Niedziałający sprint 7591 30

O temacie

Autor Kempix

Zaczęty 13.01.2017 roku

Wyświetleń 7591

Odpowiedzi 30

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Co ile to wywoływac?

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dobrze to jest? https://zapodaj.net/db2700a9e4652.png.html bo nie wyświetla paska :/

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
No bo jak go ukrywasz za pomocą funkcji Bar_Hide, to się nie dziw, że się nie wyświetla :pokerface: Mówiłem już żebyś sobie odpuścił pakiety skryptowe, jeśli nie ogarniasz jeszcze podstawowych skryptów.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Uhm... Czyli Ty wywołujesz StaminaBarLoop co klatkę. Problem w tym, że ma to być wywoływane RAZ, pod inicjacją LeGo i Ikarusa.

EDIT: Dodałem wpis do mojego tutka.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Że funkcja nie zawraca inta...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Tak to jest jak się bierze za coś bardziej skomplikowanego nie mając podstaw. Nawet niezbyt rozumiem co tutaj napisałeś. Dlaczego loop i definiowanie zakresu pasków są w dwóch oddzielnych funkcjach i jeszcze są od siebie niezależne (tzn. nie wywołujesz tej swojej drugiej - zbędnej - w loopie)? I co ma znaczyć ta ostatnia funkcja? Wartości w Bar_SetMax i Bar_SetValue to są kolejno maksymalna wartość paska i to, co definiuje wypełnienie paska. Na przykład wpisanie
Bar_SetMax(MyBar, hero.exp_next);oznacza, że maksymalną wartością paska będzie doświadczenie do następnego poziomu, a
Bar_SetValue(MyBar, hero.exp);że pasek będzie wypełniany na podstawie ilości doświadczenia postaci. Oczywiście pasek trzeba też zainicjować, bo sama się ta funkcja nie wywoła. Ale póki nie umiesz nawet go poprawnie stworzyć - nawet nie wiesz, co tworzysz - to możesz sobie darować zastanawianie się nad tym.
Tak w ogóle to stamina w Gothicu jako dynamiczna wartość nie istnieje, więc musiałbyś stworzyć też sam atrybut staminy.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No wiem wiem.. raczej będę się zajmować teraz czymś prostszym co do wytrzymalosci, paska itp. udało mi się to ogarnąć.
Sprint działa jak należy. Dzięki wszystkim za pomoc.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Może nie teraz ale na przyszłość to ci pomoże ogarnąć pasek, http://lego.worldofplayers.de/?Beispiele_Bars może i jest to po niemiecku ale google tłumacz i jazda.Jest tam gotowiec i wszystko wyjaśnione w prosty sposób.

Kempix

Kempix

Użytkownicy
posty171
Propsy12
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dzięki, ale paski już ogarnąłem :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry