Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8875912 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8875912

Odpowiedzi 37317

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te mutageny ile dają bonusu do eliksiru? Wiem, że są małe, średnie i duże, ale dokładnie ile dają? Najbardziej mi chodzi o siłę. I jeszcze pytanie: Do ilu siły warto się uczyć za PN? I z czego potem najwięcej punktów wpada? (Na placki już nie mam mleka, z żółwim mięsem też już trochę słabo)

mały mutagen +1 średni +2 i duży +3 jeśli to eliksir siły to po użyciu dużego mutagenu będzie dawał 4 siły ( 5 jeśli preferujesz siłę)
Ja siły dopakowałem za PN do 160 , używał bonusów spokojnie nie wpływają na koszt nauki siły , pakuj ile uważasz jeśli nie masz na co pn wydać

No właśnie potrzebuję trochę PNów na zręczność do akrobatyki (mam 50, a potrzeba chyba 120), a muszę jeszcze dobić 25 siły do miecza

Tak 120  u casi ale możesz się nauczyć akrobatyki mając 60 (w wersji 066.2 bez wymogów) u tego najemnika w mieście orków Harta ja się nauczyłem mając koło 90 zręki

Post połączony: 2017-05-21, 01:10
Co do nabijania siły to z kapliczek 10 siły za 100 karmy co 10 poziomów i za wykucie 10 mieczy +1 do siły :)

Z kaplicami wiem, ale jako, że gram paladynem, to wbijanie karmy u beliara jest strasznie drobie, a żeby nakopać żelaza na 150 mieczy to bym musiał siedzieć i klikać enter z 2 godziny xd. Żeby ten najemnik orków mnie uczył muszę mu oddać miecz?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Aktualnie są 3 skrzynie do których nie znalazłem klucza może ktoś z was znalazł?

1) Skrzynia w kajucie orka dowódcy na Drakarze orków
2 ) Skrzynia w wolnej kopalni tam gdzie w g1 ranny ork
3 ) skrzynia w dawnej chacie rączki w starym obozie

Z kopaniem rudy nie ma problemu ja mam ograniczony sen na trudnym ale co dzień przed snem lece do kopalni i ryje kilofem aż pasek zmęczenia się napełni :) aktualnie mam około 10 k bryłek żelaza ale nie chce mi się na razie robić mieczy więc chomikuje te bryłki :)

:D

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aktualnie są 3 skrzynie do których nie znalazłem klucza może ktoś z was znalazł?

Z kopaniem rudy nie ma problemu ja mam ograniczony sen na trudnym ale co dzień przed snem lece do kopalni i ryje kilofem aż pasek zmęczenia się napełni :) aktualnie mam około 10 k bryłek żelaza

Do skrzyni rączki z tego co wiem dostajesz klucz od niego samego, jak robisz zadanie na jakiś miecz u złodziei. A z kopaniem rudy mam taki problem, że wykopanie 7500 bryłek trochę mi zajmie xd

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Z kopaniem rudy nie ma problemu ja mam ograniczony sen na trudnym ale co dzień przed snem lece do kopalni i ryje kilofem aż pasek zmęczenia się napełni :) aktualnie mam około 10 k bryłek żelaza

Do skrzyni rączki z tego co wiem dostajesz klucz od niego samego, jak robisz zadanie na jakiś miecz u złodziei. A z kopaniem rudy mam taki problem, że wykopanie 7500 bryłek trochę mi zajmie xd

Zadanie z mieczem mistrza , tyle że wykonanie tego zadania wymaga 250 zręczności, wbicie tego będzie ciężkie, chyba że u beliara będę brał 10 zręki co 10 poziomów, ale zanim to zrobię muszę skończyć wątek ze szponem beliara bo karma potrzebna

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zadanie z mieczem mistrza , tyle że wykonanie tego zadania wymaga 250 zręczności, wbicie tego będzie ciężkie, chyba że u beliara będę brał 10 zręki co 10 poziomów, ale zanim to zrobię muszę skończyć wątek ze szponem beliara bo karma potrzebna

Ja się właśnie obawiam, że jako paladyn będę się musiał sporo namęczyć z tą karmą na szpon. Ile potrzeba do samego ubrania tej broni?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Z karmą u Beliara nie powinno być problemu, wybijasz paladynów na etlu jak aktualnie mam już obie karmy na plusie u Beliara 398 a u Innosa 50 ? Musiałem wydać około 20k golda by nadrobić karmę u Innosa po wybiciu paladynów na etlu ale opłaciło się  od szponu dzieli mnie już tylko sfera w kopalni orków i Senyak :)

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z karmą u Beliara nie powinno być problemu, wybijasz paladynów na etlu jak aktualnie mam już obie karmy na plusie u Beliara 398 a u Innosa 50 ? Musiałem wydać około 20k golda by nadrobić karmę u Innosa po wybiciu paladynów na etlu ale opłaciło się  od szponu dzieli mnie już tylko sfera w kopalni orków i Senyak :)

A nie było przypadkiem tak, że maksymalnie ulepszony szpon jest lepszy od tego ulepszonego duszą senyaka?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone  Co do klucza Rączki, to najpierw musisz nauczyć się wykuwać wszystkie miecze u Ramireza ,potem dostaniesz quest schemat miecza, okradasz Rączkę, Rączka daje ci klucz do swojej skrzyni.
Co do wbijania zręczności to:
-po pierwszej walce z Krukiem , możesz kupić pasek dający +25 zręczności jeżeli masz założoną zbroję złodzieja,
-w akcie 5 u Matea uczysz się biżuterii z magicznej rudy co w  sumie daje +80 do zręczności,
-warto pozostawiać sobie mikstury zręczności na wbijanie alchemii mutagenami bo to też bez prefa to jakieś spokojnie +30, z prefem o wiele więcej.
-10 okradzionych osób to +1 do zręczności, czyli też jakieś +20 lub więcej
-sporo tabliczek czyli też +15-20
-ciasta z ryb to pewnie też jakieś +10

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Jest inny sposób na dostanie się na wyspę złodziei? Bo  płynąc kończy mi się stamina.

2. Skąd zdobyć 2 składniki do wyciągu z serca lukijana sphere i escape costam?

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@kurzel131 Zdejmij broń i załóż podarte ciuchy, podbij staminę.

kurzel131

kurzel131

Użytkownicy
posty205
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Brakuje mi PN na stamine tero, dobra to piszcie co z tymi składnikami z questa od mortisa.

https://www.facebook.com/Chronologymu-210309256118451/ Jak ktoś lubi serwer pvp S2 do mu online to może zajrzeć na mój serwer testowy.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Podporządkowałem już sobie szpon beliara a zadanie nie znika z dziennika ?? Xardas i Vatras nie  mają żadnych opcji dialogowych odnośnie szponu to jakiś bug czy później się zamknie ?
Na dodatek po użyciu na Senyaku zniknęła mi runa Mora ultaru??

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone Jezli dobrze zrozumiałem poradniki, to użycie Mory Ultaru na Senyaku powoduje pojawienie nie się jego duszy, po jego zabiciu, co daje szpon poziomu piątego którego nie można dalej ulepszać, a tak powinieneś rzucać orków i na ludzi, zabić ich, i zebrać chyba z 400 dusz żeby móc szpon ulepszyć na poziom szósty. Jeżeli myślisz że zjebałeś to powiem ci że ja Kruka zabiłem w akcie piątym dzięki czemu nie miałem szansy na używanie Szponu, nawet Xardas przyzwany kodami nie miał opcji dialogowych, więc za zniszczenie go dostałem całe 2500 expa.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone Jezli dobrze zrozumiałem poradniki, to użycie Mory Ultaru na Senyaku powoduje pojawienie nie się jego duszy, po jego zabiciu, co daje szpon poziomu piątego którego nie można dalej ulepszać, a tak powinieneś rzucać orków i na ludzi, zabić ich, i zebrać chyba z 400 dusz żeby móc szpon ulepszyć na poziom szósty.

To można go jeszcze bardziej ulepszyć, już bije 550 ? z tego co było w rebalance to nieważne ile razy go ulepszałeś i tak zawsze bił tyle samo po użyciu duszy senyaka? Poza tym mi chodziło jak zamknąć zadanie szpon beliara by mi nie wisiało w dzienniku do końca gry

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone  Niby tak ale trzeba złożyć w ofierze 400 dusz. Gadałeś z AshTarem bo on mi zadanie zamknął.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone  Niby tak ale potrzeba 400 dusz złożyć w ofierze. Gadałeś z AshTarem bo on mi zadanie zamknął.

Ashtar nie żyje , przecież oddał serce? Senyaka już zabiłem , więc co żeby zamknąć tą zadanie muszę wczytać zapis sprzed walki wyfarmić 400 dusz i ulepszyć szpon, z tym może być problem wybiłem już jakieś 90 % fauny i flory , zostali ci mocniejsi z którymi walka jest cieżka

Nie mówiąc że każde użycie mora ultaru zabiera 50 many

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Kurde pokonałem Hosh-Paka i Czarnego Orka który tam był a jednak Parcival nie ma żadnej opcji o zakończeniu tego zadania. Gdzieś jeszcze trzeba iść ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone  Niby tak ale trzeba złożyć w ofierze 400 dusz. Gadałeś z AshTarem bo on mi zadanie zamknął.

A jednorazowe ulepszenie szponu zamknie to zadanie bo do tego chyba nie trzeba aż 400 dusz

Post połączony: 2017-05-21, 08:34
Edit: JA nawet nie mogę  zdobywać dusz po jednorazowym użyciu Mora ultaru runa znika mi z ekwipunku i pojawia się wpis w dzienniku szkolenie dusza carter ??

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone Gadałeś z Saturasem? (chyba że kilka postów wyżej pomyliłeś Vatrasa z Saturasam) Dusze lecą chyba tylko z istot rozumnych czyli orkowie, ludzie, i chyba demony.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Saturas nie ma żadnej nowej opcji odnosnie szponu to samo Xardas :) Co do dusz to jak już pisałem po jednorazowym użyciu runa Mora ultaru znika mi z ekwipunku, nie wiem czy to bug czy coś źle robię

Nie da się tego zadania zamknać przez GVe

0 użytkowników
Do góry