po tym rozbiorze Czechosłowacji można by wystosować żądanie do Rzeszy i Austrii(o ile nie została zaanektowana) o oddanie terytoriów Węgrom obecnie zwany Burgenland a Polsce Górny Śląsk i Mazury
Ale te działania były by dostępne dla Polski Falangistycznej którą rządził by Dmowski i można by te żądania wystosować po zabraniu terytoriów zamieszkanych prze Polaków Litwie i Czechosłowacji a do Frakcji polsko-węgierskiej można by zaprosić Łotwę i Estonię a zajmowanie tych terytoriów zamieszkanych przez Polaków można by dać jako cel "Polski rewizjonizm"
Trochę to chaotyczne ale chyba by pasowało

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CzłowiekGejzer, wątek UPA na 100% się pojawi. Ale to raczej dla gałęzi z Międzymorzem, jeżeli znajdzie się ochotnik by pójść za ideą właśnie Międzymorza.
Nie wiem też, czy na 100% w modyfikacji pojawi się Falangistyczna Polska, gdyż Józef Piłsudski daje strasznie duże bonusy do przyjaźni z Hitlerem i III Rzeszą.

Sama opcja możę się pojawić. Ale czy ma ona sens, jeżeli gra ma Piłsudskiego?
Natomiast Dmowski będzie taki, jaki był w rzeczywistości. Nie mam pojęcia co za dureń, a nie historyk stwierdził że Dmowski był faszystą. W każdym razie tutaj jest to naprawione. Może i nie był tak przyjaźnie nastawiony jak Piłsudski do Hitlera, ale prędzej poszedłby na układ ze Stalinem.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
W podstawce, granie demokratyczną polską graniczyło z cudem, a międzymorze w ogólnie nie miało sensu bo państwa, które wchodzą w skład frakcji, są zbyt słabe. Rosja ich rozjeżdża w 2-3 dni.

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Otóż to. Mówię, wszystko zależy od zainteresowania modem. Od drugiej wersji gra niekoniecznie musi się zaczynać od '36 roku a kończyć na '65 a jak nie będzie się zaczynać, to państwa będą mogły się bardziej dozbroić xd

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Możecie jako datę startową dać dojście Hitlera do władzy
Wiem że Dmowski nie jest faszystą bo nacjonalizm nie jest szowinizmem który z faszyzmem ma wiele wspólnego
Można by jeszcze dać możliwość zaproszenia Jugosławi do międzymorza ale pod warunkiem że odstąpi pewne skrawki terytorium Węgrom(te same co w przypadku sojuszu z osią)
Na koniec można by dać Szwajcarii możliwość zajęcia Vorarlbergu od Austrii bo taki pomysł był i w naszej historii jednak rząd szwajcarski tego nie zaaprobował z tego co pamiętam
A jeszcze bardzo często zapominana rzecz a mianowicie zróbcie separatyzm łużycki bo jego całkowity brak jest idiotyczny a w chwili dojścia Hitlera do władzy,Łużyczan było sporo i w razie zajęcia Mazur i Górnego Śląska można też w żądaniach dać niepodległość dla Łużyc które zostały by sojusznikiem Polski
Dajcie możliwość szantażowania Rzeszy bo w chwili dojścia Hitlera do władzy nie była ona tak zmilitaryzowana a do tego razem z Austrią była świeżo po kryzysie a Hitler w wyborach miał jakieś 40% więc od razu nie był kochany przez cały naród niemiecki
Sporo tych pomysłów ale są całkiem,całkiem moim zdaniem
Życzę wam dużo zapału i zainteresowania

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoko :) Twój pomysł będzie można wykorzystać do drugiej wersji jako wojny mocarstw o Niemcy :D

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Możecie wkomponować te mody do swojego
http://www.moddb.com/mods/improvement-poland-mod
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=772704648&searchtext=
http://www.moddb.com/mods/poland-stronk
Do tego Poland + mod chociaż kwestia współpracy z Niemcami może być nieco bardziej rozwinięta
np,wymiana Lębork i Bytów za Kłajpedę,pogranicze wielkopolskie w zamian za zwrócenie Słowacji polskiej części Spiszu i Orawy
Poprawa granic prowincji na wschodzie aby wyglądały jak granice RON w 1772 roku,Podział WMG(Wolne miasto Gdańsk) Polska bierze Sopot i niektóre okoliczne tereny zamieszkałe przez Polaków do tego przygraniczne wsie zamieszkane przez Polaków i zachodni brzeg Wisły poniżej WMG
Wiem że trochę tego jest ale większość tego co teraz napisałem będzie pasować
Zamierzacie wydać klika wersji moda więc możecie w którejś z nich uwzględnić moje pomysły

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej!
Twoje pomysły są bardzo ciekawe, jednak mało prawdopodobne że cokolwiek wezmę z tych modów. Chcę, aby to był mój mod, oparty o pomysły moje i mojej małej ekipy.

Na dzień dzisiejszy, modyfikacja jest skończona w około 30%. Jeżeli tylko chcecie, mogę nagrać jakiś krótki film pokazujący aktualny stan modyfikacji ;)

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Screeny też będą git :D

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ale moglibyście wydać moda który dodawałby masę celów dla Polski bo kilka modów takich jest i prawie każdy dodaje coś fajnego
Mam sporo fajnych pomysłów ale nie mogę napisać ich twórcy Poland+ bo nie wydaję horendalnych pieniędzy na Steamie i nie mam tam możliwości pisania komentarzy
Rozważcie możliwość wydania mix moda bo marnowanie takiego potencjału to po prostu bluźnierstwo Xd
A teraz serio,jest kilka fajnych modów dodających fajne rzeczy Polsce ale każdy z nich dodaje coś innego i nie będą raczej te mody ze sobą współdziałać

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@CzłowiekGejzer

Porozmawiam jutro ze swoją ekipą. Mamy naprawdę sporo pomysłów już do pierwszej wersji modyfikacji. Mamy pomysł jak ciekawie rozwinąć wątek z UPA, który napsuje bardzo dużo krwi Piłsudskiemu lub Anarchistom (W zależności od drogi wybranej przez gracza). Mamy pomysł na wojnę religijną między Żydami a Katolikami. Miej trochę wiary w Nas :)

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Spoko,spoko po prostu weźcie to pod uwagę bo w innym wypadku moje koncepty nie będą miały zastosowania bo jeden mod o Polsce jest robiony przez Anglika,jeden leży od dwóch miesięcy odłogiem i autor go porzucił a do autora Poland+ i tak nie mam jak napisać
Wasz mod zapowiada się fajnie ale nie podcinajcie mu skrzydeł
Mam jeszcze sporo innych pomysłów ale za dużo tego żeby wszystko przepisywać tutaj
Jakbyście dali jakiś namiar to bym przesłał bo w notatniku mam to zapisane zresztą do CK też mam parę pomysłów ale z CK trzeba poczekać bo z każdym dodatkiem Paradox robi rozpierdol w plikach

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
CK ma niestety niestabilny silnik. Gra potrafi wykraszować i boimy się cokolwiek w niej ruszać.
Jeżeli chodzi o te pomysły, to śmiało pisz mi na pw ;)

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybaczcie za podwójnego posta.

Prosiliście o screena, tak więc i jest. Jest to nowy national Focus dla Polski. Najwięcej póki co jest zrobione dla Anarchistów, którzy będą chcieli przejąć władzę w Polsce siłą i doprowadzić do powstania Imperium Lechickiego.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty268
Propsy123
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wybaczcie za podwójnego posta.

Prosiliście o screena, tak więc i jest. Jest to nowy national Focus dla Polski. Najwięcej póki co jest zrobione dla Anarchistów, którzy będą chcieli przejąć władzę w Polsce siłą i doprowadzić do powstania Imperium Lechickiego.
Dodaj coś o sojuszu z Węgrami
Przywódcą ONR niech będzie Dmowski a w Stanisławowie daj pola roponośne
Gdańsk i polska część Śląska jako odrębne prowincje,Prusy Wschodnie jako dwie prowincje(nie liczę Kłajpedy)
Co do Imperium Lechickiego to daj cel o zajęciu ziem po Łabę wiesz ekspansja Niemców itd.
Możesz też zrobić coś o wierze słowiańskiej ale to dość obszerny temat i było by z tego całe drzewko celów
Niech cię Perun broni!Jaki sojusz ze Stalinem?Daj cel o przewrocie w wyniku którego Lew Trocki zyskuj tam władzę

RazorLive

RazorLive

Użytkownicy
posty65
Propsy56
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiara Słowiańska nie brzmi źle.
Sojusz z Węgrami będzie, ten national focus nie jest skończony w 100%.
Dmowski jest przywódcą komunistów. Dla Falangi jest inne, specjalne zadanie które opracowałem z zespołem ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry