Witam serdecznie.
Zwracam się tutaj, gdyż mam pewien problem z poniekąd wczytaniem mapy lekko przerobionej w spacerze. Między innymi chodzi o to że kiedy wczytuje plik. NewWorld.zen to wszystko działa, ide w miejsce gdzie edytuje pewne rzeczy. A tak właściwie usuwam, niepotrzebne Voby. Kiedy kończę prace, wszystko zapisuje i tutaj pojawia się mój problem. Gdyż edytowaną mapkę khorinis chce aby działała na pewny serwerze Gothic Multiplayerem, jednak po zamianie/podmianie plików, nic się nie zmienia. Wczytuje się podstawowa mapka bez żadnych zmian.
A zatem przejdę może do tego co zrobiłem.
Z początku usunąłem niepotrzebne voby, zapisałem plik w formacie .Zen w folderze: Work/Data/Worlds/... jako NewWorld_01.zen. Następnie usunąłem orginalną mapę i zmieniłem nazwę tej edytowanej na NewWorld.zen tak jak powinna mieć podstawowa. Do tego zmieniłem jeszcze nazwę pliku Worlds.vdf dodając .disabled. Potem kiedy wchodzę na serwer, nic się nie zmienia. Jest tak jak w podstawowej mapie Khorinis.
Nie wiem czy zrobiłem coś źle czy czegoś nie zrobiłem. Tak więc proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Z góry dziękuje za odpowiedzi.