Pewien zły Mag 64163 209

O temacie

Autor

Zaczęty 19.07.2008 roku

Wyświetleń 64163

Odpowiedzi 209

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Pewien zły Mag
#120 2008-08-22, 22:18(Ostatnia zmiana: 2008-08-22, 22:19)
Kiedy czytam to opowiadanie... Czuję moc! Czuję, jak całe piękno tej opowieści spływa na mnie... Czuję, że mogę robić wspaniałe rzeczy, albo czuję się jak piórko i trzymam miecz, jak kij... To wspaniałe uczucie. Ta niesamowita aura, tajemniczość... Wy też to czujecie?

Łączmy się fani "Pewnego złego maga"!

CZY JESTEŚCIE GOTOWI ABY PRZYJĄĆ WIARĘ W PEWNEGO ZŁEGO MAGA?

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Cytat: Dekster XVII link=topic=2746.msg29130#msg29130 date=Aug 22 2008, 20:18\'
Kiedy czytam to opowiadanie... Czuję moc! Czuję, jak całe piękno tej opowieści spływa na mnie... Czuję, że mogę robić wspaniałe rzeczy, albo czuję się jak piórko i trzymam miecz, jak kij... To wspaniałe uczucie. Ta niesamowita aura, tajemniczość... Wy też to czujecie?

Tak jak też to czuję!! Mistrzu lukasie, pozwól nam się pławić w twojej sławie i twórz dalej opowiadanie o "pewnym złym magu" na naszym skromnym forum! My nic nie warci nie jesteśmy nawet razem wzięci tak błyskotliwi i tak uzdolnieni tak jak ty!

Strickland

Strickland

Użytkownicy
posty34
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: Dekster XVII link=topic=2746.msg29130#msg29130 date=Aug 22 2008, 22:18\'

O tak, też to czuję!

Zrobię wszystko dla tego opowiadania, nawet mogę czyścić wychodek PEWNEGO ZŁEGO MAGA xD.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Lukas, nie przejmuj się opiniami krytyków. Drobne błędy językowe, nawet jeśli występują to dodają jedynie napięcia i grozy. Nie musisz nic poprawiać.

Gregas

Gregas

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opowiadanie nie jest takie sensacyjne - nie będę gadał tak jak inni, może i to jest rozbrajająco głupie ale raczej ciągnięcie tego dalej jest czystym idiotyzmem. Starczyłby sam początek, a bezinteresowne robienie z siebie pośmiewiska jest chore.

Zmień avatar bo się długo wczytuje: 750 x 600. Świetnie..

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Cytat: XLukasGX link=topic=2746.msg29081#msg29081 date=Aug 22 2008, 19:06\'
...Nie bądź taki pewny walczyłem kiedyś w oddziałach królewskich jako dowódca prawej flanki.Jeszcze pamiętam jak Lee walczył i dobrze kierował działami to był najlepszy dowódca i wybitny strateg...

To ja już wiem skąd ten quest w NO z zielskiem, skoro Lee tak dobrze kierował #msgote author=XLukasGX link=topic=2746.msg29081#msg29081 date=Aug 22 2008, 19:06\']...Nie bądź taki pewny walczyłem kiedyś w oddziałach królewskich jako dowódca prawej flanki.Jeszcze pamiętam jak Lee walczył i dobrze kierował działami to był najlepszy dowódca i wybitny strateg...[/quote]

To ja już wiem skąd ten quest w NO z zielskiem, skoro Lee tak dobrze kierował działami#msgote author=XLukasGX link=topic=2746.msg29081#msg29081 date=Aug 22 2008, 19:06\']...Nie bądź taki pewny walczyłem kiedyś w oddziałach królewskich jako dowódca prawej flanki.Jeszcze pamiętam jak Lee walczył i dobrze kierował działami to był najlepszy dowódca i wybitny strateg...[/quote]

To ja już wiem skąd ten quest w NO z zielskiem, skoro Lee tak dobrze kierował  to pewnie przymykał oko na bakanie najemników.

Tekst jest naprawdę oryginalny, nie sposób ogarnąć rozumem tego co robisz ze słowami i całymi zdaniami...

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Basior
  • Gość
Ta opowieść POWINNA być KOMERCYJNA!!! Nie wiem jak to napisać... nie ma takich przycisków na mojej klawiaturze a jak bym miał wyrazić to słowami to bym miał gorszy dylemat. Tej opowieści nie da się opisać na klawiaturze i wyrazić słowami. Nieskończona liczba/10

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Pewien zły Mag
#127 2008-08-24, 20:52(Ostatnia zmiana: 2008-08-24, 20:53)
[quote author=Gregas link=topic=2746.msg29238#msg29238 date=1219603924się na samym opowiadaniu i nie omawiajmy kwestii czyjejś inteligencji. Niektórzy się za bardzo poczuli i czują się lepsi nie wiadomo z jakiego powodu. Żenada, jak chcecie się dowartościować dzieciaki to won na inne forum. Myślisz że napisanie takiego dzieła nie wymaga talentu, pracy i pomysłu? Wolę bardzo kreatywną i pomysłową grę słów oraz z pozoru nudną opowieść ubraną w ciekawą i z pozoru głupią budową zdań niżeli kolejne "ambitne" opowiadanie fantasty 14 letniego gówniarza z trądzikiem, który uważa się za mądrego. Trochę dystansu panie "Rozum Ponad Materią".

Znag
  • Gość
A ty znowu z dzieciakami i 14-letnimi gówniarzami.Tu ważny jest rozum , a nie wiek.A iteligencja z wiekiem nie zawsze idą w parze.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Z tym że mentalność, inteligencja i tym podobne zazwyczaj idą w parze z wiekiem, pomijając drobne odstępstwa. Jak piszę że ktoś jest gimbusem to głównie mam na myśli jego zachowanie a nie wiek, to chyba oczywiste. Możesz i mieć 30 lat, jeśli mentalnie utknąłeś w gimnazjum to jesteś dla mnie gówniarzem. Wiek i ilość włosów na jajach nie ma nic do rzeczy.

Gregas

Gregas

Użytkownicy
posty44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jasne! Interesująco jest powtarzać podobne posty do kolejnych części opowiadań (nic nie wnoszące?). Najwidoczniej Ty myślisz według schematu: "Tyle osób tu pisze to i ja to zrobię, a jak ktoś będzie miał odmienne zdanie to mu wkleję jakiś gotowiec z neta."
Niektórzy się za bardzo poczuli i czują się lepsi nie wiadomo z jakiego powodu.
Masz na myśli, że czuję się lepszy bo napisałem coś innego?
Wolę bardzo kreatywną i pomysłową grę słów oraz z pozoru nudną opowieść ubraną w ciekawą i z pozoru głupią budową zdań niżeli kolejne "ambitne" opowiadanie fantasty 14 letniego gówniarza z trądzikiem, który uważa się za mądrego.
Proszę bardzo. Czy ktoś Ci broni czytać jakiekolwiek opowiadania? Bezpodstawnie wiążesz to ze mną, wymyślasz jakieś opisy które pozwalają ci się skryć. Nie znasz mnie, nie widziałeś co ty o mnie wiesz? Piszesz tylko jakie to są inne osoby, spójrz może na siebie i sprawdź czy nie widzisz tam tego "14 letniego gówniarza". Może trochę przyhamuj bo i tak mam wyjebane na twoje opinie.

Gregas

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
(nic nie wnoszące?).

A czego ty byś oczekiwał skoro całe te odpowiadanie to prawdopodobnie świadoma parodia i żart, pisane w unikalnym stylu. Może ludzie mają na to patrzeć przez pryzmat wielkiej pomyłki i porównywać do "dobrych" opowiadań z tego działu, bądź jak ty: przez pryzmat autora który "robi z siebie pośmiewisko"? Jaka kolwiek konstruktywna dyskusja na temat Złego Maga nie ma sensu. Albo cię to śmieszy i bawisz się z nami, albo wypierdalasz roztrzaskiwać sobie pięści gdzie indziej, bo takich smętaczy nie potrzebujemy. Do czego niby mają zmierzać krytyczne uwagi w tym temacie, wniosą one tyle co reszta postów.

Masz na myśli, że czuję się lepszy bo napisałem coś innego?

Uważam to samo co w przypadku Diegomira. Próbujecie go nazwać idiotą oraz zarzucacie robienie z siebie pośmiewiska, zamiast skupić się na dziele a nie kwestionować inteligencję autora czy inne cechy. Co was to obchodzi kto to napisał i jaki miał powód, ważne że jest kreatywne i ciekawe. Jeśli nie umiecie się do tego zdystansować to już wasz problem i waszej płytkiej wyobraźni.

Nie znasz mnie, nie widziałeś co ty o mnie wiesz?

Podsumowując wszystko co napisałeś pamiętaj że działa to również w obydwie strony.

Pewien Zły Mag>reszta odpowiadań z tego forum

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Cholera...

To tak jak ludzie wyzywający Kononowicza od skurwieli etc... Ludzie, co wam pan Krzysztof zrobił? To, że nieudolnie prowadził kampanię, świadczy tylko że nie jest człowiekiem który dobrze sobie radzi w mediach. Ale sam jego cel itd. był naprawdę wielki... A skryte za zasłoną "beznadziejności".

Tutaj jest podobnie. To opowiadanie to naprawdę arcydzieło. Mówię szczerze, mimo że niekiedy tutaj ostro ironizujemy.

<a href="
https://www.youtube.com/watch?v=gsxsnEYFVpY
" target="_blank">Ekranizacja przewspaniałej, bestsellerowej powieści  Mistrza XLukasaGX20 - "Pewien zły mag, co chce zniszczyc kolonie i świat" - trailer</a>

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Thoro link=topic=2746.msg29574#msg29574 date=Aug 25 2008, 12:55\'
ważne że jest kreatywne i ciekawe.
Tak. Opowiadanie na prawdę kreatywne i ciekawe. Widząc ten komentarz zastanawiam się Thoro, czy w ogóle je czytałeś. Może jednak w takim razie przeprowadzisz kampanię rekalmową na rzecz autora oraz wypostulujesz o wydanie opowiadania w np. Nowej Fantastyce?

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty454
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Heh, zdaje się, że niektórzy traktują te opowiadania zbyt poważnie.
Myślisz że napisanie takiego dzieła nie wymaga talentu, pracy i pomysłu?
Talentu nie. Pomysł też nie jest nowatorski. Wkład pracy, trochę zapewne.
Trochę to przypomina zachwyt nad obrazami abstrakcjonistycznymi. Ludzie nie znający się na sztuce dopatrują się tam różnych symboli. Tyle, że tu robią sobie przy tym niezłe zjazdy. No i co? Źle przez to jest?
To opowiadanie to naprawdę arcydzieło. Mówię szczerze, mimo że niekiedy tutaj ostro ironizujemy
Arcydzieło? Czysta abstrakcja. A ironizować się nie bójmy. Właśnie dzięki ironii ten utwór Lukasa tak wspaniały jest. Bez waszego zainteresowania i żartów... Zresztą pomyślcie. To może działać w obie strony i np. Lukas z kumplami nabija się z komentów fanów swej tfurczości.

Co was to obchodzi kto to napisał i jaki miał powód, ważne że jest kreatywne i ciekawe.
Taa kreatywne i ciekawe to są nawet klocki w toalecie jak ktoś ma wyobraźnię.
Thoro, piszesz najpierw o zachowaniu dystansu, a teraz walisz ni z gruchy, a pietruchy, że opowiadanie to dzieło genialne. Ludzie! Nie bierzta tego tekstu tak poważnie.  I nie ma się co burzyć. Fajnie w końcu zrobić sobie zjazdy z głupiego tekstu. No nie mam racji?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
To może działać w obie strony i np. Lukas z kumplami nabija się z komentów fanów swej tfurczości.

I czy ktoś jest z tego powodu pokrzywdzony? Wszyscy są zadowoleni.

Jeśli chodzi o uwagi opinie Ogrodnika i Gofera w stosunku do kreatywności to nadal to podtrzymuje. W stosunku do większości tekstów z tego działu te opowiadanie to faktycznie arcydzieło :D .

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Trzeba nabrać dystansu i nie obrażać się, bo ktoś sobie robi głupawe opowiadanie, a ludziom się to podoba. Jeżeli masz jakieś problemy z tym, to zachowaj to dla siebie. Nie wskazuję nikogo konkretnego jakby co :D . Mi osobiście to się podoba i nie jest to żart :| .

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: SerindrackWielki link=topic=2746.msg29576#msg29576 date=Aug 25 2008, 15:03\'
To tak jak ludzie wyzywający Kononowicza od skurwieli etc... Ludzie, co wam pan Krzysztof zrobił? To, że nieudolnie prowadził kampanię, świadczy tylko że nie jest człowiekiem który dobrze sobie radzi w mediach. Ale sam jego cel itd. był naprawdę wielki... A skryte za zasłoną "beznadziejności".
Popieram. Właśnie brakowało mi takiego skojarzenia, i teraz już jest! Dzięki Serindrack.

Opowiadanie jest świetne. Błędy ortograficzne popełniane są celowo, toteż nie podlegają ogólnemu potępieniu. W pierwszej części błędy nie były oczywiście celowo generowane, o czym można przekonać się chociażby przeglądając inne posty Lukasa. Myślę jednak, że pierwsza część Pewnego Złego Maga została zrazu przyjęta zupełnie jak pierwszy Paragraf 22 Josepha Hellera. Totalne odrzucenie, oburzeni są krytycy, a nawet zwykli grafomani. Za to po częściowym opamiętaniu się nadzwyczaj ciepłe przyjęcie.

W filmach także jest pewna różnica między gniotem klasycznym z niskim, a mimo to niewykorzystanym budżetem a całkowicie rewolucyjnym i - o dziwo! - podziwianym kiczem Uwe Bolla, nie? :D

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

SerindrackWielki

SerindrackWielki

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Napiszmy balladę opiewającą wspaniałość, chwałę, historię, wzloty i upadki Pewnego Złego Maga Co Chce Zniszczyć Kolonię I Świat!

Wydajmy koszulki, naklejki, kubki! Tak!

<a href="
https://www.youtube.com/watch?v=gsxsnEYFVpY
" target="_blank">Ekranizacja przewspaniałej, bestsellerowej powieści  Mistrza XLukasaGX20 - "Pewien zły mag, co chce zniszczyc kolonie i świat" - trailer</a>

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Pewien zły Mag
#139 2008-08-26, 00:43(Ostatnia zmiana: 2008-08-26, 01:03)
Gregas opowiadanie ci się nie podoba - nie czytaj. Mnie szczerze mówiąc to opowieści "Złego maga" już znudziło dośc dawno i mnie nie bawi ale są na tym forum osoby którym to się podoba więc nie widzę powodów by opowiadanie nie miało byc kontynuowane, mam nadzieję że XLucasGX przez krytykę niektórych "samolubów" nie zakończy pisac dalszych części.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry