Właśnie sam się zastanawiałem jak mocne są teraz łuki i kusze. W I rozdziale zabiłem już oba trolle w kanionie, czarnego też. Wszystkie z kuszy, takiej zwykłej, co miał chociażby bandyta w latarni morskiej. Jeden troll to jakieś... 15-20 strzałów? A dla kontrastu dodam, że napotkanemu w lesie wargowi praktycznie nic nie robiłem

Co do kowalstwa, zauważyłem parę drobnych bugów:
- Brian: uczy wydobywania rudy i ostrzenia broni (??). Kiedy uczę się ostrzenia broni, to daję mu 500 złota, tracę punkty nauki (chyba), ale żadnej umiejętności nie dostaję. Wydobywania rudy uczy normalnie, ale jeśli najpierw wybiorę nauczenie się wydobywania, to opcja nauki ostrzenia znika.
- Kucie broni z rudy - wyświetlanie składników: Przykładowo magiczny miecz dwuręczny przy kowadle ma informację, że potrzebuje TYLKO 2 bryłek rudy. Posiadając 7 sztuk w eq (b-marvin-b

) dostałem komunikat "Za mało składników". Tymczasem tutaj potrzeba dwóch SZTAB rudy wytopionych w piecu, wtedy można go normalnie wykuć (z rozpędu nie sprawdziłem, czy poza tym potrzebne są jeszcze dwie bryłki luzem).
- Kowadło na farmie Onara: nie da się go używać. Przy próbie aktywacji Bezi wzrusza ramionami z informacją, że nie posiada odpowiedniego przedmiotu. W mieście u Harada i Carla kowadło działa normalnie.
Donatel: pobiłem Dara wczoraj i nie miałem takiego błędu :o
Biłeś się z nim stojąc gdzieś obok farmera? Albo zaatakowałeś wcześniej Bodo?