Gdzie są skrypty do modyfikacji L'hiver ? 2126 6

O temacie

Autor Mind Fear

Zaczęty 20.04.2016 roku

Wyświetleń 2126

Odpowiedzi 6

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Zawsze lubiłem bawić się skryptami. Niestety teraz po zainstalowaniu moda L'hiver, nie mogę tego robić bo nie wiem gdzie zapisane są skrypty z których korzysta mod. Szukałem i nie mogłem znaleźć.  :facepalm:
Jeśli ktoś wie gdzie zapisane są skrypty i czy da się w jakiś łatwy sposób je edytować to proszę o pomoc.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
To jest plik Gothic.dat który musisz zdekompilować Gothic sourcerem.

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Udało się zdekompilować, ale w oknie z powiadomieniami pojawiła się informacja, że podczas dekompilacji pojawiły się dwa błędy. I w folderze _misk_ , w którym chyba powinny być skrypty z moda, jest tylko jeden plik player_victim_is_immortal.d , jest tam skrypt player_victim(itd.) i wiersz Printscreen ('Błąd krytyczny!') ,czy jest to celowy zabieg zabezpieczający autorów moda czy coś robię nie tak lub czegoś nie rozumiem ?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Trudno mi powiedzieć, ale jak reszta skryptów jest to chyba w porządku, L'hiver nie wprowadza jakichś super rzeczy w skryptach.

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Chodzi mi głównie o zmianę kosztu różnych przedmiotów , niestety z rozpakowanych plików z Items mod nie bierze skryptów, bo ich podstawowe wartości są inne niż te w grze. Ale dobra jeszcze spróbuje coś zrobić, dzięki za pomoc.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Jak inne wartości? Skoro wypakowałeś skrypty to na pewno musi być to dobrze, co Cię konkretnie interesuję?

Mind Fear

Mind Fear

Użytkownicy
VLTSW
posty39
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • VLTSW
Przykładowo zbroje i wartości ich statystyk, sprawdzałem to na pierwszej zbroi z pliku ze skryptami do zbroi z nocy kruka, czyli w folderze Items : It_Addon_Armor.d Gdzie w skryptach wartości są inne niż w grze

Post połączony: 2016-04-20, 21:13
No i zaznaczam, że teraz po zrobieniu tego mam 2 foldery ze skryptami, które są w stosunku do siebie inne, ale żaden z tych plików nie zmienia niczego w grze no i ma inne wartości tak jak już wcześniej wspominałem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry