Pytania i problemy techniczne 1036644 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1036644

Odpowiedzi 3676

MusialemZmienicNick

MusialemZmienicNick

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ktoś może pomóc? Gothic 2 NK kupiony przez steam. Instalowane według instrukcji.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death

Ktoś może pomóc? Gothic 2 NK kupiony przez steam. Instalowane według instrukcji.
niestety ciulaty hosting, brak już zdjęcia do wglądu

ppn12

ppn12

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam takie pytanko - wszystko elegancko zainstalowane + DX11. Draw distance dużych i małych obiektów jest na 25 i jest wszystko spoko. Problem przychodzi z ladowaniem postaci. Elementy terenu (trawa budynki itp itd) wczytują się dobrze lecz wszystkie NPC kilka metrów przede mną (nie jest to bardzo drastycznie ale +/- stojąc obok sklepu Matea nie widzę już Harada, muszę podejść). Ogólnie mega uciążliwe; z rozwiązań to próbowałem już zwiększać draw distance dużych i małych elementów w dx11 i w ustawieniach gry draw na 300% - bez skutku. W gothic.ini zmieniałem juz DisableLOD= na 1 i 0 - nic nie pomogło. Jakieś rozwiązania? :(

SzoguNieMyty

SzoguNieMyty

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień Dobry i od razu z grubej rury... Da się zminimalizować Returninga?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SzoguNieMyty Tak, ale twój procesor musi wspierać wielowątkowość - jak się mylę, to proszę mnie poprawić.

SzoguNieMyty

SzoguNieMyty

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teddy mom cuś takiego Procesor Intel® Core™ i5-6400. Grołech kiedyś w Returninga i wiem, że dało się minimalizować. Jak, zabij mie, ale niy wiym. Jak ftoś znod sposób, prosza o pomoc i z góry dziękują.

Dobra opanowołech to. Wina po stronie wersji gry. Mom z goga. Thx za chęci.

wolan

wolan

Użytkownicy
posty78
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jak grałem wcześniej na returningu bez direct x 11 to jak teraz przeinstaluje go i zainstuluje z direct x to moje stare zapisy gry będą kompatybilne?

intetheden

intetheden

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, potrzebuję pomocy. Otóż gdy ostatnio grałem w returninga nagle coś mi zbugowało, zniknął pasek wytrzymałości i nie mogę otworzyć okna statystyk ani przepisów. Wie ktoś jak to rozwiązać?

Post połączony: 2020-01-07, 21:49
Już zrobione, wystarczyło użyć zaklęcia przemiany i wszystko się odbugowało. Teraz mam inny problem, bo po początkowych próbach reinstalacji spolszczenie nie działa mi poprawnie. Okno statystyk i przepisów jest w jest napisane jakby po hindusku czy coś takiego. Da radę to załatać?

Elderian

Elderian

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, jestem w 2r, wpuścili mnie do obozu bandytów i pojawił się problem z doczytywaniem się obiektów, npc, trawy, beczki itd doczytują się i zanikają 4 kroki przede mną. Nie wiem jak to się stało, była noc, zabiłem Skinnera, przespałem się do rana i pojawił się w/w problem. Szukałem rozwiązań tego problemu ale nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi.

Problem rozwiązany. W gothic.ini zasięg widzenia mam na 200% czyli sightValue=9. Natomiast  zVobFarClipZScale miałem 1 i zmieniłem na 9, działa.

PoweredDragon

PoweredDragon

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taki problem natury błędu technicznego; otóż niechcący dołączyłem do klasztoru i zapisałem grę zanim dołączyłem do gildii złodziei. Jest jakaś opcja by obejść wywalanko z gry po użycu edit abilities > guild=0, czy raczej nie ma szans?

rainbow killah

rainbow killah

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jest problem.
Grając w w returning otworzyłem kombinacją ctrl+f11 okno z opcjami graficznymi i nie zwróciłem uwagi na suwak z rozdzielczością wartość 320x200 nie sugerowała mi tego ze takiej wielkości będę miał grę. Po kliknięcu co ciekawe przycisku CLOSE zaczęła się zabawa.

Wszyskto ładnie, odpala mi sie pikseloza jak na telfeonie sprzed 10 lat, nie jestem w stanie złapać myszka okna dialogowego i zmienić tej wartoći na jakąkolwiek sensowną, w ustawieniach gry jest normalnie 1920x1080 tak samo w gothic.ini, próbowałem nawet pliki zwiazane z dx11 otwierać przez 7zipa i notatnik, szukałem tego w rejestrze, cofałem rejestr do stanu sprzed kilku dni(stało mi się to dziś), reinstalowałem gothica instalowałem inne wersje wsparcia dx11 dla gothica, jedyne czego nie zrobiłem i raczej nie zrobie to przywrócenie ustawień fabrycznych, mam za dużo rzeczy z pracy podpietych pdo system i straciłbym cały dzień na ogarnianie tego spowrotem.

Nie wiem co z tym zrobić internet milczy o moim problemie.

Dodam ze bez modyfikacji dającej mi obsługe dx11 gra działa normalnie ale po prostu nie chce mi się grać bez tego, nie po to mam kombajn żeby dx11 w gothicu nie odpalić

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Reinstall DX11 albo usunięcie odpowiedniego pliku (UserSettings bodajże) i powinno być dobrze.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

rainbow killah

rainbow killah

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Był dx11 reinstalowany, nie potrafie znaleśc pliku UserSettings, chciałbym odpalić to okno z ustawieniami graficznymi poza grą najlepiej w postaci pliku ini tak jak gothic.ini i ustawic to na odpowiednią rozdzielczosć

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To serio nie mam pomysłu. Z tego co piszesz, na początku było dobrze, dopiero potem się to zmieniło. Na pewno, ale tak całkowicie na pewno, nie masz pliku UserSettings.bin w folderze GD3D11?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

rainbow killah

rainbow killah

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie znalazłem, ale rozwiązanie było dosyć nieintuicyjne, zainstalowalem gothica na nowo ale podałem inną ścieżkę docelową na dysku, gothic zainstalwoany na starej ścieżce ma dalej ten problem, wiec sobie proadziłem ale nie wiem czemu się tak zrobiło.

PoweredDragon

PoweredDragon

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już pomijając moje poprzednie pytanie:
Gra szła świetnie, żadnych lagów, ani nic (mam 4GB patcha, ofc.) i w pewnym momencie (po wykonaniu misji z pierścieniem ulfa/nauce zniszczenia ożywieńca u Gallahada/nwm jeszcze po czym), przy każdej próbie odwiedzenia placu świątynnego wywala mi całą grę (nawet przy najniższych ustawieniach optymalizacji - myślałem, że może to kwestia dużej ilości NPCów, chociaż wcześniej wszystko śmigało) i teraz nie mogę tamtędy przechodzić; muszę omijać z daleka :/

Neruu

Neruu

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam jestem aktulanie na pustynii Adanosa zebrałem 5 fragmentów tabliczki z strażników więc brakuję mi drugiej części tablicy która wypada z jednego z mini śniących problem w tym że zabiłem ich wcześniej i teraz ich po prostu nie ma niestety mam usuwanie pustych NPC może ktoś jakoś poratować w ostateczności kodem do tej tablicy z góry dziękuje

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, czy to normalne, ze na poziomie trudnym ilosc hp nie zwieksza mi sie co level?

Returning 2.0 66.2 AST/SP 1.7

Po wbiciu 2 leveli mam 100 hp tak jak mialem na starcie. To bug czy tak ma byc?

Riterning

Riterning

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, wie ktoś, jak zmienić skróty klawiszowe? Chciałem zmienić styl walki, ale skrót RSHIFT+NUM0 nie działa. Próbowałem wymusić DX9, ale skrót dalej nie działa

Miciok

Miciok

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam problem ponieważ musiałem użyć marvina w returning 2.0 ale bez directx 11
i nipotrafie go wyłączyć ponieważ niemam klawisza pouse/break
a włączyłem go czekając na pauze i wpisując Marvin  + esc
jak mam to zrobić???

Post połączony: 2020-04-16, 13:02
A ja mam problem ponieważ zabiłem wambo bo się spuźniłem na to czeby gilian go zabił i teraz niewiem co zrobić może ktoś pomóc?

0 użytkowników
Do góry