[G2NK] UnBalance v1.4.1 170623 485

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 170623

Odpowiedzi 485

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto może mnie nauczyć szybkiej nauki ?

Xardas, aczkolwiek nie jestem w stanie Ci powiedzieć co ta szybka nauka daje.
Nie zauważyłem zmian w zdobywaniu doświadczenia czy nauki

protoXon

protoXon

Użytkownicy
posty7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
nie powinno być przypadkiem tak że co lvl z szybką nauką dostajesz +1 pn ?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
55TIGER39 Nie chodzi mi o czystego gothica, chodziło mi o czyste skrypyty gothica żeby wgrywał wszystko po kolei i sprawdzał czy działa, może faktycznie zrobił mu się burdel bo trochę tego jest ja miałem ten sam problem. Na czyste skrypty wgrywałem po kolei wszystko i ani jednego błędu i buga, ba nawet crashy nie doświadczyłem ;)

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
55TIGER39 Nie chodzi mi o czystego gothica, chodziło mi o czyste skrypyty gothica żeby wgrywał wszystko po kolei i sprawdzał czy działa, może faktycznie zrobił mu się burdel bo trochę tego jest ja miałem ten sam problem. Na czyste skrypty wgrywałem po kolei wszystko i ani jednego błędu i buga, ba nawet crashy nie doświadczyłem ;)
Spójrz na GitHuba z wersji 1.2... W 1.4 jest tego więcej xD A mi się nie chce tego porządkować. Co do Erola to moja wina, bo powinien być w Gospodzie a WP nie stworzyłem...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pamiętam...Zaczynałeś jako mały dodatek tak można powiedzieć,to lhivier edition.Nie raz pytałeś użytkowników,na przykład jaki kolor ma mieć dana rzecz itp...(to taki przykład xd) A skończyłeś na czymś takim... W życiu bym się nie spodziewał,że ten twój mały "modzik" przerośnie wprost w normalną modyfikacje,z wieloma zmianami. Propsy gościu,bo naprawdę na nie zasługujesz...

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Gothic II UnBalance 1.4
#45 2017-01-29, 21:17(Ostatnia zmiana: 2017-01-29, 21:22)
A i dla Koderów:
Ciekawe kody:
Itru_Blink - Zaklęcie błysk
Itru_CraitSummon - Crait
Itru_Elevator - zaklęcie winda
Itse_ShieldWorek - Wszystkie tarcze + mistrz walki tarczą
Itse_Quiver - Wszyskie nowe strzały i bełty w  ilości 100 szt.
Itse_PotionsWorek - Chyba (Jeżeli działa to zawiera wszystkie czasowe eliksiry)
Jak coś sobie jeszcze przypomnę to postaram się wrzucić.
Nie raz pytałeś użytkowników,na przykład jaki kolor ma mieć dana rzecz itp...(to taki przykład xd)
Jakoś tego nie pamiętam... LeGo i FocusNames ogarnąłem bez problemu dzięki pomocy NickuNieZdradzę :P , z którym nigdy nie pisałem na forum tylko na PW.

Edit:: Ktoś byłby chętny do pomocy przy patchu :) Jeżeli ktoś chce pomóc piszcie na PW przydałby się Grafik 2D oraz skrypter do postaci i przedmiotów.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Siemekk jak Cię rozumiem doskonale, ale wiesz tutaj błędy są naprawdę dziwne.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten stoł alchemiczny to jednak duży błąd i można utknąć bez kodów to fakt.
Z resztą idzie sobie jakoś poradzić, większośc tych co podalem (prócz dialogów)
rozwiązaniem jest ściągnęcie i założenie ponownie przedmiotu bądź zapisanie gry i jej wczytanie.

Pomocne kody z tym bugiem ze stołem, pozwalające na kontynuowanie rozgrywki
-Z Erolem podałem na poprzedniej stronie.
-ITFO_Addon_loushammer -Młot Lou
-ITFO_Addon_schlafhammer - podwójny Młot Lou
-itmi_addon_Joint_01 - zielony Nowicjusz
-itpo_addon_geist_02 - Mikstura przemiany duszy dla Fortuno

No i kod w 4 rozdziale na naładowanie oka inosa czyli przyzwać nowy amulet, po wykorzystaniu jego mocy na smoku.

Vaderp55111

Vaderp55111

Użytkownicy
posty4
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak samo jest z tarczą tylko jak wyżucam to widać go i też go widze w ekwipunku

DarkMessiah

DarkMessiah

Użytkownicy
posty1
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam przy okazji. Jestem nowy na forum. Mam doświadczenie z modingiem STALKERA, Mount & Blade oraz kilku mało znaczących tytułów. Odkryłem tego moda przypadkiem na YT i się zaciekawiłem spowrotem G2:NK oraz jakie to rzeczy nasz rodzimy Autor przygotował.

Let`s play...

Z tarczą jest taki problem że nie widać jej że mam ją założoną oraz lewy miecz assasyna po wyciągnięciu nie pojawiają się. Gdzie szukać nauczycieli płatnerstwa ? Harad i Bennet nic nie potrafia po za bronią stalową (po za Bennetem tylko trzeba być najemnikiem) chyba że są dodane nowe NPC których nie szukałem.

A co do reszty moda i kilkoma (sporadycznymi w moim przypadku) błędami, bugami i crashami jest super i wporządku. Crash nastąpił jak zaatakowałem pełzacza w kopalni Silvestro nie wiem nie sprawdzałem czym to może być spowodowane możliwe że mój "toster" zawinił a "error logów" nie ma by sprawdzić czy nastąpił brak pamięci.

Kolejna rzecz do poruszenia to animacje... Wiem że to wersja 1.4 i może być rozwinięta "bardziej pedantycznie" ale to kwestie kosmetyczne. Ale niektórych może zrazić "drewno".

A tak po edytowaniu sobie (Marvin-mod) i wcielenie się w inną postać "Actor" zaczyna sobie w randomowe miejsca uciekać spacerkiem możliwe że są nadane ścieżki dla Actor ? Tylko po co ? (dalej to kwestia kosmetyczna)

Ataki obszarowe jak wcześniej nie sprawiają problemu (Jak z tym kurczakiem co łeb odcieli a dalej biega) co bugowała się animacja ataku była albo poruszania się na bok u wrogich NPC. U mnie się nie pojawiła (jeszcze?).

Jak już wspomniałem do tego moda trzeba się naprawde postarać żeby się przyczepić. Bo zawsze zaraz po wydaniu są problemy i błędy które nie wychodziły w czasie testów.
Jakbym miał go ocenić w skali 1/10 to daje 9,5. Bo te błędy kosmetyczne są naprawde małe a sam mod Mega ale to MEGA stabilny.
Polecam :)

potezny2

potezny2

Użytkownicy
posty145
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod ma bardzo dużo błędów np:Jest zadanie z tym kamieniem runczny druidów,ale samego kamienia nie ma  O_O ,nie ma tarczy.animacja jest,ale samej tarczy nie ma bezio założonej :lol2: ,wszystkie nowe dialogi są po prostu pomijane itp. Proszę o naprawienie tych błędów i innych,bo to utrudnia granie :P
PS:Na górze jest większy wykres błędów.

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystkie błędy do aktu III  już  wypisałem o wiele wcześniej i rozwiązania do większości.
Wiec poczytajcie poprzednie strony.

Jeśli wam modele nie działają tarcz no to wina wasza najpewniej zła instalacja bądź posiadanie jakiś addonów na przykład z serwerów multi itp.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jeśli wam modele nie działają tarcz no to wina wasza najpewniej zła instalacja bądź posiadanie jakiś addonów na przykład z serwerów multi itp.

Na czystego gothica zainstalowałem:

1 fixa 2.6
2 player kita
3 NoTR System Pack 1.1
4 Moda

Co źle zrobiłem ??

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam taką wadę, że gdy Bezi umiera, to przy wczytywaniu gry ponownie następuje crash, trzeba włączyć od nowa i wtedy wczytywanie działa dobrze.

Ronnie

Ronnie

Użytkownicy
posty29
Propsy4
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
NoTR System Pack 1.1

Ostatni i zarazem najnowszy system pack do G2NK jaki wyszedł ma numer 1.6. Ja go mam, tarcze na innych NPCach są u mnie widoczne (sam ich nie używam).

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Znalazłem co było nie teges w tym SystemPacku... W patchu będzie już poprawione.

thedagon

thedagon

Użytkownicy
posty88
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

thedagon

Gothic II UnBalance 1.4
#56 2017-01-30, 14:33(Ostatnia zmiana: 2017-01-30, 15:47)
Siemekk dał wersje 1.1 więc taka zainstalowałem spróbuje zainstalować najnowszą wersję może to pomoże.

Edit: Po instalacji system packa 1.6 wszystko działa jak należy  :D

55TIGER39

55TIGER39

Użytkownicy
posty60
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Malutkie dwa błędy.

- Żaden z teleportów runicznych nie działa chyba ze to zamierzony efekt (Nie dostajemy ich też od nikogo, po przywaniu ich kodem nie działają)
- Za farmą Onara w kaplicy gdzie leży list Ivana o jakimś inubisie po otwarciu wszystkich sarkofagów i zabraniu z nich itemków powinien pojawić się jakiś ,,boss" ale dzieje się to

brak animowanej zbroji w plikach.

mettju97

mettju97

Użytkownicy
posty21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, w folderze Gothic 2 Gold nie mam folderu Gothic II. Modyfikacja tworzy ten folder i nie działa. Gdy próbuje uruchomić moda pisze Gothic not found.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Lol przekopiuj po prostu folder z zawartością...
Instalator zostanie poprawiony xD (Wdała się mała pomyłka)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry