Spacer nie działa na W10 4956 7

O temacie

Autor JayK

Zaczęty 19.02.2016 roku

Wyświetleń 4956

Odpowiedzi 7

JayK

JayK

Użytkownicy
Opricznik
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Opricznik
Witam, odkąd przeszedłem na Windowsa 10 Spacer przestał mi działać... wie ktoś może, jak to naprawić?

Chwaaała naszeeemu praaawosławneeemu caroooowi.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a tak dokładniej ? nie wyskakuje okno ? brak w menadżerze aplikacji, albo jest i mimo to nie działa, zacina się komputer ? Czarny ekran ? 

JayK

JayK

Użytkownicy
Opricznik
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Opricznik
Okno nie wyskakuje, ale proces w menedżerze zadań jest.

Jeszcze jedno, jak uruchamiam przez GothicStarter_mod i potem Start the Editor to mam taki komunikat:

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest w aplikacjach ? czy procesach w tle ? U mnie po kilku uruchomieniach czasami się nie wyskakuje (w menadżerze jest w procesach w tle) wystarczy wtedy zakończyć go przez menadżer i włączyć normalnie

jeśli jest w "aplikacjach" najpewniej jest zminimalizowany i go nie widzisz, nie miałem tego problemu na windows 10 ale kojarzę że na wcześniejszych systemach był taki błąd

Z tym drugim nie pomogę ale wykasowałbym mody i spróbował na czystym gothicu + framerete to chyba problem z limitem odświeżaniach tak jakby maksymalna ilość klatek to 30 czy cuś...

JayK

JayK

Użytkownicy
Opricznik
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Opricznik

JayK

Spacer nie działa na W10
#4 2016-02-19, 23:48(Ostatnia zmiana: 2016-02-20, 00:04)
Zrobię reinstall Gothica, ten jest jeszcze stary z 8.1 bo nie formatowałem dysku i zobaczę, czy problem ustanie.

EDIT:
Jasne, że nie działa  :angry:

Ale za to przy Start the Editor nie wyskakuje żaden komunikat, nic się nie włącza xd

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Jeśli masz proces "spacer.exe" w menedżerze zadań, to znaczy że jakaś aplikacja blokuje spacera i musisz ją wyłączyć - polecam PPM i następnie Analiza łańcuchu oczekiwania. Programy które blokują spacera to zazwyczaj Skype lub przeglądarka, aczkolwiek raz mi się zdarzyło, że explorer.exe go blokował i w sumie nie miałem pojęcia co zrobić. W każdym bądź razie myślę, że tu leży problem i łatwo sobie z nim poradzisz.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Ja bym na Twoim miejscu wyłączył z aplikacji menedżera rundll.exe. Ta aplikacja też lubi blokować gothica jak i spacer.

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

MatisiakX

MatisiakX

Użytkownicy
posty9
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dasz radę odpalić na trybie awaryjnym ?
Albo na biosie. Może być to wina systemu.
Na W (xp/7/8) nie ma problemów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry