[G3] Adrenaline Mode 77567 130

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 27.01.2017 roku

Wyświetleń 77567

Odpowiedzi 130

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Będzie poprawione to, że jak trzymamy parowanie PPM to Bezi po chwili przestaje parować i musimy naciskać jeszcze raz PPM?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Nie bardzo rozumiem ostatnią pauzę z czarami prosze rozwinąć :P

Jakie pauzy? Nic o żadnych pauzach nie pisałem synu.

Będzie poprawione to, że jak trzymamy parowanie PPM to Bezi po chwili przestaje parować i musimy naciskać jeszcze raz PPM?

Nie.

cord7

cord7

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ojcze o tą pauze mi chodziło
- czary specjalne rzucane przez przeciwników - tu mam pewien pomysł z czarami które trzeba uderzyć żeby wygasły,

Tendor

Tendor

Użytkownicy
Zenit Team
posty87
Propsy13
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Zenit Team
Jeśli ta modyfikacja wyjdzie, to pierwszy raz przejde gothica 3 😂

"Ścieżka przeznaczenia jest długa i kamienista"

Maciejond

Maciejond

Użytkownicy
posty38
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli ta modyfikacja wyjdzie, to pierwszy raz przejde gothica 3 😂

W końcu będzie warto  :lol:

lee27

lee27

Użytkownicy
posty85
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie chcę narzekać, ale zbroje i stwory z innych gier, nie to nie to

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Większość osób ma już dość tych starych pancerzy i chętnie zobaczyłaby coś nowego, także nie narzekaj i uszanuj pracę autora ;)

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy wszystkie potwory oraz przedmioty będą do spotkania w naturalnym świecie gry,czy trzeba będzie przyzwać je na kodach ?

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czy wszystkie potwory oraz przedmioty będą do spotkania w naturalnym świecie gry,czy trzeba będzie przyzwać je na kodach ?

Będą do spotkania w naturalnym świecie gry.

Ojcze o tą pauze mi chodziło
- czary specjalne rzucane przez przeciwników - tu mam pewien pomysł z czarami które trzeba uderzyć żeby wygasły,

Nie widzę tu nadal żadnej pauzy, synu. Uderzasz czar czy to mieczem/pociskiem/magią - czar znika.

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak byś mógł zrobić z miksturami wytrzymałości to samo co jest zrobione z Maną i HP czyli rozdzielić na małą (50%) i dużą (100%) i tym samym wódę zmienić na 25%. Wtedy odblokowana wytrzymałość była by kosztowniejsza dla gracza. I jak by się dało dodać kilku handlarzy z respiącymi się składnikami do obecnych przepisów, które obecnie jest nie dostępne do kupienia (czasem idzie jednorazowo kupić i się już nie respią te składniki) np: marchew, ryż, zębate ziele. Tylko ceny też mogły by pójść w górę.

Tendor

Tendor

Użytkownicy
Zenit Team
posty87
Propsy13
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Zenit Team
Czy w tym modzie będzie tak, że co poziom walki mieczem będzue się zmieniała animacja jak i trzymanie miecza?

"Ścieżka przeznaczenia jest długa i kamienista"

cord7

cord7

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szefie a wiesz może jak zmniejszyć poziom reputacji na wejście do Ishtar? z 75 do 50 ? Bo 75 to za dużo :)

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Czy w tym modzie będzie tak, że co poziom walki mieczem będzue się zmieniała animacja jak i trzymanie miecza?
Z tego co ogarniam pliki G3, to jest to:
a) możliwe ale w luj trudne do zrobienia
b) niemożliwe
c) jeżeli jestem głupi i tego nie zauważyłem to łatwe

Ale raczej brałbym najbardziej pod uwagę opcję b. Da się zmienić animację, jest to dosyć proste, ale chyba nie da rady co poziom. Chyba, że jest to gdzieś zawarte w jakimś pliku. Z tego co pamiętam (ale to było szmat czasu temu, więc coś mogę pomylić) to w plikach animacji są faktycznie różne poziomy. Ale Uwaga - nie jestem pewien.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pracujesz też nad modem?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Nie. Niemożliwe dla mnie do wykonania.

Z tego co pamiętam (ale to było szmat czasu temu, więc coś mogę pomylić) to w plikach animacji są faktycznie różne poziomy. Ale Uwaga - nie jestem pewien.

Chodzi ci chyba o początek P0, P1, P2, itp. - nie, nie oznacza to poziomów.
Jest to "numer postawy bojowej". Jak ktoś mógł zauważyć, to przy każdym stylu walki jest kilka postaw, przy każdej postawie są wykorzystywane inne animacje, stąd te numeracje.

Pracujesz też nad modem?

Przy moim nie.

Jak byś mógł zrobić z miksturami wytrzymałości to samo co jest zrobione z Maną i HP czyli rozdzielić na małą (50%) i dużą (100%) i tym samym wódę zmienić na 25%. Wtedy odblokowana wytrzymałość była by kosztowniejsza dla gracza. I jak by się dało dodać kilku handlarzy z respiącymi się składnikami do obecnych przepisów, które obecnie jest nie dostępne do kupienia (czasem idzie jednorazowo kupić i się już nie respią te składniki) np: marchew, ryż, zębate ziele. Tylko ceny też mogły by pójść w górę.

W domyślnej wersji moda wytrzymałość nadal będzie wyłączona.
Co do twojego pomysłu z miksturką staminy - to nie zbyt fajny wg mnie.

Mikstury staminy tylko używałem jak nie miałem zbroi/perka na mróz/gorąc bo nie regenerowała się za szybko a w normalnych sytuacjach i tak miksturek tych nie warto pić, także nie widzę sensu...

W G3 cały ekwipunek handlarzy się "respi" i losuje towary handlarza z puli co jakiś czas jeżeli dobrze pamiętam.

Oho, marchew, ryż, też problemy ze składnikami do gulaszu widzę.
Tak, dałoby się dodać.

Szefie a wiesz może jak zmniejszyć poziom reputacji na wejście do Ishtar? z 75 do 50 ? Bo 75 to za dużo :)

Chyba w info file'ach.
Ewentualnie czitami spróbuj swojej postaci 25 reputacji dodać.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zastanawiające jest to, że odpowiada jakby to był jego mod xD

DeathManiek

DeathManiek

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy można gdzieś znaleźć do pobrania poprzednią grywalną wersję moda? Linki do tamtych plików nie działają...

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie chodzi o składniki do różnych przepisów. Z zembatym zielem jest bug że się nie respi się po kupieniu u alhemików. A marchwi niema właściwie nigdzie, a mięsa dzika/jelenia są setki.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Pracujesz też nad modem?
Zaraz chwila. Do kogo było to pytanie?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Do Ciebie to było, bo tak się wypowiedziałeś.

0 użytkowników
Do góry