Zmiana czasu trwania dialogów i Gothic 1 Edycja Rozszerzona 1630 2

O temacie

Autor urza

Zaczęty 4.02.2016 roku

Wyświetleń 1630

Odpowiedzi 2

urza

urza

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem w zamyśle zmienić czas wyświetlania okna każdej kwestii dialogowej na bardzo długi, tak żeby znikał tylko kiedy specjalnie go przewinę przyciskiem. O ile w podstawce Gothica 1 wystarczyło podmienić dźwięki dialogów na długie i puste, to po rozpakowaniu plików Edycji Rozszerzonej okazało się, że nie ma tam w ogóle katalogu Speech. I tu moje pytanie: jak została rozwiązana kwestia długości dialogów i jak można to zmienić? Zakładam że jest na to jakiś lepszy sposób niż mnóstwo wyciszonych nagrań, tylko nie wiem gdzie tego szukać.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Ciebie interesuje linijka
// ****************************************
// wie lange bklleibt ein TExt (OU) stehen,
// wenn kein wav da ist (msec/character)
// ****************************************

const float VIEW_TIME_PER_CHAR = 550;

w Constants.d. Odpowiada to za czas wyświetlania za każdy znak w dialogu (tylko jeśli dialog jest bez audio). Oryginalnie jest 0.55 sekund za każdy znak. Wartość jest w milisekundach. Tylko jest taki problem, że będziesz musiał mieć wszystkie skrypty z moda, żeby to w ogóle zadziałało (chyba, że jest jeszcze inny sposób).

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

urza

urza

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki. Jak teraz patrzę, to gothic sourcer z plikami edycji rozszerzonej sobie nie radzi, ale na pewno przyda się do innych modów.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry