Pozycja przedmiotu na modelu postaci 3414 6

O temacie

Autor ucz_mnie

Zaczęty 29.12.2016 roku

Wyświetleń 3414

Odpowiedzi 6

ucz_mnie

ucz_mnie

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem polega na tym, że tarcza po założeniu na postać wisi poza w powietrzu, na poziomie głowy, moje pytanie brzmi; jak przesunąć tarczę na plecy?

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
W programie do 3d, którego używasz.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

ucz_mnie

ucz_mnie

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tego byłem się w stanie domyślić, problem przyszedł w momencie, kiedy importowałem tarczę do blendera ;d
Problem polega na tym, że nie mam pojęcia co teraz należy zrobić, do tej pory nigdy nawet nie uruchomiłem żadnego programu do grafiki 3D

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Zaimportuj jakąś broń, a potem swoją tarczę. Ustaw tarczę na pozycję broni i sprawdź jak to wygląda w grze, po czym dostosuj tak, aby było idealnie.

Dwie uwagi:
1. Weź broń, która nie ma obu boków takich samych, żeby lepiej było ci dopasować (np. Kordelas).
2. Usuń skompilowaną wersję Twojego modelu z _compiled.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Jeżeli w ogóle nie ogarniasz jak to zrobić w blenderze, użyj gmaxa i poradników czipa o zbrojach  (tak dla wprowadzenia w podstawy ruszania modelem) jak nie miecz to najlepiej gdybyś wczytał poprawnie ustawioną tarczę, zalezy czy robisz tarcze jako kuszę czy system pack, jak sp to masz nawet w zestawie animacji jedną tarczę :)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

ucz_mnie

ucz_mnie

Użytkownicy
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy robię to tak jak powinienem ale po ustawieniu tej tarczy w innym miejscu, exporcie i wczytaniu jej ponownie do blendera ta tarcza cały czas jest na pierwotnym miejscu.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
@ucz_mnie usuń jej skompilowany format z folderu meshes/compiled. Wtedy gothic ja skompiluje na pierwszym jej uzyciu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry