O Biblii [wydzielone z "Oto Ziemia"] 50698 190

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 24.02.2017 roku

Wyświetleń 50698

Odpowiedzi 190

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Ja wolałem tą z interpretacją XD. Ale w sumie twój tok rozumowania trzyma się bardziej kupy i jest bardziej bardziej realny od mojego.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Ja wolałem tą z interpretacją XD. Ale w sumie twój tok rozumowania trzyma się bardziej kupy i jest bardziej bardziej realny od mojego.
jeżeli naprawdę wierzysz, chcesz to rozwinąć i zrozumieć polecam gnozę. to o wiele trudniejsze niż banalne spędzanie godziny raz w tygodniu w kościele i udawanie chrześcijanina.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
jeżeli naprawdę wierzysz, chcesz to rozwinąć i zrozumieć polecam gnozę. to o wiele trudniejsze niż banalne spędzanie godziny raz w tygodniu w kościele i udawanie chrześcijanina.

Poczytam z chęcią bo mnie zaciekawiło. Dzięki za radę na pewno skorzystam.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
@Zireael astronomowie vs hovind
https://www.youtube.com/watch?v=P6VsgV0HOy8

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Dość interesujący materiał. Tylko autorka czasem odpowiadała na pytania wymijająco. Brak trochę konkretnych odpowiedzi.
Nie jestem wiesz pewny, która teoria jest prawdziwa, Newtona czy Einsteina co do czasu i predkości światła.
Jeden twierdzi, że czas płynie jednostajnie i nie zmienia się. Drugi inaczej, że czas zmienia się w zależności od predkości światła. Co więcej predkość światła jest możliwie najwyższą predkością, większej nie ma. Tutaj w tym filmiku, było to dość często powtarzane, że czas jest miarą odległości. Nic tak naprawdę jeszcze nie wiemy i trzeba dalej to wszystko badać i poznawać.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Lepiej wierzyć w cos co nawet nie jest zdefiniowane i istnieje sobie cos gdzies  :hmmm:

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Zirael chętnie odpowiem na twoje pytanie teoria Einsteina jest poprawna.   Grawitacja ma czas reakcji w postaci fali. Nawet Newton to wiedział, tylko nie potrafił tego dowieść. On wyjaśnił matematycznie grawitacje w przestrzeni Euklidesa. Jeśli założysz, że czas płynie równo, a przestrzeń jest Euklidesowa to wzory Newtona są jak najbardziej poprawne, ale w rzeczywistej pokrzywionej przestrzeni(w przybliżeniu i tak jest euklidesowa) wzory Newtona nie są tak dokładne.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Potwierdzenie istnienia fal grawitacyjnych to nie tylko odkrycie, które zasługuje na Nagrodę Nobla. To także początek badań mogących dać nam możliwość błyskawicznego pokonywania ogromnych odległości w kosmosie

więcej:
http://www.focus.pl/czlowiek/10-milionw-lat-wietlnych-w-sekund-14011?strona=1

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
o początkach
https://www.youtube.com/watch?v=jmp3XhuOr-E

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
co jest z matematyki w biblii?

Ks. Daniela 9,24.
Proszę, powiedz, 70 tygodni to ile to jest lat?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

O Biblii [wydzielone z "Oto Ziemia"]
#170 2017-04-03, 21:16(Ostatnia zmiana: 2017-04-03, 21:27)
1.34. co ty zireael próbujesz udowodnić, że jakieś pierdy które można na rękach policzyć są skomplikowane? sumeryjczycy 2000 lat wcześniej potrafili lepiej liczyć od żydów 2700 lat temu

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Właśnie źle. Napiszę podpowiedź. To świadczy tylko o tym jak mało zbadałeś Biblię.
Ezechiel 4,6.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
musisz mi to jaśniej napisać bo nie rozumiem. właściwie to przestało mnie to interesować. jesteś wariatem.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Ezechiel 4,6.

A gdy skończysz, położysz się jeszcze raz, ale na prawym boku, i przez czterdzieści dni będziesz nosił (...) Wyznaczam ci po jednym dniu za każdy rok.

Jeden dzień = Jeden rok. To jest taki biblijny wzór matematyczny.
Więc to będzie 490 lat.

@down Dobra jak cię to nie obchodzi. To nie ma co dalej dyskutować. Trwaj przy swoim.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

O Biblii [wydzielone z "Oto Ziemia"]
#174 2017-04-03, 21:47(Ostatnia zmiana: 2017-04-03, 22:09)
jest taki biblijny wzór matematyczny.
oblicz to= :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

zachęcajcie go jeżeli kogoś to interesuje, może zrozumie to i się wciągnie, będzie was więcej xD

Ezechiel 4,6.

A gdy skończysz, położysz się jeszcze raz, ale na prawym boku, i przez czterdzieści dni będziesz nosił (...) Wyznaczam ci po jednym dniu za każdy rok.

Jeden dzień = Jeden rok. To jest taki biblijny wzór matematyczny.
Więc to będzie 490 lat. Powiedziałeś kiedyś zdaje się, że proroctwa to brednie. Chcesz to mogę udowodnić, że tak nie jest.

@down Dobra jak cię to nie obchodzi. To nie ma co dalej dyskutować. Trwaj przy swoim.
czytam te brednie, szukam po internecie tych tajemnych wzorów które z MATEMATYKĄ mają tyle wspólnego co nic i znalazłem inny wynik.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Zaślepiła cię ewolucja i małpy, dlatego nie rozumiesz xD

dr. Hovind mówi, że kod genetyczny człowieka jest bardziej podobny do cytryny niż do małpy xD

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
W czym ma niby przeszkadzać ewolucjonizm w matematyce ?

Matematyka to elementarna funkcja poznawcza wszechrzeczy. Nie ma żadnej innej matematyki. Jest jedna matematyka. Nie wciskaj ludziom żadnej biblijnej matematyki, nie ma czegoś takiego. Dwa plus dwa to zawsze 4 i koniec. Matematyka jest ściśle określona.  Na ziemi rok nie trwa jednego dnia.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Nie ma żadnej innej matematyki. Jest jedna matematyka.

Następny myśli po ludzku xD

To jak tak nazwałem. Ponieważ ,,Jeden dzień = Jeden rok". Służy do obliczania. Jeżeli pisze np. w Danielu, że minie 1280 dni, czyli 1280 lat to Daniel przepowiada ważne wydarzenie. Zresztą co ja będę dalej o tym pisał, jak was chuj obchodzą proroctwa.

Na ziemi rok nie trwa jednego dnia.

Symboliczne znaczenie mój drogi.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
To może jednak ban?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Symboliczne znaczenie mój drogi.
ale ziemię i reszta powstała w 7 dni, wcale nie symbolicznie, to było literalnie.
oblicz to= :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

0 użytkowników
Do góry