Pewien zły Mag 67257 209

O temacie

Autor

Zaczęty 19.07.2008 roku

Wyświetleń 67257

Odpowiedzi 209

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Pewien zły Mag
#180 2008-09-09, 15:21(Ostatnia zmiana: 2008-09-09, 15:22)
Spodobał mi się ten fragment:
Pewne go dnia był pewien mroczny mag wyglądał.jak mroczny ogień i twarzy nie było widać
Dalej, dalej w tym stylu.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Boskie, oby tak dalej  :D

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Bezimienny spytał się Roxa :Rox gdy bym do tarł tam do tej świątyni wziął  jego zbroje. co ty na to??Rox odpowiedział mu mądrze:Drogi przyjacielu by tam dotrzeć trzeba pięciu dzielnych wojowników którzy ci zaufają i pomogą ci na dobre i na złe.bezimienny zdziwieniem się spytał: Ale aż dlaczego pięciu i skąd ci ich wezmę??Rox odpowiedział : Słuchaj masz mnie i Gotha to juz jest nas razem trzech.Znam pewnych ludzi którzy ci pomogą .pewien dzielny wojownik imieniem Gorn ,dobry i miły mag studiując Inossa imieniem Milten,Pewien złodziej i znany smyczek do interesów Lares. Gdyż oni są zaufanymi moimi przyjaciółmi. Teraz będą twoimi przyjaciółmi.Powiedz mi czy jesteś gotowy na ta wyprawę.Ostrzegam cie ze na potkamy po drodze złych i dobrych ludzi długa wyprawa jesteś na pewno gotów?? Bezimienny odpowiedział:tak jestem gotów.Rox odpowiedział: Dobrze o pokarze ci miecz jest zwany  "Grzmot Inossa" tylko wybraniec możne go  nosić. Dotknij go moze miecz wyczuje w tobie moc lub osłabniesz jak go dotkniesz.Bezimienny pod chodzi nie pewnym krokiem.Gdy nagle wokół jego pojawiła się aura niebieska po dotknięciu miecza.Rox odpowiedział cały czas wiedziałem ze wybraniec.Bezimienny spytał:Dziwnie sie czuje.Rox odpowiedział:Powiem ci to ze jesteś wybrańcem miecz czekał 20 lat aż ty  dotknąwszy  tego miecza zostałeś wybrany na dzielnego wojownika z dawnych lat pewien wojownik Morgann.Bezimienny spytał:Czemu mnie nie kogoś innego??Rox odpowiedział:Gdy by bogowie dla ciebie nie byli przychylni juz dawno byś zginął od dwóch strażników sług złego maga.Przygotuj się wyruszamy długom drogę.Az  u złego maga .Mag za uwazył tego wieczora niebieska aurę ze swojej wieży. juz wiedział co ma robic. C.D.N

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

Pewien zły Mag
#183 2008-11-08, 23:43(Ostatnia zmiana: 2008-11-08, 23:43)
Bezimienny spytał:Dziwnie sie czuje.
:lol2:

zostałeś wybrany na dzielnego wojownika z dawnych lat
Podróże w czasie! Rox był naprawdę potężny! :D

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: XLukasGX link=topic=2746.msg36783#msg36783 date=Nov 9 2008, 00:24\'
smyczek do interesów
Znaczy, że smyrał ludziom po interesach? :D  Uuu, na miejscu Bezia nie zostawałbym z nim sam na sam.
Cytat: Pietrek link=topic=2746.msg36784#msg36783 date=Nov 9 2008, 00:43\'
Rox był naprawdę potężny! :D
A jak!  :lol2:

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zły mag zaczął rozmyślać cała noc.Wpadł na pomysł,Głośno mówiąc:Zajdę im drogę złoże mu propozycje temu wybrańcowi.Pewnego ranka Bezimiennemu znów się przyśniło jakis mag podejdzie do nich. w tym czsie budzi go
Rox.bezimienny wstał  powiedział mu o śnie: Wiesz Rox jakiś mag do nas podejdzie.Rox z dziwieniem spytał :jak wyglądał??Bezimienny odpowiedział nie wiem widziałem twarzy maił dziwna szatę złotą.Rox myśli kto może mieć tak szatę dobra idziemy nie mam czasu  ubieraj się pewna świątynie  czeka na nas do odwiedzenia.jak Bezimienny ubiera zbroje .wchodzi do pokoju Goth.Goth mówi:  co gotowi do drogi?? .Rox: tak.Gdy wychodzą zatrzymuje ich strażnik:a wy gdzie idziecie Goth.Goth mówi: idziemy na cel misji by wydostać się z tej koloni.Strażnik poszedł już więcej go nie było.Gdy tak szli doszli za do kanionu stanęli.tam przysiedli zrobili mały odpoczynek .Za czeli rozmawiać Goth ?? spytał bezimienny .Goth:tak Bezimienny: mam pytanie co zrobisz jak wyjdziesz kolni to wiem chcesz się zmącić na króla a późnej.Chce ja zostanę doradcą Lee a on che zostać królem po jego śmierci.I ruszali w drogę gdy dochodzą do świątyni wychodzi im na przeciw mag.Bezimienny: to ten ze snu!!Był to zły mag który ukradł ze świątyni szatę.Mag odpowiedział.No proszę kogo ja tu widzę Rox Goth i nasz wybraniec.Rox w nerwach Czego tu chcesz  dodatku ukradłeś szatę maga potężnego.zły mag Spokojnie Rox ja tu tylko w pokojowych zamiarach jak bym chciał to bym was mógł już zabić .ale ja mam propozycje do  wybrańca .Rox mówi nie słuchaj go ja od lat byłem u niego na naukach dawno on tylko chce zniszczyć kolonie w dodatku pracuje dla beliara.Zły mag spogląda na wybrańca.Powiedz mi dlaczego moi ludzie nie mogli cie zbić.Bezmienny. odpowiedział nie wiem sam się zastawiam.Zly mag odpowiada dobrze dam ci propozycje powiem ci powiem ci tajemnicy co Rox ci nie powiedział .Rox nerwowy nie słucha go to szaleniec dodatku kłamca.Goth odpowiedział odejdź.Zły mag ty Goth wiesz dał bym rade cie zbić gdyby nie wybraniec to byś już zginął. to wybrańcze powiem ci tak oni tez tego chcą cie, ja tylko che miecz ale ci powiem prawdę Rox chce zrobić rywułą 13 magów którym teraz trzymasz miecz on jest do tego tylko ten miecz może cie zrobi dobrym lub złym wojownikiem.Dodatku bogowie są ci przychylni razem byśmy podbili świat wiesz po co Idze do tej świątyni  gdyż chce zniszczyć miecz anie dać ci potęgę ty masz moc bez tego miecza ale jak on zniszczy ten miecz nie będzie można utworzyć rytuału.bezimienny z zdesperowany nie wie komu wierzyć.C.D.N

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Mistrzu budowania napięcia, cesarzu dramaturgii, poeto słowa pisanego, panie mój.

Powróciłeś. :lol:

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wrócił z powrotem. *

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Pietrek link=topic=2746.msg86992#msg86992 date=Mar 16 2010, 12:34 AM\'
Wrócił z powrotem. *
Nie, to forum czekało na niego do odwiedzenia :P  
Sława, Lukas! :huh:

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Powrót legendy po latach  :D  

jaram się budową zdań typu: głośno mówiąc, szatę złotą, maga potężnego

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już dwa lata minęły?  ^_^   Powrót w świetnym stylu, opowiadanie fantastyczne  :D

luszczak

luszczak

Użytkownicy
posty122
Propsy9
  • Użytkownicy

luszczak

Pewien zły Mag
#191 2010-03-16, 17:50(Ostatnia zmiana: 2010-03-16, 18:14)
Opwiadanie ciekawe, z ujmującymi dialogami bohaterów, jeśli można to tak nazwać.
Ale znalazłem jeden błąd po literce "N" powinna być kropka. :D  
C.D.N

Powrót legendy po latach
Jak Chuck Noris w filmie "Zaginiony w Akcji"

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Pewien zły Mag
#192 2010-03-16, 17:55(Ostatnia zmiana: 2010-03-16, 17:56)
naprawde dobre opowiadanie. epickie i z nutka tajemnicy. jestes mistrzem pisania dramatycznych i niepozbawionych emocji scen, w ktorych nadrzedna role graja nietuzinkowe, utrzymane w gothickowej konwencji dialogi. konstrukcja zdan doslownie powala mnie na kolana, pisz dalej. osiagnales juz wszystko, co mozna osiagnac, jestes absolutnym mistrzem.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Fajne jest to narastające napięcie i dynamizm, gdy pod koniec pod naporem akcji tracimy wątek starając się w napięciu poznać dalszą część historii a tu... koniec. Zakończenie godne najlepszych odcinków Prison Break.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
chcesz się zmącić na króla

:D  Rządzisz!!

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
ma ktoś może treść oryginału?

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Masakra. A jak przysiadali wtedy na chwile, to kupę chyba Rox zrobił nie?

Tak sobie myślę. Może by do CZ easter egga wrzucić, hę? Co ty na to Lukas? Dodamy Złego Maga i twoje dialogi.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
o ile wiem orc ma zgodę lukasa na wykorzystanie złego maga w czas zapłaty już od dawna :D

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
możecie zrobić jestem pozwalam wam :D  macie moja zgodę

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a masz może poprzednie części opowiadania bo w tym temacie ich nie ma?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry