Jak wyłączyć smoczą regeneracje? 3887 3

O temacie

Autor Mordecai

Zaczęty 7.04.2017 roku

Wyświetleń 3887

Odpowiedzi 3

Mordecai

Mordecai

Użytkownicy
posty13
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pracuję właśnie nad małą modyfikacja do Gothic II NK ,  która przywraca wartości z podstawowej wersji gry, ale zachowując przy tym spowolniony system rozwoju postaci. Zmianą mają ulec statystyki potworów, broni, pancerzy i innych, ale z uwagi na dodanie tabliczek zwiększających statystyki i szybsze zdobywanie poziomów, zostawiam "progi" po których wzrasta ilość punktów nauki potrzebnych na uzyskanie kolejnego poziomu atrybutów. Skierowane jest to raczej do osób (noobków takich jak ja) którym przeszkadza to jak Piranie podnieśli poprzeczkę w dodatku Noc Kruka.
I tutaj pojawił mi się jeden problem. Kompletnie nie wiem jak wyłączyć smoczą regeneracje życia. W smoczych plikach nie ma nic co mogło by odpowiadać za regenerację, a i w innych szukałem, niestety bez skutku.
Czy jest tu jakiś obeznany w temacie wojownik, który pomoże mi z moim problemem?  ;( Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

TheKetrab

TheKetrab

Użytkownicy
posty334
Propsy217
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
...\Scripts\Content\AI\Monster\RTN_Monster\ZS_MM_RTN_DragonRest.d
Wyszukaj części zatytułowanej REGENERATION i się jej pozbądź.

Mordecai

Mordecai

Użytkownicy
posty13
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam! Dzięki wielkie! :D

Edit: Doszedłem do smoków i nie działa. Przeszukałem już chyba wszystkie pliki, kombinowałem na 100 sposobów. Nauczony wcześniejszymi doświadczeniami, respiłem nowego smoka, testowałem, nic nie działa jak trzeba, a pasek życia zapieprza jak dyliżans.
Nie wiem nawet na jakiej zasadzie ta regeneracja działa.
Zauważyłem za to, że cokolwiek był nie modyfikował w tym pliku, jeśli chodzi o regeneracje, to nie ma żadnych efektów.
Dodam jeszcze, że uruchamiam to przez GothicStarter z zaznaczoną opcją Reparse Scripts, bo nie było sensu robić paczki, gdyż: a) średnio mi to wychodziło b) ciągle na bieżąco dokonuje nowych zmian.
Może w tym tkwi problem.
Ktoś coś? Bo ja już nie mam pomysłów :(

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
A spróbuj usunąć to:
self.aivar[AIV_TAPOSITION] = 0; //für Regeneration
oraz
if (self.guild == GIL_DRAGON)
{
self.aivar[AIV_TAPOSITION] += 1;
if (self.attribute[ATR_HITPOINTS] < self.attribute[ATR_HITPOINTS_MAX])
&& (self.aivar[AIV_TAPOSITION] >= 2)
{
self.attribute[ATR_HITPOINTS] += 1;
self.aivar[AIV_TAPOSITION] = 0;
};
};
Z pliku ZS_MM_Attack

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry