Problem z Gothic 3 3435 6

O temacie

Autor marcinos200023

Zaczęty 31.03.2016 roku

Wyświetleń 3435

Odpowiedzi 6

marcinos200023

marcinos200023

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem, otóż zainstalowałem sobie Gothica 3 z QP 4.2 CM 2.6.3 i konsekwencjami, gra chodzi płynnie na bardzo dużych ustawieniach graficznych lecz czasami robi się ogromny lag trwający ok. 30s ścinają się wtedy dialogi i muzyka np. Ork mówiący: Za-za-za-za-za zamknij ja-ja-ja-jadaczke :D. FPS spadają pewnie coś do ok. 1. Zna ktoś przyczyne problemu?

Sprzęt
System: Windows 7 64bit
Procesor: Intel Celeron E3200
Karta graficzna: GeForce 640
Ram: 4gb

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Obstawiam że coś ci w systemie obciąża cpu dosyć leciwe i nie starcza papu dla goticzka.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

marcinos200023

marcinos200023

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiesz może jak sprawdzić co może mi obciążać procesor? Jak jeszcze grałem w gothica 3 z tymi samymi dodatkami na o wiele słabszym komputerze na średnich ustawieniach graficznych to były tylko lekkie ścinki na początku gdy odpalałem grę. Dodam jeszcze że nie ważne czy gram na średnich, niskich czy dużych to i tak występuje ten wielki lag

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Pytania i problemy.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ctrl+shift+esc odpalasz task manager sortujesz bo zużyciu procesora i tyle.

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi tez się zdarzają lagi a mam komputer kupiony pod gta V na 3/4 max.

Raczej jest to kwestia bałaganu w kodzie, na max jak odpalę w varancie podczas wczytywania bo mnie zabiją dostaje crash, w myrtanie w jednym miejscu koło ognistej jagody w pobliżu ardei ten sam crash, dialogi są ok tylko denerwuje to czytanie; czasem dialogi za szybko przeskakują a przydał by się też dysk ssd.

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja akurat nie mam żadnych problemów z gothiciem 3, także raczej nie jest to bałagan w kodzie.

0 użytkowników
Do góry