Błędy i bugi w grze 29722 267

O temacie

Autor Araxus1995

Zaczęty 14.04.2016 roku

Wyświetleń 29722

Odpowiedzi 267

michalqq1

michalqq1

Użytkownicy
posty80
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hej w 5 rozdziale zniknął mi Lester... szukałem go wszędzie a nigdzie go nie ma przez co nie mogę ruszyć fabuły. Gdzie u was przebywał? Istnieje ewentualnie jakiś kod na niego lub wiadomość którą przekazuje?
 

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty835
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wczytaj jakiś wcześniejszy save, podleć do Lestera, odpal marvina i wciśnij g j albo t i wyskoczy kod.
 

Zakrzew21

Zakrzew21

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,
Niestety mam problem, a raczej brak błąd w grze albo brak tekstur. Mowa o miejscu w Jarkendarze w światyni Adanosa po walce z Krukiem w której On ucieka. przechodzi się przez kamienne drzwi do pomieszczenia w którym jest teleporter do obozu bandytów wraz z trzema piedestałami. Problem polega na tym, iż nie ma na piedestałach starożytnej tabliczki (ancient table- aktywuje ona misję Secrets of Adanos Temple) oraz czegoś co jest na prawo od wejścia, runa na wprost jest widoczna. Można podejść do piedestału i Bezimienny coś podnosi, ale w ekwipunku niestety tego nie ma. 
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
 

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6066
Propsy2742
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Masz źle zainstalowaną modyfikacje albo... lepiej się przyznaj na jakim texturepacku grasz? :P
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Zakrzew21

Zakrzew21

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Zakrzew21

Błędy i bugi w grze
#24 2016-06-16, 00:23(Ostatnia zmiana: 2016-06-16, 00:36)
Texturepacka żadnego nie instalowałem, z tego co wyczytałem gdzieś, ale nie jestem pewien. To mod powinien zainstalować tekstury itp. w folderze _COMPILED już wypakowane, a textures.vdf ma dodane disabled, aby go nie wczytywało. Niestety u mnie takie coś nie występuje i mam zwykły textures.vdf i textures_Addon.vdf etc. w folderze Work/data etc jest tylko gothic2.plc robiłem reinstall moda ale nadal to samo :( Lecz nie jestem pewien czy tak powinno być, mógłby ktoś przesłać screena jak to powinno wyglądać w folderze albo podesłać teksturki do podmiany do moda? może coś ruszy :(
 

nyga209

nyga209

Użytkownicy
posty25
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem z tym ze jak chce sie nauczyc trzymania tarczy to musze pokonac akila czy jak mu tam ale gdy go juz pokonam to musze placic grzywne u andre 3500zlota z innymi tez tak jest, co robic ?
 

Zaicev

Zaicev

Użytkownicy
posty54
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nyga209 W tej sytuacji najlepiej odciągać ludzi z którymi walczysz poza obszar widoczności innych NPC.

Z części portowej polecam ludzi odciągać w to miejsce, gdzie ucieka Rengaru.
 

nyga209

nyga209

Użytkownicy
posty25
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jak odpalic konsole bo akil u mnie nie zyje i nie moge wykonac zadania tego u izaka czy jak mu tam
 

TitanShira

TitanShira

Użytkownicy
Erandill
posty18
Propsy3
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Erandill
Hejo ja mam taki problem(pisałem to w innym dziale ale mi usunelii korzystam z forum pierwszy raz keppo pewnie coś w złym miejscu napisałem).
Spoiler
Jestem na pustyni adanosa po zdobyciu łzy i  zrobieniu berła zabiłem tego strażnika co to sie go berłem ożywia i mam ten artefakt co z niego leci ale brak mi jescze jednego który dropi z jedno z Amuli a problem polega na tym że mnie nie widzą nie agrują sie na mnie stoją i przez to nie moge ich zabić bo muszą być blisko siebie.Reloadowałem, restartowałem gre teleportowałem sie w to miejsce i nic nie pomoglo. Wie ktoś może jak je "ożywić" ?
 

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejo ja mam taki problem(pisałem to w innym dziale ale mi usunelii korzystam z forum pierwszy raz keppo pewnie coś w złym miejscu napisałem).
Spoiler
Jestem na pustyni adanosa po zdobyciu łzy i  zrobieniu berła zabiłem tego strażnika co to sie go berłem ożywia i mam ten artefakt co z niego leci ale brak mi jescze jednego który dropi z jedno z Amuli a problem polega na tym że mnie nie widzą nie agrują sie na mnie stoją i przez to nie moge ich zabić bo muszą być blisko siebie.Reloadowałem, restartowałem gre teleportowałem sie w to miejsce i nic nie pomoglo. Wie ktoś może jak je "ożywić" ?
Zasmucę cię, prawdopodobnie jest to indywidualny błąd. Zostaje ci szukać na rosyjskim forum, a nóż coś znajdziesz. Niestety każdy z nas coś takiego doświadczył raz lepiej, raz gorzej. Życzę powodzenia.
 

TitanShira

TitanShira

Użytkownicy
Erandill
posty18
Propsy3
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
  • Erandill
Hejo ja mam taki problem(pisałem to w innym dziale ale mi usunelii korzystam z forum pierwszy raz keppo pewnie coś w złym miejscu napisałem).
Spoiler
Jestem na pustyni adanosa po zdobyciu łzy i  zrobieniu berła zabiłem tego strażnika co to sie go berłem ożywia i mam ten artefakt co z niego leci ale brak mi jescze jednego który dropi z jedno z Amuli a problem polega na tym że mnie nie widzą nie agrują sie na mnie stoją i przez to nie moge ich zabić bo muszą być blisko siebie.Reloadowałem, restartowałem gre teleportowałem sie w to miejsce i nic nie pomoglo. Wie ktoś może jak je "ożywić" ?
Zasmucę cię, prawdopodobnie jest to indywidualny błąd. Zostaje ci szukać na rosyjskim forum, a nóż coś znajdziesz. Niestety każdy z nas coś takiego doświadczył raz lepiej, raz gorzej. Życzę powodzenia.
Okej znalazłem na forum returna z Rosyyji Keppo Jakby ktoś miał ten sam błąd to trzeba do nich podejsć bardzo blisko zapisać i wczytać keppo
 

smox

smox

Użytkownicy
posty135
Propsy120
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
mam problem z tym ze jak chce sie nauczyc trzymania tarczy to musze pokonac akila czy jak mu tam ale gdy go juz pokonam to musze placic grzywne u andre 3500zlota z innymi tez tak jest, co robic ?

Mam ten sam problem na wersji 0060. Za pobicie tego walącego młotkiem zapłaciłem 4500! sztuk złota Lordowi Andre, a za pokonanie Akila nie mogę zapłacić, tylko Andre mnie zabija. To dosyć poważny błąd, chyba, że jest tak tylko u mnie.
 

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6066
Propsy2742
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wydaje mi się, że błąd występuje losowo :P
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty833
Propsy472
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
mam problem z tym ze jak chce sie nauczyc trzymania tarczy to musze pokonac akila czy jak mu tam ale gdy go juz pokonam to musze placic grzywne u andre 3500zlota z innymi tez tak jest, co robic ?

Mam ten sam problem na wersji 0060. Za pobicie tego walącego młotkiem zapłaciłem 4500! sztuk złota Lordowi Andre, a za pokonanie Akila nie mogę zapłacić, tylko Andre mnie zabija. To dosyć poważny błąd, chyba, że jest tak tylko u mnie.

A próbowałeś najpierw odciągnąć gościa gdzieś dalej poza zasięg wzroku innych npców i go pobić a potem gdy wstanie i gada że doniesie Andre to użyj na nim niepamięci powinno pomóc
 
:D

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6066
Propsy2742
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tu nie chodzi o sposoby tego omijania, tylko zgodnie z lore gry nie powinien mieć w ogóle możliwości grzywny.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty833
Propsy472
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Tu nie chodzi o sposoby tego omijania, tylko zgodnie z lore gry nie powinien mieć w ogóle możliwości grzywny.

Niestety mod ma nadal sporo bugów wymagających naprawy a to jeden z nich więc nie ma się innego wyboru jak możliwość ominięcia go. To jest pewnie podobny przypadek ja na wcześniejszych wersjach były grzywny za walki u najemników :) widać nie do końca to naprawili
 
:D

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty155
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyglada to bardzo niebezpiecznie, mianowicie, po walce- prawdopodobnie z tym ostatnim orkiem na arenie w miescie orkow, po zalozeniu ulu mulu i zalozeniu spowrotem pozniej innej broni ZNIKAJA ANIMACJE WALKI BRONIA (!!!!!!!!!!!!) do zera, zarowno jednorecznych jak i dwurecznych, tak jakbysmy w ogole nie byli wyuczeni w ogole walki bronia, animacja walki zostaje JEDYNIE na ulu mulu, co walke z kolejnym orkiem to robilem sejwa, dzisiaj poszlem ubic dezerterow, wyciagam bron a tu takie numer ;/

co jeszcze ciekawsze mialem sejwa przed ostatnia walka, wiadomo ostatni ork  ciezki do walki, po kilku nieudanych probach walki i ktoryms wczytaniu znikad znikla animacja na sejwie z ktorego wczesniej korzystalem i bylo wszystko ok :O

w razie czego da sie cos z tym zrobic, jakos naprawic czy cos? boje sie ze mi gdzies pozniej albo zaraz znowu poznikaja animacje i co wtedy ;///

tldr

tldr

Użytkownicy
posty716
Propsy110
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Animacje walki są popierdolone i ja gram nekromantą i jest to loteria jaka animacja wskoczy, mimo że mam 94  % walki dwuręką. Najczesciej trzymam kostur jako jednoreczny, mimo ze jest dwureczny. Rzadkoscia jest zanik animacji, chociaz tak dwa razy mi sie zdarzylo. Tworcy sami musza to naprawic.
 

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty6066
Propsy2742
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wyglada to bardzo niebezpiecznie, mianowicie, po walce- prawdopodobnie z tym ostatnim orkiem na arenie w miescie orkow, po zalozeniu ulu mulu i zalozeniu spowrotem pozniej innej broni ZNIKAJA ANIMACJE WALKI BRONIA (!!!!!!!!!!!!) do zera, zarowno jednorecznych jak i dwurecznych, tak jakbysmy w ogole nie byli wyuczeni w ogole walki bronia, animacja walki zostaje JEDYNIE na ulu mulu, co walke z kolejnym orkiem to robilem sejwa, dzisiaj poszlem ubic dezerterow, wyciagam bron a tu takie numer ;/

co jeszcze ciekawsze mialem sejwa przed ostatnia walka, wiadomo ostatni ork  ciezki do walki, po kilku nieudanych probach walki i ktoryms wczytaniu znikad znikla animacja na sejwie z ktorego wczesniej korzystalem i bylo wszystko ok :O

w razie czego da sie cos z tym zrobic, jakos naprawic czy cos? boje sie ze mi gdzies pozniej albo zaraz znowu poznikaja animacje i co wtedy ;///

Założ broń innego typu, zapisz i wczytaj.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty155
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki, na przyszlosc (oby nie) przyda sie


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry