[Problem]Edytowana mapka z Spacera. 1942 4

O temacie

Autor Aldan27

Zaczęty 4.12.2016 roku

Wyświetleń 1942

Odpowiedzi 4

Aldan27

Aldan27

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.

Zwracam się tutaj, gdyż mam pewien problem z poniekąd wczytaniem mapy lekko przerobionej w spacerze. Między innymi chodzi o to że kiedy wczytuje plik. NewWorld.zen to wszystko działa, ide w miejsce gdzie edytuje pewne rzeczy. A tak właściwie usuwam, niepotrzebne Voby. Kiedy kończę prace, wszystko zapisuje i tutaj pojawia się mój problem. Gdyż edytowaną mapkę khorinis chce aby działała na pewny serwerze Gothic Multiplayerem, jednak po zamianie/podmianie plików, nic się nie zmienia. Wczytuje się podstawowa mapka bez żadnych zmian.

A zatem przejdę może do tego co zrobiłem.

Z początku usunąłem niepotrzebne voby, zapisałem plik w formacie .Zen w folderze: Work/Data/Worlds/... jako NewWorld_01.zen. Następnie usunąłem orginalną mapę i zmieniłem nazwę tej edytowanej na NewWorld.zen tak jak powinna mieć podstawowa. Do tego zmieniłem jeszcze nazwę pliku Worlds.vdf dodając .disabled. Potem kiedy wchodzę na serwer, nic się nie zmienia. Jest tak jak w podstawowej mapie Khorinis.

Nie wiem czy zrobiłem coś źle czy czegoś nie zrobiłem. Tak więc proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Z góry dziękuje za odpowiedzi. :)

Pan.L

Pan.L

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aby wszystko poprawnie działało zrób to w inny sposób. Folder system plik gothicgame wyszukujesz frazę worlds odnajdujesz linijkę odpowiedzialną za świat i następnie zmieniasz tam nazwę mapy na swoją. Czyli zastępujesz NewWorld.zen na NewWorld_01.zen następnie odpalasz gothic starter i zaznaczasz opcje reparse scripts. Odpalasz grę i wczyta Ci się twoja edytowana mapa.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Usuń plik Worlds_addon.vdf i Worlds.vdf z folderu Gothic2/Data

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Skoro chodzi tylko o serwer to nazwij zen np MyWorld.zen i w plikach serwerowych wpisz taki świat, chodzi o to że czyta ci świat z paczek orginalny, a jeśli dasz swoją nazwę to wczyta ci twój, najprościej i najszybciej.

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Aldan27

Aldan27

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuje za odpowiedzi, problem został rozwiązany. Jednak mam kolejny a jest nim odpowiednie ustawianie oświetlenia. ;(. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi wyjaśnił, jak to działa lub podał odnośnik do odpowiedniego poradnika. Mam tu na myśli oświetlenie typu że VOB'a pochodni daje i jak chce dać VOBlight nie wiem co gdzie ustawić i jak aby świeciło obszarowo :(. Więc będę wdzięczny za pomoc.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry