Witam przy okazji. Jestem nowy na forum. Mam doświadczenie z modingiem STALKERA, Mount & Blade oraz kilku mało znaczących tytułów. Odkryłem tego moda przypadkiem na YT i się zaciekawiłem spowrotem G2:NK oraz jakie to rzeczy nasz rodzimy Autor przygotował.
Let`s play...
Z tarczą jest taki problem że nie widać jej że mam ją założoną oraz lewy miecz assasyna po wyciągnięciu nie pojawiają się. Gdzie szukać nauczycieli płatnerstwa ? Harad i Bennet nic nie potrafia po za bronią stalową (po za Bennetem tylko trzeba być najemnikiem) chyba że są dodane nowe NPC których nie szukałem.
A co do reszty moda i kilkoma (sporadycznymi w moim przypadku) błędami, bugami i crashami jest super i wporządku. Crash nastąpił jak zaatakowałem pełzacza w kopalni Silvestro nie wiem nie sprawdzałem czym to może być spowodowane możliwe że mój "toster" zawinił a "error logów" nie ma by sprawdzić czy nastąpił brak pamięci.
Kolejna rzecz do poruszenia to animacje... Wiem że to wersja 1.4 i może być rozwinięta "bardziej pedantycznie" ale to kwestie kosmetyczne. Ale niektórych może zrazić "drewno".
A tak po edytowaniu sobie (Marvin-mod) i wcielenie się w inną postać "Actor" zaczyna sobie w randomowe miejsca uciekać spacerkiem możliwe że są nadane ścieżki dla Actor ? Tylko po co ? (dalej to kwestia kosmetyczna)
Ataki obszarowe jak wcześniej nie sprawiają problemu (Jak z tym kurczakiem co łeb odcieli a dalej biega) co bugowała się animacja ataku była albo poruszania się na bok u wrogich NPC. U mnie się nie pojawiła (jeszcze?).
Jak już wspomniałem do tego moda trzeba się naprawde postarać żeby się przyczepić. Bo zawsze zaraz po wydaniu są problemy i błędy które nie wychodziły w czasie testów.
Jakbym miał go ocenić w skali 1/10 to daje 9,5. Bo te błędy kosmetyczne są naprawde małe a sam mod Mega ale to MEGA stabilny.
Polecam