startup 2334 4

O temacie

Autor Suabyak

Zaczęty 21.04.2016 roku

Wyświetleń 2334

Odpowiedzi 4

Suabyak

Suabyak

Użytkownicy
posty41
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Elo elo 302 chciałbym abyście mi wyjaśnili czym jest startup.d jedyne co o nim wiem to to że insert'uje wszystkie przedmioty i npc'e na danym świecie tylko jak pisać do niego to aby działało na nowym świecie? Tam są jakieś test level'e i takie rzeczy o które głownie mi chodzi : func void STARTUP_ADDON_PART_ADANOSTEMPLE_01 () co to jest a raczej jak to ustalać?
Lecz wystarczy mi powiedzieć jak zedytować aby właśnie na nowym świecie działało.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Startup to po prostu funkcja wywołująca się tylko raz w trakcie wczytywanie świata w celu umieszczenia w nim npc, przedmiotów i wywołania pewnych funkcji. Twórcy tworzyli każdy świat składający się z części, które następnie połączyli. STARTUP_ADDON_PART_ADANOSTEMPLE_01 to nazwa części Jarkendaru, a dokładnie świątyni Adanosa. Żeby było łatwiej umieszczać konkretnych npc w odpowiednich miejscach, podzielili także startup na części, które potem są wszystkie wywoływane w funkcji STARTUP_ADDONWORLD. Funkcje INIT natomiast wywołują się za każdym razem, gdy zostanie wczytany świat, w tym także po wczytaniu zapisu.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Suabyak

Suabyak

Użytkownicy
posty41
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A teraz chciałbym się dowiedzieć jak go edytować np.

Do mapy "Mapa" dodać jakiegoś moba.

Ps. potrafie dodawać moby do zwykłego świata ale do takiego ("mapa") bym nie ymiał.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wystarczy zajrzeć do poradników...
http://themodders.org/index.php?topic=73.0

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Suabyak

Suabyak

Użytkownicy
posty41
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dzieki Splash leci props i do zamkniecia :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry