Uniwersum Gothic. 34153 100

O temacie

Autor KornikS

Zaczęty 3.03.2016 roku

Wyświetleń 34153

Odpowiedzi 100

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
gothic 3, rozczarowanie, kupiłem nowy komp, miliard gb ramu, nowiutki gf, a ten tnie się że grać nie można

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
gothic 3, rozczarowanie, kupiłem nowy komp, miliard gb ramu, nowiutki gf, a ten tnie się że grać nie można

Twój komputer wie co dobre i chce Ci oszczędzić stracony czas.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
to było 10 lat temu xD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Akurat gothic jako rpg nie jest taki zły, więc bez przesady :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
3? Mało tam RPG...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

no faktycznie gothic 3 nie jest taki zły. Jest dużo gorszy, nawet fabuła nie jest ciekawa.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Uniwersum Gothic.
#26 2016-03-04, 00:17(Ostatnia zmiana: 2016-03-04, 00:30)
to tylko gierka. pełna sprzeczności i infantylna, powstająca w pośpiechu (szczególnie jedynka i trójka) i pisana trochę na kolanie. nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek, kto nie ma - zbyt - dużego nadmiaru wolnego czasu miałby nią sobie zaprzątać głowę.
W kwestii Gothic 1 - dane z Steam, GOG, czy choćby reakcje dużej części graczy na słowo 'Gothic' rozbija twoje pierdu-pierdu w pisdu.
W kwestii G3 pełna zgoda.
Ale ja wcale nie powiedziałem, że Gothic to zła gra. Stwierdziłem, że jest infantylna - temu chyba nie zaprzeczysz - powstawała w pośpiechu i jest niedokończona, co potwierdzą same Piranie, które kilkakrotnie przesuwały datę premiery. Wystarczy tylko rzucić okiem, jak pierwotnie miały wyglądać G1 i G3, by zorientować się, że ostateczny efekt nie pokrywał się z wstępnymi założeniami. I o ile G1 - które uwielbiam - można by jeszcze nazwać eufemistycznie nieoszlifowanym, o tyle G3 jest grą wysraną w połowie, gdzie budżet i wygórowane ambicje PB totalnie rozbiły się z rzeczywistością.

Zresztą nawet najbardziej twardogłowi 'przeciwnicy po latach' szczają w ciżby na dźwięk muzyki ze starego obozu.
Ja też :lol2:, choć wolę:
https://www.youtube.com/watch?v=NG9oExINPhM

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

no faktycznie gothic 3 nie jest taki zły. Jest dużo gorszy, nawet fabuła nie jest ciekawa.

xD Ja próbowałem mimo wszystko grać w 3, miałem ze 2-3 podejścia, ale za każdym razem nie mogłem jakoś tego przetrawić, ta gra odrzucała mnie po 10 minutach, widzę, że chyba nie ma sensu zaczynać jeszcze raz skoro takie opinie od was wychodzą :P

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk

xD Ja próbowałem mimo wszystko grać w 3, miałem ze 2-3 podejścia, ale za każdym razem nie mogłem jakoś tego przetrawić, ta gra odrzucała mnie po 10 minutach, widzę, że chyba nie ma sensu zaczynać jeszcze raz skoro takie opinie od was wychodzą :P
Grałem kilka lat temu w G3 i nawet w miare udało mi się ją ukończyć, ale bugi które występowały pod koniec gry całkowicie zapsuły mi rozgrywke. Gothic 3 nie przeszkadza mi ale porównując go do fabuły I i II to całkowicie nie umywa się do poprzednich serii.

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Wystarczy tylko rzucić okiem, jak pierwotnie miały wyglądać G1 i G3, by zorientować się, że ostateczny efekt nie pokrywał się z wstępnymi założeniami.
Weź nawet nie przypominaj, pamiętam jak zapowiedzi Gothica 3 rozbudzały wyobrażenia o niej zagorzałym fanom (w tym mnie i moim kolegom). Za łebka poczytało się i pooglądało troche w gazetach o G3, i już jedyne myśli to jak tu złożyć kompa żeby gierka poszła :) Pamiętam to rozczarowanie, kiedy w końcu uruchomiłem gierkę - kosmiczny wręcz "zonk". Naprawdę, jakby poszło jakimś cudem wszystko OK, to mogłaby być gra wszech czasów (no może troche przesadziłem  :)) - zapowiedzi i screeny robiły wrażenie. Do dzisiaj mam te obrazy w pamięci  :lol2::
Spoiler

Prawda że świetnie się to zapowiadało? (orkowie wyglądali zajebiście)

Co do uniwersum, mała ciekawostka jak kto nie wiedział - Risen 1 miał być pierwotnie Gothic'iem 4, wczesny concept Pirahni z intra Risen'a
https://www.youtube.com/watch?v=2_nMOiO3kHs

Tytani się obudzili po tym, jak coś pierdykło po otwarciu portalu do Niezbadanych Krain przez Bezia i Xardasa :) Po niemiecku napisy są, dokładnie nie powiem :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Uniwersum Gothic.
#30 2016-03-04, 12:51(Ostatnia zmiana: 2016-03-04, 14:23)
@Squerol  tylko że g3 jest tak chujowy przez gameplay, więc te SS nic nie zmieniają. Na ss widać wiochę więc tak czy siak g3 byłby taki.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
co do bugów, z tymi wszystkimi patchami nie jest aż tak źle, nawet walka jest w miarę ok (Wilki już nie mają zabójczego combo) No ale gra jest po prostu nudna. Znajdź Xardasa, Znajdź artefakty, wybierz ścieżkę i koniec, na dobrą sprawę grę można przejść w ok 5h (Tak na oko, może nawet mniej), wątki poboczne nie są ciekawe tylko "Idź, zabij buntowników/koczowników/orków/assasynów" Nie czuć by coś się na świecie zmieniało. Myślałem że ten patch z konsekwencjami coś polepszy, ale gdzie tam.
Cała nadzieja w community story project, o ile wyjdzie.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, zapowiadało się chujowo.
Zamek i miasto z drewna, dziwny wygląd ścierwojadów, ogólnie cały ten silnik i kolorystyka to masakra

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Nie, zapowiadało się chujowo.
Zamek i miasto z drewna, dziwny wygląd ścierwojadów, ogólnie cały ten silnik i kolorystyka to masakra
Mnie się tam podobało, o wiele lepiej niż w Gothicu 3 wersji 1.0

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@UP  Tylko że conten mod poprawił wizualnie gothica.  A na tych SS dużej różnicy nie ma, serio.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Zrobię trochę offtop ale jak już jesteśmy w temacie G3. Próbował ktoś przetłumaczyć te tutki od moddingu z woga? Może "drużyna pierścienia" by się za to zabrała?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
mogę podjąć się wyrzucenia pierścienia xD

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobię trochę offtop ale jak już jesteśmy w temacie G3. Próbował ktoś przetłumaczyć te tutki od moddingu z woga? Może "drużyna pierścienia" by się za to zabrała?
Nikt o zdrowych zmysłach nie traciłby czasu na modowanie gothica 3. A co dopiero na tłumaczenie tutoriali na ten temat.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
to może chociaż orły wezwiemy? xD

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Kazz dziecinniejesz na starość!
Dark możliwości są małe ale na małego moda wystarczy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry