Might&Magiki 3850 12

O temacie

Autor Fareus

Zaczęty 23.05.2016 roku

Wyświetleń 3850

Odpowiedzi 12

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ostatnio postanowiłem, że przejdę sobie sobie tę serię, w Heroesy już trochę przegrałem. Dlatego mam kilka zapytań, czy starsze części są grywalne, ile czasu mniej więcej idzie na jedną część i czy można kupić gdzieś wszystkie części, po jak najmniejszej cenie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
te? https://www.gog.com/game/might_and_magic_6_limited_edition

4 części za 75 złotych do przemyślenia jak torrentów nie będzie xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ostatnio postanowiłem, że przejdę sobie sobie tę serię, w Heroesy już trochę przegrałem. Dlatego mam kilka zapytań, czy starsze części są grywalne, ile czasu mniej więcej idzie na jedną część i czy można kupić gdzieś wszystkie części, po jak najmniejszej cenie.
Patrząc na ss i rok wydania, to śmiem wątpić że są grywalne xd  Ale te najnowsze części możesz spróbować, nie licząc 10 to ostatnia cześć wyszła w 2002, więc wyszła w tym okresie co gothic 1. Generalnie grywalne crpg zaczynają się od 1998 w górę.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Patrząc na ss i rok wydania, to śmiem wątpić że są grywalne xd  Ale te najnowsze części możesz spróbować, nie licząc 10 to ostatnia cześć wyszła w 2002, więc wyszła w tym okresie co gothic 1. Generalnie grywalne crpg zaczynają się od 1998 w górę.

nie grałeś i śmiesz wątpić, co to za kurwa opinia xD

biblia wydana 2500 lat temu ma według tej logiki zerową wiarygodność historyczną i faktologiczną

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
@Mac Dun czy ja wiem. Te sprzed 98 nie wyglądają najgorzej.

te? https://www.gog.com/game/might_and_magic_6_limited_edition

4 części za 75 złotych do przemyślenia jak torrentów nie będzie xD

Ta. Przydałoby się jeszcze gdzieś znaleźć wcześniejsze części, na Gogu nie ma, spróbuję poszukać na własną rękę.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
wcześniejszych nie kojarzę, pamiętam że grałem od 6.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja grałem i ukończyłem "ósemkę". Było to chyba jeszcze przed tym nim pierwszy raz zagrałem w Gothica, czyli jakieś 12 lat temu. :) Grę wspominam całkiem miło, fajne jest to, że normalnie chodzimy po świecie, a nie po węzłach jak w Legend of Grimrock na przykład. Naturalnie wg mnie gra się mocno postarzała, ale i tak planuję zagrać kiedyś w "siódemkę".

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja grałem i ukończyłem "ósemkę". Było to chyba jeszcze przed tym nim pierwszy raz zagrałem w Gothica, czyli jakieś 12 lat temu. :) Grę wspominam całkiem miło, fajne jest to, że normalnie chodzimy po świecie, a nie po węzłach jak w Legend of Grimrock na przykład. Naturalnie wg mnie gra się mocno postarzała, ale i tak planuję zagrać kiedyś w "siódemkę".
@sebogothic  Jak tam wyglądają questy poboczne? Jakieś zwyczajne mmorpg questy czy bardziej mają głębie? Ciekaw też jestem, jak wygląda tam zwiedzanie świata i walka do dialogów, i questów,czy jak w rpg action że walka i zwiedzanie świata to większość czasu?  Dialogi na całkiem dobrym poziomie?

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Większość zadań pobocznych raczej przeciętna, ale na pewno nie jest to poziom MMORPGów.

W części szóstej bardzo irytowały mnie ekrany postaci i wnętrz, o wiele gorsze od siódemki i ósemki.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Mac Dun - Gry z serii M&M wywodzą się z dungeon crawlerów, więc te gry główny nacisk kładą na walkę oraz eksplorację. Dialogi nie są zbyt rozbudowane, a zadania to raczej standard. Walka polega głównie na klikani ciągle jednego albo dwóch przycisków. Członków drużyny jest kilku i obrażenia zadają kolejno po sobie, więc jest pewna turowość.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Osobiście jak ktoś lubi takie klimaty to polecam Legend of Grimrock 1 i 2. Świetne gry.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Tak a propos might and magików, zna ktoś gierki w podobnej w stylistycę, nie licząc wcześniej wymienionego 'Legend of Grimrock'? Ja sam znalazłem kiedyś Betrayal at Krondor.
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2390

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Znalazłem ofertę na m&m od 1 do 6.
http://allegro.pl/might-magic-1-to-6-collection-uplay-key-auto-i6266329526.html
Nie wiem tylko ma jakiej zasadzie działa Uplay, to coś takiego jak steam?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry