[G2NK] UnBalance v1.4.1 170625 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 170625

Odpowiedzi 485

kaiwzkp

kaiwzkp

Użytkownicy
posty13
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ogółem to jestem w IV rozdziale (zainstalowałem aż fixa z tego powodu) i jak umrę i chce wczytac to crash i tak co chwile. Kolejny bug jaki mam to taki bug iż walcze, walcze i nagle bezimienny przestaje zadawac obrazenia przez co musze sie wczytywać... Kolejna sprawa to te druidzkie kamienie, miały działać w fixie a mi nadal nie dzialają... Następna sprawa jak będziesz robić wersję 1.5 lub jakiegoś fixa to jak jest rytułał naprawienia oka Innosa to daj trochę więcej wskazówek bo aż się do miasta wracałem bo nie wiedziałem o co chodzi i dlaczego nie potrafię znaleźc magów, więc trochę więcej wskazówek i może jakiś dialog po odnalezieniu ich, a nie Bezi idzie zabija demona bierze od niego oko wraca do kregu a tam jakby nigdy nic Vatras mówi ze wszystko poszło zgodnie z planem. Takie trochę dziwne. Następna sprawa to jest jak spotkałem przyjaciela (który w sumie umarł) z G1. Gdy wchodze z nim w dialog po raz pierwszy jedynie co sie dzieje to bezi wyciaga miecz chowa go i tak sie dialog konczy... Zaraz potem jak chce sie go  spytac "Jak leci?" to nic sie nie dzieje 2 sekundy martwej ciszy i Wrzód odchodzi... Do aktualnego momentu do jakiego doszedłem to niestety modyfikacji daje 5/10 tylko przez te bugi... Jak naprawisz bugi (wiem może być ciezko) to ocenka naprawde sie poprawi i moze nawet wróce do tego moda i moze go przejde od nowa.. Bo aktualnie nie mam ochoty go przechodzic.
PS.
Spoiler
Czm Xardas tak z dupy ma Uriziel. Bezimienny umarł z Urizielem w ręku a Xardas nagle go ma w skrzyni u Sekoba. Takie trochę bez sensu ja rozumiem gdyby nie wiem trzeba by było się dostać do ruin świątyni czy coś a tu nagle w skrzyni... Też mógłbyś to zmienić.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne bo mi na przykład jak i resztcie wszystkie błędy które wcześniej wymieniliśmy nie powtórzyły się i to na STARYCH zapisach. Jedyne co to ten crash po położeniu się do łóżka.

Dialogi które wcześniej m.in mi nie działały teraz działają elegancko.
Paski kinowe też, praktycznie wszystko co wymieniliśmy jako błędy.
Stół alchemiczny działa  znakomicie.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Nareszcie! Pobieram!

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Jak myślicie, ciekawsza jest droga maga(jeśli jest nekro ew. mag wody piszcie) czy raczej łucznik którego bronią główną jest łuk dodatkowo z dualami jako broń do dobijania, taka typowa druga broń w razie gdyby przeciwnik podszedł za blisko? Modzik wygląda interesująco i najprawdopodobniej dzisiaj zacznę z nim przygodę stąd moje pytanie bo już prawdę mówiąc rzygam 2h/1h jako broń główna.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Moim zdaniem łucznik i duale to o wiele ciekawsza opcja ale mag też spoko ja sam bardzo lubię walkę tarczą i tak zamierzam grać.

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś zaspoilerować kto uczy walki dualami? Zależy mi aby zobaczyć jak wygląda ta animacja,a nie chce mi się biegać po całej koloni jak kot z pęcherzem :D

Puma

Puma

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu kiedy próboje zapisac gre i ją wczytać to mam crasha, a jestem dopiero w I rozdziale ;/

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Legal, droga łucznika/maga na pewno będzie ciekawa, szczególnie z włączoną opcją swobodnego celowania. Trafienie z łuku zależy od tego jak wycelujesz, a nie od tego czy gra wylosuje Ci, że trafiłeś, bądź nie. Zaklęcia mają zwiększone obrażenia, zwykła kula ognia robi większy dmg niż wcześniej, ale tutaj dużo nie powiem, bo gram najemnikiem. W I rozdziale łuk i kusza to moje "wyrównywacze szans", które bardzo ułatwiają rozgrywkę (w tym bezproblemowe zabijanie trolli).
Poza tym idę w broń konwencjonalną, kowalstwo i płatnerstwo.
Miałem chęć zagrać jako mag z buildem, nazwijmy to, Inkwizytora Innosa (miecze 2H + magia run), ale chcę potestować kowalstwo u Benneta. Może następnym razem.

potezny2, walki dualami uczy taki jeden charakterystyczny gość z Wysp Południowych. Opcja dialogowa pojawi się jak będziesz mieć odpowiednie miecze przy sobie (patrz asortyment Sary).

Puma: na pewno instalujesz wszystko dobrze, w tym z uprawnieniami administratora (systemy Win7 i wyżej)? No i mam nadzieję, że wersję 1.4.1 stosujesz jako ŁATKĘ na wersji 1.4, a nie samodzielnego moda na czystej instalce? :D

Puma

Puma

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takk zainstalowałem 1.4 tylko bez system packa potem pobrałem Fixa 1.4.1 i dopiero wgrałem system packa z tego folderu :/

I jeszcze jak kłade sie spać to mi crashuje

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
No to masz odpowiedź. Tak to jest jak się instrukcję czyta na końcu :P
System Pack raz, że jest konieczny do działania moda, a dwa, że musi być instalowany zawsze PRZED modem.
1. Gothic 2 fix 2.6
2. Player Kit
3. System Pack 1.6
4. UnBalance 1.4
5. Łatka UnBalance 1.4.1

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Legal, droga łucznika/maga na pewno będzie ciekawa, szczególnie z włączoną opcją swobodnego celowania. Trafienie z łuku zależy od tego jak wycelujesz, a nie od tego czy gra wylosuje Ci, że trafiłeś, bądź nie. Zaklęcia mają zwiększone obrażenia, zwykła kula ognia robi większy dmg niż wcześniej, ale tutaj dużo nie powiem, bo gram najemnikiem. W I rozdziale łuk i kusza to moje "wyrównywacze szans", które bardzo ułatwiają rozgrywkę (w tym bezproblemowe zabijanie trolli).
Poza tym idę w broń konwencjonalną, kowalstwo i płatnerstwo.
Miałem chęć zagrać jako mag z buildem, nazwijmy to, Inkwizytora Innosa (miecze 2H + magia run), ale chcę potestować kowalstwo u Benneta. Może następnym razem.

potezny2, walki dualami uczy taki jeden charakterystyczny gość z Wysp Południowych. Opcja dialogowa pojawi się jak będziesz mieć odpowiednie miecze przy sobie (patrz asortyment Sary).

Puma: na pewno instalujesz wszystko dobrze, w tym z uprawnieniami administratora (systemy Win7 i wyżej)? No i mam nadzieję, że wersję 1.4.1 stosujesz jako ŁATKĘ na wersji 1.4, a nie samodzielnego moda na czystej instalce? :D

Zalezy kim się gra, ja zawsze dopasowywałem ekwipunek do klasy postaci. 
Dla najemnika  łuk, strażnik/paladyn Kusza.
Do tego jak teraz te celowanie doszło to coś pięknego bo ktoś kto ogarnia temat jest w stanie wyuczyć się strzelać na na prawdę duże odległości co było wcześniej nie możliwe z powodu celowania na wprost itp
Teraz wystarczy wycelować  odpowiednio wyżej ponad cel a strzała go trafi.
Ale nie wiem jakim cudem ty ranisz trole? U mnie łuk i kusza nawet nie były skuteczne na trole.
Wiec wydawało mi się że to specjalnie żeby za szybko Trolla nie ubić.

Ale nie ma to jak Mistrz władania tarczą. Uwielbiam te animacje.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogromny błąd w zadaniu z paczuszką Ciphera, po pobiciu Dara Lee informuje nas, że naruszyliśmy nietykalność cielesną farmera!? I trzeba zaplacić mu 150 szt. złota. Ponadto są problemy ze spaniem, raz jest wszystko w porządku, a innym razem następuje crash.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Właśnie sam się zastanawiałem jak mocne są teraz łuki i kusze. W I rozdziale zabiłem już oba trolle w kanionie, czarnego też. Wszystkie z kuszy, takiej zwykłej, co miał chociażby bandyta w latarni morskiej. Jeden troll to jakieś... 15-20 strzałów? A dla kontrastu dodam, że napotkanemu w lesie wargowi praktycznie nic nie robiłem :F

Co do kowalstwa, zauważyłem parę drobnych bugów:
- Brian: uczy wydobywania rudy i ostrzenia broni (??). Kiedy uczę się ostrzenia broni, to daję mu 500 złota, tracę punkty nauki (chyba), ale żadnej umiejętności nie dostaję. Wydobywania rudy uczy normalnie, ale jeśli najpierw wybiorę nauczenie się wydobywania, to opcja nauki ostrzenia znika.
- Kucie broni z rudy - wyświetlanie składników: Przykładowo magiczny miecz dwuręczny przy kowadle ma informację, że potrzebuje TYLKO 2 bryłek rudy. Posiadając 7 sztuk w eq (b-marvin-b :F ) dostałem komunikat "Za mało składników". Tymczasem tutaj potrzeba dwóch SZTAB rudy wytopionych w piecu, wtedy można go normalnie wykuć (z rozpędu nie sprawdziłem, czy poza tym potrzebne są jeszcze dwie bryłki luzem).
- Kowadło na farmie Onara: nie da się go używać. Przy próbie aktywacji Bezi wzrusza ramionami z informacją, że nie posiada odpowiedniego przedmiotu. W mieście u Harada i Carla kowadło działa normalnie.

Donatel: pobiłem Dara wczoraj i nie miałem takiego błędu :o
Biłeś się z nim stojąc gdzieś obok farmera? Albo zaatakowałeś wcześniej Bodo?

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, wykonywałem przez pewien czas zadania dla najemników z dala od Lee, aż w końcu kiedy do niego poszedłem, zażądał ode mnie 150 sztuk złota za pobicie farmera Onara. Cofnąłem się i ustaliłem, że przyczyna leży w pobiciu Dara. Bezpośrednio po jego pobiciu, Lee żąda złota. Nawet jak wywabię go poza farmę, to nic nie zmienia.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem. Tarcza cały czas jest na moich plecach (bezi broni sie używajać ręki jak tarczy) + czemu ze szczurów wypadają pióra ścierwojada?

Puma

Puma

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomożecieee z tymi crashami

crash gdy kłade sie spać
crash gdy wczytuje gre

Plss pomocy

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, po wielu próbach rozwiązałem problem, wywabiłem Dara pod samo Khorinis i bez świadków go załatwiłem. Jednak problemy ze spaniem nadal występują również u mnie.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Logi dajcie a nie piszcie Crash przy wczytaniu, Crash przy śnie... Nie jestem jasnowidzem jasne?
Jakoś gram na 1.4.1 i nie miałem ani jednego Crasha...
P.S Patch 1.4.2 będzie nosił nazwę "Food & Plant" patch. Po nazwie można wywnioskować co doda.
P.S.2 W 1.4.2 celowanie będzie aktywne dopiero od 50% w łuku lub kuszy... Po prostu gram na trudnym i z łukiem jest zbyt łatwo...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekawa sprawa, Lee uważa również Khaleda w ciężkiej zbroi najemnika za wieśniaka...

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się naprawic buga z tarczą?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry