Pulpity 610420 1795

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 20.07.2008 roku

Wyświetleń 610420

Odpowiedzi 1795

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Pulpit po dzisiejszej zabawie z rainmeterem :D
Spoiler

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Szczerze to hujowo. Nic nie pasuje do niczego i jest lipnie ;d

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Mój :-DD

Z jakiego pluginu do Rainmetera korzystasz?:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Pulpity
#1123 2013-01-20, 02:35(Ostatnia zmiana: 2013-01-20, 05:45)
Pulpit po dzisiejszej zabawie z rainmeterem :D
Spoiler
Szczerze to hujowo. Nic nie pasuje do niczego i jest lipnie ;d  
No, poszło w złą stronę. Zegarek widoczny tylko na pulpicie jest w chuj niepraktyczny, o czym szybko się przekonasz. Jak powiedział Buła, nic do niczego nie pasuje - kolorowe (kiepsko dobrane) ikonki programów na pasku (który na dobrą sprawę jest dolnym paskiem przesuniętym na górę), niekomponujący się z niczym zegar lampowy, znikąd wzięta Kuurisu... mogło to być lepiej zagospodarowane. Popracuj trochę nad dobraniem odpowiednich kolorów, być może zmianą tapety na jakąś inną Yuno. Moim zdaniem dodatki z Rainmetera najlepiej sprawdzają się po prawej stronie, ty niestety masz postać - główny plan swojej tapety, przez co wychodzi kupa - wszystko nałożone na siebie, a lewa strona jest dziwnie pusta.
Z tapetą wiem, że może być mordęga... z bólem zdjąłem jedną z nich -  http://themodders.org/index.php?topic=2756.msg1059190#msg1059190 - właśnie ze względu na to, że nie pasowała - ciężko było coś znaleźć, mało co mnie satysfakcjonowało, co przekładało się na zmianę tapety co parę dni :D  Teraz staram się jakoś dobierać tapety, ew. odpowiednio je modyfikować tak, by pasowały do rzeczy, których niestety zmienić nie mogę, ale by nadal wyglądało tak jakbym tego chciał. Ostatnio właśnie zmieniłem tapetę... tak by nadal pasowała do tego co ustawiłem wcześniej, jednocześnie ciesząc się wyglądem i psychopatycznymi oczkami.
(Masz już Buła, niech Ci będzie - tylko bez niezręcznych pytań :I)

Swoją drogą, daj rzucić okiem na swoją Mirandę. Dopiero zacząłeś z niej korzystać? Być może nie ma się czym chwalić, ale spoko... to moja miranda na przestrzeni lat :lol2:
Spoiler
2009[?]-2013[teraz]

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To już chyba ostatnia próba ogarnięcia pulpitu na jakiś czas.
Spoiler
Efekt ogólnie mi się podoba, no może ten kalendarz wyleci bo jakoś słabo pasuje do reszty.Z mirandy korzystam od 2 miesięcy(po tym jak padło mi AQQ), a skórka najprostsza z najprostrzych(SunGlass) ;p
Ostatnio właśnie zmieniłem tapetę... tak by nadal pasowała do tego co ustawiłem wcześniej, jednocześnie ciesząc się wyglądem i psychopatycznymi oczkami.
Wielki props :D

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aztek jest Twoim mentorem? :lol2:

Ja dzisiaj cały dzień spędziłem na szukaniu idealnego systemu pod mój nie najnowszy laptop i zrobieniu na nim w miare przejrzystego wyglądu. Na obecną chwilę wygląda tak:

Windows 8 z nakładkami (ten standardowy szablon jest wstrętny)

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
O co chodzi z tym polycount forum? Pokazuje ci ostatni post na wybranym forum(tutaj polycount) czy co?

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kanał RSS

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Sprowadza mnie na [strike]droge Innosa[/strike] dobrą strone ;p

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie on do mnie przychodził po skórki do windowsa, configi foobara i nakładki do rainmetera :lol2:

a skórka najprostsza z najprostrzych(SunGlass) ;p
I świetnie sprawdza się w połączeniu z rainmeterem :ok:

Ogółem sporo bym jeszcze zmienił (głównie te kolory czcionek ;_;), ale pulpity robi się dla siebie, nie dla forum : D

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
pulpity robi się dla siebie, nie dla forum  
Co?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co?
To, że nie będę mu dyktował jaki ma mieć pulpit.

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Spoiler
Spoiler

Spoiler
Odkryłem taki bajer, że można sobie nazywać kolumny z apkami, i jaram się strasznie
BTW Ghost Recon Future Soldier super zajebista gra. Sleeping dogs mi jakoś nie podchodzi. AC3 może być.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Pulpity
#1133 2013-01-24, 19:53(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 19:55)
Tak sobie wczoraj przeglądałem ten sklep windows 8 i doszedłemd o wniosku, że poza chromem nie ma tam żadnej sensownej aplikacji. Na hUJocie było spotkanie z typami z microsoftu i jarali się, że programów ciągle przybywa i szybko wyprzedzą androidy, a tutaj minęło tyle czasu a poza wesołą twórczością typu gra w butelkę czy imiennik na prawdę nic tam nie ma : |
90% aplikacji to takie: "ściągnę je tylko dlatego bo mogę je ściągnąć".

gothic1210
  • Gość
Ja miałem swoją 7 aktualizować za 70 zł, ale chyba już nie zdążę. Warto? Czy to tylko zbędny bajer?

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdyby to faktycznie był 'bajer' to pół biedy. Ale Płacisz 70zl za okrojenie Twojej siódemki :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najpierw 70zł za upgrade, potem 125 dolarów za downgrade :lol2:
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/6407495_460s.jpg

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak narzekacie na tą 8, a za parę lat będzie tak, że zaczniecie narzekać na kolejny system od MS, a 8 będzie najlepszym systemem ever
Z 7 też tak było, jak i z poprzednimi (oprócz Visty )

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Racja, wszyscy wielbili Millenium :ok:

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Pulpity
#1139 2013-01-24, 22:08(Ostatnia zmiana: 2013-01-24, 22:09)
Tak narzekacie na tą 8, a za parę lat będzie tak, że zaczniecie narzekać na kolejny system od MS, a 8 będzie najlepszym systemem ever
Z 7 też tak było, jak i z poprzednimi (oprócz Visty )
Jeśli MS nie zmieni swoich zjebanych idei to bardzo wątpię.
W ósemce nie podoba mi się najbardziej nie sam motyw zmian, zmiany były i będą. Nie mogę po prostu znieść, że ktoś mi mówi jak ma wyglądać mój system i nie daje mi prawie żadnych możliwości konfiguracji.
Nawet ich cały nowy ModernUI jest tak ograniczony, że nie można wybrać swoich kolorów (jaki problem zrobić coś takiego?) tylko wybrać z kilkunastu gotowych (z czego może z 4 są w ogóle godne spojrzenia). To samo z wyglądem okien, dobra, nowy styl jest szybszy i fajnie działa na laptopach, ale motyw usunięcia aero i wszystkich jego pozostałości (do tego stopnia, że nie można ich przywrócić nawet nieoficjalnym oprogramowaniem) jest totalną przesadą. MS argumentuje to tym, że nowy styl jest wydajniejszy i bardziej energooszczędny. Ok, zgadzam się, taki właśnie jest. Tylko co mi z wydajności i energooszczędności na PC gdzie dla komputera obciążenia OSu są tak niewielkie że właściwie różnica jest niezauważalna. To samo ze startem, nowy może jest ciekawy, ale odebranie możliwości przywrócenia starego jest solidnie posrane.
Czekam aż usuną wybór tapety, bo przecież oni lepiej wiedzą która pasuje do okienek.

0 użytkowników
Do góry