Pytania i problemy techniczne 1142203 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142203

Odpowiedzi 3676

BAc

BAc

Użytkownicy
posty94
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z Matteo, gnida nie chce mi zlecić zadania z narzędziami, a bez tego zadania nie będę mógł ogarnąć biżuterii, jestem już po jarkendarze, 30h gry, poziom trudny i naprawdę nie chce mi się zaczynać od nowa przez taki głupi bug, żadnego wpisu w dzienniku nie miałem, ani niczego innego, żadnego kwestii dialogowej NIC. Nie wiem w sumie co mam z tym zrobić. Z góry dziękuje za pomoc!!!

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przy wczytywaniu gry (DX11) po tym jak padnę i jestem w zamkniętych mapach (Grobowce w Dolinie Cieni, Piramida na Pustyni Adanosa) jest tylko czarny ekran i nic się nie da zrobić. Ma to miejsce jedynie wtedy gdy nie jestem na otwartej przestrzeni. Przy uruchamianiu gry mam takie coś
"Your Gothic-Executable does not match checksum for this Version of GD3D11! This DLL works only for Gothic 2- The Night Of The Raven, version 2.6 (fix) or the System Pack."

Oczywiście mam wersje 2.6 z system packiem 1.7 więc nie wiem w czym problem ale może to być powodem black screenów

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

mateusz1029484

mateusz1029484

Użytkownicy
posty126
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu nie mogę włączyć STATYSTYK? jak wchodzę w opcje żeby zmienić przycisk to nie mogę również...

czaro05

czaro05

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się jakoś sprawić, by Bezimienny poruszał się w bok w taki sposób, w jaki miało to miejsce w podstawce? Teraz gdy podczas walki chcę się ruszyć w bok to Bezi wykonuje jakiś taki dziwny krok dostawny, zamiast "obiegać" przeciwnika poruszając się po łuku.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
AB i chyba także Textures Replacer tak robi. Tak czy inaczej, po nauczeniu się akrobatyki krok w bok jest zastąpiony przez przewrót.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

czaro05

czaro05

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao dzięki za odpowiedź. Instalowałem zgodnie z instrukcjami zawartymi w wątku dostępnym tutaj Gothic 2 NK Returning 2.0 66.2 - Spolszczenie [Linki,Instrukcja,Galeria]. Orientujesz się, czy to AB mogę wgrać na moją wersję Returninga(na dole ww. postu jest komunikat "Uwaga! Uwaga! Proszę się nie bulwersować, bo póki co nikt tu w planach żadnych patchy balansujących nie ma. Jedynie są chęci do przetłumaczenia balansu ale to po połataniu błędów tego spolszczenia i wydaniu w miarę  stabilnego AB.")? I jeżeli tak, to czy muszę zaczynać grę od nowa, czy mogę kontynuować od któregoś z zapisanych stanów gry?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
AB to kompletnie inna wersja, więc musisz zaczynać od nowa, do tego nie ma doń spolszczenia. Naprawdę nie przebolejesz tego kroku w bok przez dwa rozdziały?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

mateusz1029484

mateusz1029484

Użytkownicy
posty126
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Mam problem z tabelą STATYSTKI. Mianowicie gdy klikam B,to nic nie pokazuje mi się. Mam 4 rozdział i dopiero teraz mam takie coś... w opcjach natomiast nie mogę zmienić binda okna statystyk bo jest nie podświetlone... ponizej zdjecie... prosze o pomoc!

https://imgur.com/a/85cHyN5

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam pytanie co do mechaniki gry więc raczej to powinien być dobry temat na to pytanie. Poprawcie mnie jeżeli się mylę, no ale do rzeczy. W jakim sensie 1% walki bronią białą lub dystansową się skaluje (nie chodzi o naukę punktami). Chodzi mi o to że na przykład po zdobyciu 100% umiejętności władania kuszą to jest 100% posługiwania się nią? Co w takim razie jak uda nam się zdobyć 110% czy to się przekłada na większe obrażenia, czy te 10% nadwyżki jest już bezużyteczne?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nadwyżka jest bezużyteczna, a mechanika działa podobnie jak w podstawce czyli:
% walki bronią białą to szansa na zadanie poprawnego ciosu (inni mówią, że to szansa na krytyka, moim zdaniem to zła nazwa w Gothicu 2),
% bronią dystansową zwiększą szanse na trafienie celu.
No i oczywiście dane progi % zmieniają animację walki na lepszą, tyle, że tutaj w przypadku broni białej dodano nową animację na 90%, lekko osłabiając tę na 60% jeśli chodzi o jednorękę, nad czym osobiście mocno ubolewam.

Jeśli chodzi o naukę punktami to jest trochę ułatwione, w znaczeniu takim, że bonusy z np tabliczek nie wliczają się w progi nauki, czyli jeśli z 10 na 30 % zdobędziesz tabliczkami, to koszt nauki dalej będzie 5 za 5.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy sie teleportuje do bramy wschodniej Khorinis wypieprza mi acces violation. Niekiedy wywala dopiero po wejsciu do miasta. Miał ktoś tak?

Seggenz

Seggenz

Użytkownicy
posty5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grałem dzisiaj normalnie w Returninga 2.0, Potem za jakis czas po restarcie komputera przy uruchamianiu gry wyskakuje mi "AST.dll not loaded" a po próbie uruchomienia jakiegoś save'a gra sie crashuje i wyskakuje błąd jak na screenie

AST.dll jest zarówno w folderze z Gothiciem jak i w system32, ktoś coś?

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
mam problem z zadaniami dla bractwa żaden z guru nie chce ze mną gadać by wykonać zadania do awansu do strażników świątynnych.

Okrutnik

Okrutnik

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam małyduży problem. Otóż grając w Returninga, natrafiłem na dziwny bug w GD. Gdy biegałem sobie wśród orków, zauważyłem, że gonią mnie tylko orkowie-wojownicy. Inni jak orkowie elity czy orkowie kusznicy nie reagowali. Wyjmowali tylko broń i stali w miejscu, czasem podbiegali, gdy się oddalałem, ale nic poza tym. Dzieje się tak pewnie ze wszystkimi czarnymi orkami, hersztami itp. Nawet szamani niby rzucają te zaklęcia we mnie, ale tylko widać ich animację, a pocisku brak :P Przetestowałem buga i okazało się, że mogę bez problemu zabijać hersztów, kuszników, elity i nawet bossa na placu wymian bez żadnego wysiłku, bo nic nie robią i tylko stoją. Później w 3. rozdziale okazało się, że poszukiwacze też są lekko zbugowani. O ile wiem, to potrafią cię odepchnąć, gdy podejdziesz za blisko, natomiast u mnie oni tylko wykonują animację, a ja nie odlatuje. Wiecie może o co się rozchodzi? Trochę ubolewam nad tym, ale jak mus to mus.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Minęło grubo ponad półtora roku odkąd ostatni raz zagrałem i udzielałem się w wątku Returninga. Dużo się, tak z grubsza, pozmieniało?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

airs

airs

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam dziwny problem. Do wczoraj było wszystko wporządku, dzisiaj po właczeniu gry nie mogę biegać, niby ikonka na dole w lewym rogu się uaktywnia ale nic pozatym. Jest tak na kilku ostatnich save'ach.

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Ja mam za to dziwny problem z Polskimi znakami, nic w ustawieniach nie zmieniałem, nie gralem kilka dni a teraz po włączeniu gry, brakuje Polskich znaków, zamiast tego są krzaczki, czcionka się troche zmieniła, mam 90h gry i taki problem nie wystąpił, a nagle taka zmiana, wie ktoś jak to naprawić?

hypeover

hypeover

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Samoistnie zmienił mi sie tryb walki, w senie miałem 100% walki na mieczu dwuręcznym i w chwile zmienił mi się styl na ten co odpala sie jak mamy mało hp, ktoś wie jak to naprawić bez wczytywania poprzednich saveów ?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, zapisz i wczytaj obecny save. Powinno się naprawić

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

mani124578

mani124578

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zainstalowałem wszytko zgodnie z poleceniami, odpalam jako administrator ale po kilkunastu sekundach wyskakuje tylko biały ekran natomiast dźwięk odtwarza się normalnie nawet słychać dźwięk w menu i można rozpocząć nową grę, ktoś wie czemu nie mam obrazu?

0 użytkowników
Do góry