Wyświetlanie napisu cały czas 7803 20

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 21.04.2016 roku

Wyświetleń 7803

Odpowiedzi 20

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Siemanko :D Otóż bez zbędnego wstępu chodzi mi o to jak można zrobić aby napis wyświetlał się cały czas w lewym rogu ekranu??? Oczywiście skrypcik gotowy mam, tylko dlaczego int zawsze mi się powiela (było chyba ze 100x 0%) xD
Skrypcik wygląda tak:
var string msg;
msg = ConcatStrings (msg,IntToString(tajemnica));
msg = ConcatStrings (msg,"%");
PrintScreen("Nie interesuj SIĘ :F :",x_pos,y_pos,"FONT_OLD_10_WHITE.tga",1);
PrintScreen(msg,x_pos,y_pos + 2,"FONT_OLD_10_WHITE.tga",1);

func void PrintS_Init(){
if(Debug_Prints){
Print_tajemnica(1,15);

Wywoływany co 1s przez FF.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
To ja bez zbędnego pierdolenia powiem :F

Ustawiasz Frame Functions na np. 1 sekundę. Dodajesz do niego PrintScreen ("Dupa", x, y, "tga", 1) i nie powiela się.

Nie wiem co to jest Print_tajemnica().

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Mają powstać dodatkowe wskaźniki (np. HP: 300/400). Print Tajemnica to takie cuś:
func void Print_Tajemnica(var int x_pos, var int y_pos){
var string msg;
msg = ConcatStrings (msg,IntToString(Fatigue));
PrintScreen("XD:",x_pos,y_pos,"FONT_OLD_10_WHITE.tga",1);
PrintScreen(msg,x_pos,y_pos + 2,"FONT_OLD_10_WHITE.tga",1);
};
Zwyczajne odwołania zamiast pisania pozycji zawsze xD
Inta chcę przypisać, np. aby informował nas o miejscu w jakim przebywamy lub o obecnej godzinie. Tylko cFel się powiela :F

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdź czy aby na pewno nie wywołujesz 10 razy na sekundę.

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nope. Raczej nie :F
FF_ApplyOnceExt (PrintS_Init, 1000, -1);

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ewidentnie wywołujesz ten skrypt parę razy. W skryptach nie masz błędów ani wywoływania parę razy tego samego skryptu. Jeszcze jedno co możesz spróbować: zmień wywoływanie z 1000 na 900 / 950. FF_ApplyOnceExt (PrintS_Init, 950, -1);

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Hmmm a może -1 jest błędem??? 

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie. To oznacza, że funkcja wykonuje sie nieustannie. Jeśli zmienisz na np. 0, nie będzie się wcale wykonywała, zmienisz na 1 wykona się tylko raz itd.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Przychodzi mi jeszcze jedna rzecz na myśl. Mianowicie ze zmienna debug zmienia się na True gdy klikne klawisz Z i zmienna nie jest spełniona. Lub to ze co 999 sprawdza status zmieniej (tej z print)

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uhm, ja popełniłem błąd, zmień z 1000 na 1050 albo 1100. Możliwe, że czas w printscreen albo FF jest troszeczkę inaczej ładowany i przeliczany, przez co print pojawia się z malutkim opóźnieniem i pozostaje na troszeczkę dłużej.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Funkcje View z LeGo są do wyświetlania np. obrazków, jak bym potrzebował to bym tego użył :F
@Bogdan Zwei Nie działa przy zmienieniu na inną liczbę :/ Ciągle się powiela. Co jest dziwne że  0 się powielają razem z % i idą w lewo zaś napis nad nimi zostaje.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jeszcze jedno co mi przychodzi do głowy; PrintScreen jest zbugowany, albo nie masz najnowszej wersji Ikarusa.

Możesz też spróbować z Printem z Lego (PrintScreen_Ext czy coś takiego).

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Mam 1.2 Ikarusa (chyba najnowszy :F ) Co jest dziwne bo w r2.0 działało bez szwanku... No cóż spróbuje z tym Ext.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No ale tekst  też możesz viewem wyświetlić xd i tak samo możesz użyć inttostring'a oraz wyświetlić status każdej zmiennej, nie wiem tylko jak z aktualizacją tekstu jeśli view będzie cały czas wyświetlany a wartość danej zmiennej się zmieni.

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Wyświetlanie napisu cały czas
#15 2016-04-28, 15:22(Ostatnia zmiana: 2016-04-28, 17:10)
Okazało się że napisy się ciągle na siebie nakładają... Więc jak można by to ogarnąć w dość ładny sposób aby się nie powielały? Wywoływałem na zmiennej i co klatkę jednak ciągle to samo.
Edit:
Wywoływanie co 2s powoduje to samo .-. O co chodzi ;-;?
Edit 2 : Wszystkie printy się duplikują ;-;

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A na jak długo ustawiasz wyświetlanie napisu?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
W zasadzie zmieniłem to, aby napis pojawił się raz po naciśnięciu G.
Problem w tym że prints_Ext z lego się powiela.
func void One_Print()
{
if(Debug_Prints)
{
Print_Huger();
Print_Pragnienie();
Print_Desire();
Debug_Prints=false;
};
};
[...]
func void Print_Huger(){
var string msg;
msg =ConcatStrings (msg,"Głód: ");
msg = ConcatStrings (msg,IntToString(hunger));
Prints(msg);

};

func void Print_Pragnienie(){
var string msg;
msg =ConcatStrings (msg,"Pragnienie: ");
msg = ConcatStrings (msg,IntToString(desire));
msg = ConcatStrings(msg,"%");
Prints(msg);
};

func void Print_Desire(){
var string msg;
msg =ConcatStrings (msg,"Zmęczenie: ");
msg = ConcatStrings (msg,IntToString(Fatigue));
Prints(msg);
};
Przy spamieniu efekt wygląda tak:

Klawisz co klatkę.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Coś Ci się ewidentnie zjebało z grą. Spróbuj przeinstalować (oczywiście zapisz skrypty w inne miejsce).

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Aa a ja o tym View'ie :D, wtedy po nazwie tematu wywnioskowałem ze chodzi o to aby napis cały czas był na ekranie :D a ty chcesz żeby po wciśnięciu g się pojawił na chwilę i zniknął, w sumie też by się dało zrobić View'em,  ale do tego lepiej użyć Printa faktycznie :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry