Ja odpaliłem dopiero niedawno 1.4.7, więc jestem na 2 rozdziale, ale nie licząc niewielkich przekłamań grafiki (np. w lesie za Starym Obozem nieopodal cieniostwora i na bagnach z wężami błotnymi), to z większych bugów do tej pory były chyba tylko 2. Platforma-widmo w kopalni nad pomieszczeniem z kołem zębatym i w zadaniu Szkodnik-Magik kiedy w momencie prowadzenia dialogu z Orikiem zaczyna naparzać w niego Golem, a on stoi bez ruchu i tak bez końca, ja natomiast mogę przeszukać i zabrać rzeczy martwemu magikowi, ale znika mój znacznik żywotności i od tego momentu nie mogę wejść w żadne statystyki czy ekwipunek, bo przestają reagować klawisze. Być może jest opcja, że jak zaatakuje i ubiję golema, to wszystko wraca do normy, ja niestety na moim poziomie nie byłem w stanie dać mu rady i jedynym wyjściem na obejście tego było tak się ustawić do dialogu z Orkiem, żeby to mnie zaatakował Golem, szybko skończyć dialog z Orikiem i zacząć unikać lodowych ataków Golema zanim mnie wykończy, a w tym momencie Orik go ubija.
Buga miałem też w zadaniu Mapa Dla Ratforda, otóż miałem to w kwestiach dialogowych tylko raz, na początku gry gdy szedłem z Placu Wymian i mapy oczywiście jeszcze nie miałem, później już nigdy ta opcja się nie pojawiła pomimo tego, że mapę miałem praktycznie cały czas i to nie jedną.
Jeszcze jedna dziwna rzecz dotyczy Gor na Lina siedzącego w karczmie, nie miałem na niego żadnego zlecenia, przy próbach zagadania nie miałem żadnych opcji dialogowych oprócz "koniec" zdaje się, a w pewnym momencie jak spróbowałem zagadać po raz n-ty, to pojawiła się u mnie opcja "Mam dla ciebie bandaż" i następnie "Chodź za mną"

na czuja zaprowadziłem do do Obozu Bractwa, przed bramą uaktywnił się mówiąc coś o tym że poznaje to miejsce i to jego miasto oraz że idzie do ojca. Dopiero po tym dostałem to zlecenie od któregoś z Ball'ów i miałem od ręki wykonane po wymianie dialogów z jednym i drugim bez ruszania się z miejsca