Dodawanie z World of Gothic 3330 10

O temacie

Autor Dragoth Gothic

Zaczęty 3.04.2016 roku

Wyświetleń 3330

Odpowiedzi 10

Dragoth Gothic

Dragoth Gothic

Użytkownicy
posty11
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Już kolejny dzisiaj problem mam i chciałbym do Was się z tym zgłosić. Pobrałem wino gdzie jest plik 3ds i tga czyli tekstura. Oczywiście teksture wsadziłem w textures/items. Z 3ds mam wielki problem bo z początku myślałem, że to trzeba wsadzić do Meshes/Items/Food ale najwidoczniej jest źle. Oczywiście na sam koniec dodałem skrypt gdzie wszystko pozmieniałem jak należy. Kiedy jednak przywołuję to cholerne wino wyskakuje taki error http://www36.zippyshare.com/v/moYaa9K2/file.html . Proszę o pomoc !

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Piszę, że nie znalazło pliku 3ds, jesteś pewny, że w swoim skrypcie wpisałeś poprawnie:
visual             =   "Nazwa_Pliku.3DS";

Dragoth Gothic

Dragoth Gothic

Użytkownicy
posty11
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki ! Kolejny raz pomogłeś ! ;) Naprawdę super !

Post połączony: 2016-04-04, 17:11
Draks. Przywołałem ale nie wykryło teekstury ... W sumie się nie dziwię, ponieważ w skryptach nie musiałem w ogóle dopisywać nazwy tekstury. W teksturze mam inną nazwę i w skrypcie. Wiem, że powinny być takie same ale pobierając miałem tylko JEDNO tga a kilka 3ds. Sprawdzając tą teksturę to tam znajdują się wszystkie tekstury w jednym pliku. Ale nie mam pojęcia jak mam to teraz nazwać :-:

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Jeśli oteksturowałeś model, po czym zmieniłeś nazwę tekstury, to się nie dziw, że nie działa.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie musisz nic nazywać, po prostu taką texturę jaką pobrałeś razem ze swoją nazwą wrzucasz do _work/data/textures/items

Dragoth Gothic

Dragoth Gothic

Użytkownicy
posty11
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Zmieniłem by sprawdzić czy działa jejku ... Bo ani z poprzednią nazwą ani ze zmienioną nie działa. Co najgorsze dalej tej tekstury nie wykrywa. Draks masz skype, gg?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Na moim profilu masz podany nr gg :)

Finciakowski

Finciakowski

Użytkownicy
posty80
Propsy3
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Łatwy problem wrzuć 3ds'a do Meshes/_compiled czy takie trudne? ^^

______________________________________________________________________________________________
Nauczyłem się wszystkiego sam ^^

Mod będze wyglądał gdzieś tak ^^

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka. Mam jedno pytanko w sumie na temat, wiec nie bede tworzyl nowego postu. Czy jak chce dodac cos z wog'a to moge pobrac i poprostu dodac, czy musze chociazby zapytac autora o to czy moge? Jak to z tym jest?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wrzucasz po prostu, pliki na WoGu są ogólnodostępne dla każdego ;)

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, dzieki za odpowiedz.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry