poza tym ja uważam, że dla nich to była dodatkowa reklama, jest to inna sytuacja,
Czy ty w ogole czytasz co ty pieprzysz? Wlasnie wrecz przeciwnie! To dla GoT była sytuacja szkodliwa bo ktoś, kto obejrzał wyciek już może nie chcieć obejrzeć tego w telewizji - co za tym idzie za to, że ktoś obejrzał wyciek twórcy nie dostaną pieniędzy, w przeciwieństwie jeżeli ktoś obejrzał w telewizji przy premierze odcinka.
Dla PB ta sytuacja w ogóle nie jest szkodliwa, bo nic nie stracili - sami mówili, że tego dodatku tak czy siak nie zrobią, sprawa jest stara a pliki niedokończone.
Już też nie wspomne o tym, że dużo popularniejsze gry jak na przykład seria Assassin's Creed zawsze tydzień przed premierą latała na torrentach bo została wykradziona z serwerów (tu - wykradziona a nie jak w przypadku sequela) co narażało na ogromne straty Ubisoft a jakoś też nikogo nie ciągali po sądach.
Znaczy ja nie mówie, że Piranie tego nie zrobią, że kogoś nie pozwą - wszak wielokrotnie udowodnili, że na fanów mają wyjebke i tak dalej, ale jeżeli to zrobią to będzie strzał nie w stope, nie w kolano a prosto w tętnice udową.
Ker, ale ja o tym właśnie mówię - przykład z GoT bezpośrednio narażał serial na straty, ogromne straty. Czytam sporo, na grupach i stronach i nie widziałem, aby ktoś miał otrzymać zarzuty, ale nawet jeśli jest to uzasadnione. Zupełna odwrotność sytuacji z piraniami.
A wyganiać to ty mnie możesz co najwyżej z telegrama.